iPon Hírek

Itt az új firmware a 34 nm-es Intel SSD-khez

Dátum | 2009. 12. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel második generációs SSD meghajtói, amelyek 34 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash chipeket tartalmaznak, igencsak megnehezítették a vásárlók és a gyártó mindennapjait. A megjelenés után nem sokkal kiderült, hogy bármilyen BIOS jelszót érintő változást követően használhatatlanná válnak az új SSD meghajtók, majd nem sokkal később megjelent a problémára a javítás, és azután azt hihettük, hogy most már minden rendben lesz.

A gyártó pár hete a Windows 7 TRIM szolgáltatásának támogatásával felvértezett firmware-t adott ki a meghajtókhoz, ám hamar kiderült, hogy ismét homokszem került a gépezetbe, ugyanis a friss firmware alkalmazása után hibák jelentkeztek: a firmware adatvesztést és hibás működést okozott. A gyártó mérnökei mindezidáig az új firmware készítésével voltak elfoglalva, de végre megszületett a javítás, amely a 2CV102HD nevet kapta és amely már el is érhető a gyártó hivatalos weboldalán, a letöltések között.

A megjegyzések szerint az új firmware számos optimalizációt tartalmaz a gyártó X25-M és X18-M meghajtóihoz és javítja az októberben megjelent TRIM támogatással ellátott firmware hibáját is. Az akkori szoftver 2CV102HA verziószámmal rendelkezett és teljesítmény növekedést kínált a felhasználók számára, ám ez nem jött össze maradéktalanul. A TRIM funkció törli a Flash lapokat (amikor a rendszer nem csinál mást) ahelyett, hogy csak egy jelölést helyezne el rajtuk, hogy az adott blokkok törölhetőek, így egy esetleges íráskor az adott cellát nem kell beolvasni - törölni - majd írni, hanem kvázi azonnal írható, ami nem kis  sebességnövekedést jelent.

Az új firmware remélhetőleg már nem tartalmaz semmilyen kellemetlen hibát. Hogy ez így van-e, az napokon belül kiderül, mint ahogy az az előző két esetben is történt. Mindenesetre ezentúl mindig várnánk pár napot a firm frissítésekkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Insignia
2009.12.02. 16:31
"Mindenesetre ezentúl mindig várnánk pár napot a firm frissítésekkel."
ez mondjuk hasznos tanács
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gedezoli
2009.12.02. 17:57
Szinte heti hír az intel SSD firmware frissítése... legalább a médiának anyagot ad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gargantu
2009.12.02. 19:35
"Mindenesetre ezentúl mindig várnánk pár napot a firm frissítésekkel."
ez mondjuk hasznos tanács


Persze semmit sem ér, ha mindenki megfogadja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!