iPon Hírek

Itt az internetről is irányítható ventilátorvezérlő

Dátum | 2012. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A BitFenix két speciális, 5,25 colos bővítőhelyre illeszkedő ventilátorvezérlővel rukkolt elő – az egyik internetről is irányítható.

A Recon-nal internetről, okostelefonon keresztül is vezérelhetőek a PC ventilátorai.


A Recon névre keresztelt modell 5,25 colos bővítőhelyre illeszkedik és egy 4,7 colos képátlójú, érintő támogatással is ellátott kijelzővel érkezik, amely kényelmes, gyors irányítást tesz lehetővé. Persze nem kötelező a gép előtt ülni ahhoz, hogy monitorozni tudjuk a rendszer hőmérsékleteit, illetve vezérelhessük a ventilátorok fordulatszámát: ezt akár távolról, internetre kapcsolódó tábla PC-vel, noteszgéppel, vagy akár okostelefonnal is megtehetjük – mindegy, hogy az adott eszköz milyen operációs rendszert használ, mert a kezelőfelület webböngésző alapú.
Az újdonság egyébként két mikroprocesszorral dolgozik, amelyek valós idejű hőmérséklet és ventilátor fordulatszám-monitorozást, valamint ventilátor fordulatszám-vezérlést tesznek lehetővé. Extra lehetőség, hogy a felhasználó háromféle beállítási profilt is menthet, amelyek bármikor könnyedén előcsalogathatóak és alkalmazhatóak. A rendszer öt ventilátor-vezérlő és öt hőmérséklet-érzékelő csatornát kínál – előbbiek csatornánként 10W-os teljesítményt biztosítanak.

Hydra Pro


A ventilátor csatornánként 30 wattnyi teljesítményt kínáló kiegészítő nem csak az adott ventilátor fordulatszámát, hanem a beépített LED-es világítást is képes szabályozni, amennyiben Spectre LED vagy Spectre Pro LED légkeverőket használunk. A termék összesen öt ventilátor-vezérlő csatornát és öt LED-vezérlő csatornát kínál.


Az alacsony profilú csúszkákat alkalmazó kiegészítő szintén 5,25 colos bővítőhelyre illeszkedik és esetében sem kell aggódni amiatt, hogy nem csukódik majd miatta az adott számítógépház ajtaja.

A Hydra Pro modellért 30 eurót, Recon névre keresztelt, érintőkijelzővel is ellátott, internetről vezérelhető társáért pedig 34,9 eurót kérnek majd el az üzletekben. A két új kiegészítő Európában a Caseking, az Overclockers UK és a Specialtech kínálatában jelenik meg, méghozzá a következő héttől kezdve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. KaiotEch
2012.05.21. 08:35
Aha hát ez kiba***tt fontos, hogy netről irányítsuk, mert olyan messze ülünk a géptől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. stranger
2012.05.21. 09:32
Sok sznob, dagadt amerikai/európai megveszi majd, hogy megmutassa a szomszédnak, mennyire megy a legújabb ájfonról a ventillátor neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. stranger
2012.05.21. 09:46
Így valahogy, szerencsétlenek már nem tudnak mit kitalálni a sok idiótának... Valamelyik nap is az a ventilátoros egér PH-n.. Süllyed a szint, Kapitány!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Emberfej
2012.05.21. 11:00
HTPC-be jó lenne ha nem lenne ekkora de az internet teljesen fölösleges. Egy jól felszerelt HTPC-hez még a tízezres nokiát is lehet távirányítóként használni bluetoothon keresztül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Georg17
2012.05.21. 16:28
A csúszkás azért funkcionalitásban nem rossz, sőt. Csak rendkívül bénán néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2012.05.21. 19:52
Mi lesz a kovetkezo? Fan Server?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!