iPon Hírek

Ivy Bridge alapú modellekkel bővül a Dell Inspiron sorozata

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Jelen esetben három Inspiron sorozatú családról van szó, amelyek tagjai mind-mind megkapták a kötelező Ivy Bridge frissítést, így a noteszek hetes sorozatú Intel lapkakészlettel ellátott alaplapot tartalmaznak, amelyben Ivy Bridge mobil processzor teljesít szolgálatot.

A költséghatékony választásnak minősülő Inspiron R család tagjai 15,6 colos és 17,3 colos képátlójú LCD kijelzővel rendelkeznek, és kétféle változatban lesznek elérhetőek: hagyományos, illetve Special Edition kiadásban.

IR15 SE
A Special Edition modellek fedlapjának borítása fényes műanyag helyett stílusos alumíniumból készül, a noteszek LCD kijelzője pedig mindkét esetben Full HD natív felbontás mellett üzemel, kérhető hozzájuk háttérvilágításos billentyűzet és SSD caching is. Ezeknél a termékeknél van mobil videokártya opció is, így 2 GB-nyi GDDR5-ös memóriát tartalmazó Nvidia GeForce GT 650M, illetve 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 7730M videokártyával kérhetőek – előbbi videokártya az R17 SE-ben, míg utóbbi az R15 SE-ben kap helyet. A nagyobbik, Nvidia videokártyával ellátott modell 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelő LCD kijelzővel is elérhető, amelyhez az Nvidia 3D Vision 2-es csomagja is jár.

Ezzel szemben a hagyományos modelleknél már nincs mobil videokártya opció, nincs Full HD felbontású LCD kijelző, nincs háttérvilágítással ellátott billentyűzet, sőt, még SSD Caching opciót sem kapunk. Utóbbiakon kár is csodálkozni, hiszen a sima Inspiron R modellek kifejezetten az olcsó noteszgépeket kereső vásárlókat  veszik célba. Ezt az árak is alátámasztják: a R15 549 dollárról indul, míg a R15 SE alapára 899 dollár. Az R17-es modell 599 dolláros alapáron kerül forgalomba, az R17 SE pedig 1099 dolláros árcédulával büszkélkedik.

Inspiron Z
A frissített modellek sorában megtaláljuk az Inspiron 13z és Inspiron 14z modelleket is. Ezeket a noteszeket nem hívhatjuk utlrabookoknak, hiszen ahhoz túlságosan vastagok. A termékek ennek ellenére kecsesek, hiszen 2,5 cm alatti vastagsággal és 1,9 kilogramm alatto tömeggel bírnak (1,73 és 1,87 Kg). Az LCD kijelzők képátlótól függetlenül a legnépszerűbbnek minősülő (vagy inkább legtöbb notebookban használt) 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmazzák.

A 13z esetében elmondható, hogy a termék remek alternatíva lehet a drágább ultrabookokkal szemben, hiszen 599 dolláros induló áron kerül forgalomba. A 14z azonban már egy picit izgalmasabbnak ígérkezik, ugyanis mSATA SSD Caching opcióval érkezik, emellett mobil videokártyát is kérhetünk hozzá, ami nem más, mint egy 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott AMD Radeon HD 7750M. A két Inspiron  z sorozatú noteszgép egyaránt alacsony feszültségű, de nem ultra alacsony feszültségű Ivy Bridge processzort használ. Az Inspiron z14 esetében az alapár egyébként 699 dollárról indul.

Az Inspiron 15R és 17R modellek egyes európai országokban már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, csak úgy, mint a Special Edition példányok. Az Inspiron 14z Európában majd csak nyár folyamán jelenik meg, a 13z európai megjelenésével kapcsolatban pedig egyelőre nem érkeztek infók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. madcaptain
2012.06.06. 13:57
Gondolom a szokásos tükrös kijelző a széria tartozék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Antiserver
2012.06.06. 21:02
Hm, elég csúnyácska
Bár ízlések és pofonok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!