iPon Hírek

Ívelt kijelzős okostelefonon dolgozik a Meizu

Dátum | 2016. 07. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu idén több felsőkategóriás okostelefonnal is előrukkolt már, ráadásul minden jel szerint ezzel nincs vége, és érkezhet még hasonló újdonság a következő hónapokban is. A vállalat vezérigazgatója másodmagával beszélt arról, hogy milyen terveik vannak a közeljövőre nézve. Bai Yongxiang egyebek mellett elárulta, hogy most a tervezők egy olyan felsőkategóriás okostelefonon is dolgoznak a színfalak mögött, ami hajlított megjelenítőnek ad majd otthont. A Meizu jelenlegi vezérigazgatója az MX6 modell bemutatóját követően beszélt arról, hogy a terveik között szerepel olyan mobil is, melynek előlapját már egy ívelt panel fogja uralni.
Egy koncepció, akár ehhez hasonló is lehet a mobil.
Részletekre egyelőre nem derült fény. Yongxiang nem tért ki arra, hogy milyen formátumú szerkezetre lehet számítani. De mire is kell itt pontosan gondolni? Nos, nem minden hajlított kijelzős készülék egyforma, eddig összesen már négy-öt eltérő konfigurációval volt dolgunk. Az LG vízszintes tengelyre merőlegesen hajlította meg az okostelefonjai kijelzőjét (a G Flex 2 már egészen nagy mértékben rugalmas is), míg a Samsung először a mobil peremeit hajlította befelé, majd az okostelefon egyik szélét hajtotta le teljesen, később pedig mind a kettő oldalát enyhén ívelte. Legnagyobb esély arra van, hogy a Samsung Galaxy S7 Edge formátumát kövesse a Meizu, szóval olyan megjelenítőt használjon, amelynek mindkét pereme enyhén hajlított lefelé. Mikor futhat be? Ez a másik olyan fontos kérdés, amire szintén nem sikerült érdemi választ kapni a tájékoztató során. Reméljük, hogy nem kell már sokat várni rá, és még idén reflektorfénybe kerülhet az ívelt megjelenítős eszköz. A hajlított kijelzős okostelefon mellett más témákról is szó esett a sajtótájékoztatón. Bai Yongxiang és az értékesítési és marketing részleg kinevezett elnöke, Li Nan is cáfolta például azt a híresztelést, hogy a kínai alakulat hordozható számítógép bemutatására készülne. Egyelőre tehát biztosan nem lesz notebook a vállalat kínálatában – aztán a jövőben még ez könnyen megváltozhat, hiszen nagyon úgy fest, hogy a Meizu egyik legnagyobb riválisa, a Xiaomi éppen egy laptop piacra dobásán munkálkodik. Szó volt még továbbá a viselhető eszközökről is, ám ezekről sajnos ismételten nem szerettek volna részletekbe belemenni a beszélgetés során az illetékesek. Szóval ilyen téren egyelőre nem tiszta, hogy mik a terveik, de valószínűleg valamit forralnak a boszorkánykonyhán.
A Meizu MX6 egyébként egyelőre igen nagy sikernek örvend, ugyanis rekordszámú regisztráció futott be rá az első 24 óra alatt. Egy nappal a bemutatását követően már 3,2 millió érdeklődőről lehetett beszélni. A felsőkategóriát célzó okostelefon forgalmazása július 30-án kezdődik, és 300 dolláros ajánlott fogyasztói ár mellett fog rajthoz állni elsőként a hazájában, Kínában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Chrematori...
2016.07.22. 19:43
És lesz egy Galaxy Edge copy? Az kemény lesz, mellesleg S6/7 nél sem látom a megjelenésen kívül más értelmét, eleve a Non-Edge verzióknál is pl engem zavar hogy ha megérintem az oldalát, mármint ahogy tartom, úgy a képernyő is kap 1 apró érintést, amire reagál is. Szóval elég óvatosan kell fogni. Edge pedig meginten más tészta, még rosszabb ebből a szempontból. De akinek bejön, hajrá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44 Chrem...
2016.07.22. 22:34
Én sem értem, ez miért is olyan szuper hasznos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djbundy Smoot...
2016.07.23. 08:31
Mégiscsak drágábban lehet eladni egy ilyet. Egyedül a 140cm+ tévéknél látom pici hasznát a hajlított képernyőnek, de valószínűleg ott is csak jó munkát végeztek a marketingesek és bedőltem.nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dobos911
2016.07.23. 11:53
Hát a hasznáról én se tudok többet mondani, mint h esztétika, de egyáltalán nem zavaró, másfél év alatt az s6 edge n egyszer sem sikerült félrenyomni valamit annak ellenére, hogy elég nagy kezem van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 djbun...
2016.07.23. 18:10
TV-nél nemhogy haszna, inkább erős hátránya van. Iszonyatosan tükröződik, használhatatlan baromság - főleg, ha nem kb 1méterről nézel egy 65" készüléket... sose fogja kitölteni a látómeződ.

Valahol olvastam olyat ezekről az ívelt kijelzős telefonokról,h talán az esést jobban bírják, mint a teljesen sík lapok. Ha ezt valaki igazolni tudná, akkor talán megfontolnék némi pluszt (addig inkább biztosításra költöm azt az összeget).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!