iPon Hírek

Itt az új CryEngine! (UPDATE: megvan a videó is)

Dátum | 2013. 08. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Crytek lerántotta a leplet a CryEngine játékmotor következő verziójának fejlesztői készletéről. Az első és egyben legszembetűnőbb változtatás, hogy mostantól elhagyják a számozást, mert úgy gondolják, hogy az új engine egy egészen másféle szörnyeteg, mint az első motorjaik. (@Gamespot)

Az új motor tehát egyszerűen CryEngine névre hallgat. A CryEngine 3 2009-ben jött ki, de többször drámai változáson ment keresztül, rengeteg új funkcióval gazdagították, így már közel sem hasonlít 2009-es "elődjére" - írta Carl Jones, a fejlesztési igazgató. A Crytek az új motor mellé sokkal erősebb támogatást is ígért a licencelőknek azáltal, hogy egyesíti az Engine Licensing és a Research&Development csapatát. Lényegében véve a Crytek a fejlesztők rendelkezésére bocsátja a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó profikból álló csapatát. Az új motor támogat minden jelengenerációs platformot. A következő generációs konzolok, a Wii U és a PC (vagy más új platformok) később kerülnek integrálásra. UPDATE: tegnap még a hír írásakor nem volt fent YouTube-on a CryEngine bemutató videója, de azóta felkerült, érdemes megnézni. A végén a GPGPU-s számításokkal szimulált eső nagyon szépre sikerült.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. tibaimp
2013.08.21. 18:50
Valami techdemot lökhetnének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. myckie2
2013.08.21. 18:55
Én is néznék egy Tech-demót. Úgy érzem megint le fog esni az állunk. (a játékaikat ne keverjük ide)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. multi
2013.08.21. 19:40
Elvileg....
http://www.youtube.com/watch?v=hOmFpzH0cU8
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. myckie2
2013.08.21. 20:30
Gondoltam, hogy a Ryse már ezzel a motorral érkezik. Nagyon szép, az időjárástól meg leesett az állam. Kíváncsi vagyok, hogy a többi cégnek ehhez képest milyen a GPGPU-s időjárás rendszere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gabesz7630
2013.08.22. 07:58
tibaimp:
Techdemonak ott van az aktualis jatekuk.
Pont az a baj, hogy mindig techdemo van csak, jatek meg legtobbszor sehol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester
2013.08.22. 09:13
gabesz: Gondolom mindezt mondod úgy, hogy imádod a CoD, vagy BF játékokat... Vagy tévedek és indie fan vagy?
Én szerettem a Crytek játékait eddig, de ugyanígy szeretem az összetettebb stratégiákat, vagy érdekesebb indie cuccokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gabesz7630
2013.08.22. 09:57
Szefmester:
Szerintem annyira nem ismersz, hogy messzemeno kovetkezteteseket vonj le.
Szal ne gondolkodj.
Raadasul a magyar vonatkozasu crysishoz volt "nemi" kozom is.
Far cry jo volt a crysis nem (a warhead volt a legkevesbe gaz a sorozat tagjai kozul).
Mivel nem vagyok mar kis suttyo, igy megvalogatom mivel "pocsekolom" el azt a keves szabaditot ami adatik.
Egyebkent az indie jatekok egy jo hanyada mostansag mar tobbet er, mint az AAA cimek 90%-a.
A codot az assassins creedet meg a tobbi tucatszemetet meg annyira ruhellem, hogy szivem szerint sittre vagnam meg azt is aki cikket olvas roluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomchee
2013.08.22. 11:50
Sztem a Ryse a CryEngine3 on érkezik. Nem hiába mutogatnák a crysissal egy bemutatóban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Gyurkov
2013.08.22. 16:19
Miért kell elhagyni a számozást? Rühellem az ilyeneket, pár év múlva majd jól belekeveredik az ember... Ha annyira merőben eltér akkor miért nem lőnek rá egy új fantázianevet!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2013.08.22. 16:58
gabesz: Én is hasonlóképpen vagyok, ne aggódj. A kedvenceim többsége, vagy matuzsálem, vagy tartalmas és hosszú single player játékok, erős történettel, és változatossággal.
Én mondjuk a wowról és nfs néven futó burnoutokról is bűncselekmény a közösség ellen szinten emlékszem meg.
(egy haverom indie cuccot fejleszt, és a történetét én írom, szóval én sem idegenkedem a stílustól, és tervezem a következő project alapját is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp
2013.08.22. 17:04
gabesz7630: ebbe most ne menjünk bele mondjuk igazad van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balucsek
2013.08.22. 17:59
Gyurkov: azért hagyják el a számozást mert
1) így egyszerűbb az engine fejlesztés mehet végig one branchben az egész nem kell bugokat javítani a régebbi verziójú enginekben, és kinyomozni az vajon van-e az újban is mert csak 1 verzió van/lesz.
2) egyszerűbb az indie/licenselt fejlesztők élete, mert nem kell a következő enginet újra licenselni, megállapodni jópofizni a pénzügyesekkel hogy ugyan mennyi az annyi.
3) rengeteg új feature jelenik meg, melyeket értelmetlen visszatartani következő verzióig, és lehet a háttérben az egész engine más lesz, de a külsős fejlesztők számára ez gyakran észrevehetetlen mivel az interfacek adatszerkezetek nem vagy nagyon minimálisan változnak. Asszem egy egyszerű konvertálással a CE2-es projected áthúzhatod CE3-ba is (bár ebben most nem vagyok teljesen biztos)
4) neked nem kell belezavarodni hiszen te azon túl hogy látsz pár techdemot mire képes az engine, közvetlen nem érintkezel vele, csak a játékon keresztül, de aki csak össze gányol vmit az a CryEngine8-ben is szánalmasabb grafikát érne el, mint egy szépen kidolgozott CE1-es játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gombabacsi
2013.08.22. 18:23
a legjobb engin... amit nem használ senki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NovaTerra
2013.08.22. 18:53
Szép az időjárás effekt meg hasonlók, de nem attól lesz jó a játék, hogy a gép kiszámolja mikor szárad fel a tócsa. A legtöbb játékból simán ki lehet hagyni az ilyeneket, mert szinte semmi pluszt nem jelent, viszont zabálja az erőforrást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balucsek
2013.08.22. 21:26
Egy game enginhez hogy jön az élvezetesség? valaki mondja már meg! igen basszus tetris-re is csináltak élvezetes játékot voltak gameboyok is sőt PC se kell egy élvezetes játékhoz... De attól, hogy az engine képes ilyenekre még nem lesz semmivel sem rosszabb, mint egy agyonhasznált kevésbé jól kinéző engineben készült játék, MIVEL EZ CSAK EGY ENGINE!!! szerencsétlenek nem tehetnek arról, hogy olyan licenszelik akiknek a forgató könyv írója kiégett, vagy a project managereknek semmi kreativitása... Illetve, hogy csak ezek jutnak el a címlapokig, mert pl a CE3 elérhető az indiek számára is és aki néha fel néz a crydevre, "amatőröktől" lát néha olyan ötleteket amik az AAA címeket is megszégyenítik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andos
2013.08.23. 01:41
Már pedig a Crysis mindig is jobb lesz, mint sok más elkurvult világsikerű fps...
CoD meg pajtijai. Ebben legalább van egy kis fantázia, egy kis sci fi. Mindig is vonzó, szemrevaló darab volt az ötlet, a design, a grafika, a világa miatt.
Vagy mondjátok el, mi többet lehet látni, mitől rosszabb, mint egy BF, CoD, vagy bármelyik másik fps. Az alap séma mindig ugyanaz, hogy mész és lősz. A körítés más csak. A Crysisban, meg rengeteg lehetőség van, hogy megfűszerezd az unalmas sablonos játékmenetet, amit már a wolfeinstein óta átéltetek még 96-ban...
Sokszor nem értem a különbséget, mikor az emberek szájukat tátva folyatják a nyálukat a Killzóne multi trailerére, és nekem meg az az érzésem, mintha ezt már láttam volna valahol. Semmi új nincs benne ami figyelemfelkeltő lenne. Ugyan az a sablon, más köntösben.
Ráadásul most a Cry 2 multija megugrott, mivel a Humble Bundle-ön 1 dolcsiért megvehetitek másik 5 játékkal együtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rigor
2013.08.25. 19:33
Majd a City Interactive megmutatja, hogy ezzel is lehet baromi ocsmányul kinéző játékot készíteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!