iPon Hírek

Itt az új firmware a 320-as sorozatú SSD meghajtókhoz!

Dátum | 2011. 08. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel a vártnál sokkal-sokkal hamarabb elérhetővé tette a 320-as sorozatú SSD meghajtókhoz készített legfrissebb firmware-t, amely azért bír nagy jelentőséggel, mert a gyártó állítása szerint ez a frissítés kiküszöböli a korábban már oly sokszor említett 8 MB-os bug-ot, amit  a gyártó "BAD-CTX 0000013x error" néven emleget, és ami hirtelen áramkimaradás, illetve a rendszer szabálytalan kikapcsolása után jelentkezhet.

A 4PC10362-es firmware-t a gyártó állítása szerint a lehető leghamarabb érdemes letölteni, és amint tudjuk, segítségével azonnal frissítsük 320-as sorozatú Intel SSD-nk szoftverét. Azoknál, akiknél már jelentkezett a hiba és most 8 MB-nyi adattároló kapacitással jelenik meg a BIOS-ban 320-as sorozatú SSD-jük, a firmware frissítés előtt az SSD ToolBox segítségével  egy biztonságos törlést kell eszközölniük (secure erase), majd csak utána lehet frissíteni az adott SSD meghajtó firmware-ét. Ezzel a művelettel, azaz a biztonságos törléssel sajnos az SSD-n található minden adat elvész, más megoldásról pedig nem érkeztek hírek magától az Intel-től sem.

A friss firmware ISO formátumban, a hozzá tartozó leírással már elérhető az Intel letöltő központjában, amit itt találnak az érdeklődők. Persze ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes a frissítéssel várni 1-2 napot, addigra ugyanis kiderül, hogy elég alapos volt-e az Intel tesztje és az új firmware nem hoz-e új problémákat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2011.08.18. 19:52
Jajj de jo, ... most mar csak a majus 5 ota polgarmesteri engedelyezesi eljarasra varo penz megerkeztere kell varnom, ... hogy aztan eletemben eloszor egy SSD is atmenjen a kezemen. Oszinten szolva kivancsi vagyok. Es eppen ilyen 320-ast neztem ki, mert a gyarto 5 ev garit vallal ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrJerk
2011.08.18. 22:53
prohlep Ezt már [LINK] óta tudjuk, de azért köszönöm, hogy újra a figyelmembe ajánlottad... Ráadásul most már a május ötödikei dátum is egy életre összeforr a polgármesteri engedélyezési eljárással...
Biztosan fontos dolgok ezek, és én vagyok a bunkó, de valahogy elsőre sem érdekelt a dolog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2011.08.21. 23:04
MrJerk: sajnalom, hogy a ket darab, egyenkent 1+8 mondatos, es az egy darab 1+3 mondatos hozzaszolasaimbol, azaz 3+19 mondatbol az EGYIK mondat ilyen maradando serulest okozott nalad.

Az az 1+3 mondat arra reagalt, hogy valaki mas azt irta: "Hú de izgi lehet annak akinek ilyenje van.", ... en pedig ugy ereztem, hogy az en esetem az Intel 320-as wincsivel kulonosen izgi, hiszen majus eleje ota varunk egy polgarmesteri szintu eljaras sikeres befejezodesere.

Az mas kerdes kedves MrJerk, hogy ne a majus 5-ot jegyezzed meg, hanem a helyes datum majus 3, mint ahogy azt a felesegem tegnap kijavott engem, amikor rakerdeztem, hogy a fel tucat hivatal melyikeben tanyazik eppen az engedelyezesi eljaras.

"Biztosan fontos dolgok ezek, és én vagyok a bunkó, de valahogy elsőre sem érdekelt a dolog..."

NEM biztosan fontosak ezek a dolgok. Csak ugye beszelgetunk, ... es ha valaki megirta, hogy "Hú de izgi lehet annak akinek ilyenje van.", es rolam meg ismert, hogy SSD szkeptikus velemenyeket irtam korabban, ... akkor talan van JELZES ERTEKE, hogy en megis hajlando vagyok egy SSD wincsit olyan szintig kiprobalni, hogy varhatoan ebben az evezredben egy keresztul fog menni a kezemen.

JELZES ERTEK: ha az eddigi forumozok jol tudjak, hogy en SSD szkeptikus velemenyeket irtam korabban, akkor igenis forum tema, hogy egy valaha szkeptikus most megis hajlandonak mutatkozik arra, hogy egy installalas erejeig megnezzen egy SSD-t.

MrJerk, egyaltalan nem baj, hogy elsore sem erdekelt a tema, ... de akkor masodikra se erdekeljen, plane nem kicikizos stilusban.

Es hogy milyen erzes olvasni egy kicikizos stilusu hozzaszolast, pontosabban leszolast, azt esetleg megtudhatod ebbol a hozzaszolasombol, ... mert erzesem szerint most en vagyok olyan kicikizos, mint amilyennek teged ereztelek.

Jobb lenne, ha inkabb olyanokat vennel eszre az hozzaszolasomban, mint peldaul hogy Intel immar egy ideje 5 ev garit vallal a 320-as sorozatra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!