iPon Hírek

Izgő-mozgó kanapén elevenednek meg a játékok és a filmek

Dátum | 2016. 02. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A kikapcsolódást számos vonzó technológiával lehet még lebilincselőbbé, még érdekesebbé tenni, legyen szó kedvenc filmjeinkről, vagy éppen kedvenc játékainkról. Ilyen kiegészítő lehet a kijelzők esetében a 3D technológia, az audió élményt pedig minőségi hangfalszettel lehet fokozni. Ha ez megvan, jöhet az Immersit csapatának ütős fejlesztése, ami egy egyszerű megoldás, mégis érezhetővé teszi a kijelzőn megjelenő akciókat: a terméket a fotel vagy a kanapé lábai alá kell helyezni, majd lehet kapaszkodni, ugyanis a szerkezet nem viccel, erősen rángatja és rezgeti az adott ülő alkalmatosságot. A termék korábban a CES alkalmával már megcsodálható volt, nemrégiben azonban a Kickstarteren is feltűnt.
Az Immersit fejlesztése a harmadik prototípusnál tart, ám a harmadik kiadás már olyannyira bíztató, hogy gyártásba is küldhetik, ha a kickstarteres kampány során sikerül elérni a kitűzött 85 000 dolláros célösszeget. Maga a szett négy darab hidraulikus alátétből áll, amelyek függőleges irányban maximum 10 centiméternyit tudnak elmozdulni, természetesen precízen kontrollálva, egymástól függetlenül. Az alátétek egy központi egységhez kapcsolódnak, amit egy elektronikával megpakolt doboz vezérel – utóbbi az adott számítógéphez, játékkonzolhoz vagy médialejátszóhoz csatlakozik. Az effektek erősségét a saját ízlésünknek megfelelően módosíthatjuk, plusz biztonsági funkció is rendelkezésre áll: ha egy háziállat vagy egy ember kerülne a mozgó kanapé vagy fotel alá, a rendszer automatikusan leáll. A szett több, mint ezerféle mozgást tud szimulálni, terhelhetősége pedig 500 kilogramm.
Ez a szett a kijelzőn, vagy a VR Headseten megjelenő tartalmakkal összhangban mozgatja, illetve rezgeti az adott kanapét, fotelt vagy ágyat, így az akciójátékok és a különböző szimulátorok újszerű felhasználói élményt biztosíthatnak, valamint kedvenc filmjeink is „megelevenednek”. A fejlesztőcsapat több filmhez készített már pontos és precíz mozgástérképet, így a mozgás-szimuláció a kijelzőn megjelenő tartalmakkal tökéletes összhangban működik. Játékok terén több, mint 120 új és régebbi cím támogatása érhető el – ezek között játékkonzolokat és PC-t célzó alkotások egyaránt vannak. Azt egyelőre nem részletezték, hogy pontosan mely játékokhoz és filmekhez jár kellő támogatás. Elméletileg VR Headsethez is csatlakozhat a speciális rendszer.
A fejlesztőcsapat a tesztek során azt is vizsgálta, hogy a szett okoz-e bármilyen szerkezeti károsodást a bútorokban – egyes bútorokat állapotát röntgen segítségével is megvizsgálták, de problémát nem találtak. Érdemes azért masszív, strapabíró kanapéban vagy egyéb bútorban gondolkodni, ha efféle úri huncutságra vágyunk. Az ötletes terméket persze nem sokan engedhetik majd meg maguknak, ugyanis az első támogatók 449 euróért kaphatták meg, de most már csak 649 eurós áron lehet hozzájutni, hisz a 35 darabos induló készletet már „elkapkodták”.
A kickstarteres gyűjtés még csak nemrégiben indult, a 85 000 eurós célösszeg azonban már majdnem összegyűlt, így erősen valószínű, hogy sikeres lesz a gyűjtés. A kész Immersit szetteket az első megrendelők idén szeptemberben vagy októberben kapják meg. A termék később kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz, azt viszont még nem döntötte el a csapat, mennyibe kerüljön a szett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2016.02.15. 16:31
Szerintem ez hatalmas hülyeség, én pont úgy szeretek filmet nézni, hogy kényelmesen elnyúlok a kis fotelomban, nem úgy, hogy valami szar rázza még pluszba a seggem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gtas
2016.02.15. 19:04
Aki így akar filmet nézni az menjen 4dx moziba, sokkal jobban megéri mint egy ilyet venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!