iPon Hírek

Izmos featurephone-nal állt elő a Cat

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Cat ismételten egy nagyon erős mobillal állt a nagyközönség elé. A B100 azonban nem a 21. századi értelemben véve lesz izmos, tehát nem egy villámgyors, hanem egy rendkívül strapabíró gépről beszélhetünk. A Consumer Electronics Show kereteiben minden bizonnyal nem sok követőre fog találni a Cat ilyen tekintetben, így különlegességnek is nevezhető a készülék.

A nehéz munkagépek gyártására specializálódott vállalat a telefonok terén is azt hozza, ami a profiljába illik. A B100 megfelel az IP67 előírásoknak, katonai minősítési próbáknak azonban nem vetették alá, így nem kapunk pontosabb képet az ellenállóságáról. Ami viszont biztos, hogy -25 °C és +55 °C fokos hőmérsékleti tartományban mindig a rendelkezésünkre fog állni, és nedves, poros környezetben sem fog baja esni. Por egyáltalán nem juthat be a burkolat alá, víz pedig csak nagyobb nyomás hatására, hosszú idő (több óra) elteltével tehet benne kárt. A házat szinte minden irányból vastag gumiréteg és alumínium borítja, így közel két méteres magasságból leejtve sem lesz az égvilágon semmi baja.

A Cat korábban már okostelefonnal is előrukkolt a B15 személyében, de most visszakanyarodtak a "butamobilhoz". Ennek tükrében a Cat B100 képességein nem sok bemutatni való akad. A vaskos keretek közé szorított kijelző 2,2 hüvelykes lesz, a felbontása pedig 240 x 320 képpontos (QVGA), így – ha kicsiben is, de – megfelelően éles képet kapunk. Az eszköz belsejében egy MediaTek MT6276W lapka kapott helyet, amely tökéletesen ellátja majd a feladatát, és még 3G modemet is szállít a B100-nak. A telefon kapcsolati lehetőségeit tekintve a 3G mellett kapunk A-GPS vevőt, EDR támogatású Bluetooth 2.0 modult és még FM rádiót is. A készülék háttértára mindössze néhány megabájt alapból, de gondoskodtak egy microSD slotról, így akár 32 GB-os memóriakártya befogadására is képes lesz. Az operációs rendszer egyedi és zárt, túl sok funkcióra nem kell számítani, de lesznek extra programok, amik terepen jól jöhetnek.

A fedélzetén felfigyelhetünk egy kamerára is, amely 3 megapixeles fényképek készítésére nyújt lehetőséget. Ehhez társul egy nagy fényerejű LED villanó, ami jelen esetben más munkakörben (zseblámpa) is fontos szerephez fog jutni. A telefon egyetlen feltöltéssel 10 órányi folyamatos beszélgetésre nyújt lehetőséget. A csavarokkal rögzített hátlap mögé rejtett akkumulátor 1150 mAh-s kapacitással büszkélkedik, ha pedig ez az idő előrehaladtával romlani kezd a teljesítménye, pillanatok alatt kicserélhető lesz egy új egységre. A hagyományos billentyűzettel rendelkező mobiltelefon meglehetősen termetes lett a védőrétegeknek "köszönhetően". A készülékház 123 x 56 x 17,5 milliméteres vonalakkal határolható, a súlya pedig 136 gramm. A Cat B100 kereskedelmi forgalomba kerülésére nem kell sokat várni, az első körben célzott európai piacokon ugyanis napokon belül felbukkanhat a masina. A Cat széles körben kívánja forgalmazni az ellenálló gépet, így az elért országok száma folyamatosan nőni fog az első negyedév során. A telefon árával kapcsolatban egyelőre nincs információnk, de minden bizonnyal nem lesz olcsó mulatság a szerény képességei ellenére sem, mert nem sok vetélytársa akad manapság.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. meridaboy
2014.01.07. 11:25
Brutál 3000mAh aksit bele,
jack csati kuka: ott a blutooth
töltő csati szintén kuka: wireless töltőt bele
Megy egy hétig,napokig beszélhetsz rajt, hétvégén feltöltöd.
Nagy lesz?
Nehéz lesz?
SEBAJ!!!
A célterületen a funkció a fontos, pár mm ide vagy oda, néhány gramm plussz mínusz, nem tétel. Aki ilyet akar az tutira akar menni.
Tudnék ötletet adni a cégnek !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nedcoleman
2014.01.07. 11:35
Nekem egy SONY gőzömsincs milyen számú JamesBondos okostelefonom van... Vettem hozzá egy vastagabb tokot. Én is két méterekről szoktam általában leejtegetni és sosem történik semmi baj vele. Pár ezer Ft-ért megoldva. Esőben is tudom használni - nem ázik be ha van nálam esernyő vagy beállok egy eresz alá...

Ezzel csak arra akartam célozni, hogy hasonló telefon már járt a kezeim között. A 3. emeletről véletlen leesett és nem igazán bírta ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zephyrus
2014.01.07. 11:59
nedcoleman: 2 méterekről? kidobod ablakon vagy micsinálsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nedcoleman Zephy...
2014.01.07. 12:05
Valahogyna nálam a telefon nem marad kézben. Nem egyszer fordult már elő, hogy leejtettem első emeletről, kiesett a zsebemből, mert kihajoltam. Mindegy is, a lényeg, hogy egy megfelelően vastag tok is jól véd. Egy ilyen CAT telefon pedig ne két méterről bírjon ki ütést hanem tízről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hamzajanos
2014.01.07. 12:21
A ZTE Blade telefonomat a második emeletről ejtettem le úgy, hogy közben a folyosón is pattant kettőt, egy sima műbőr tokban volt, aszfaltra esett az egyik sarkával. Hatalmasat csattant azt hittem vehetek új telefont, de semmi baja nem lett, de ez valószínűleg csak szerencse.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2014.01.07. 15:58
Nagyon sok okostelefon van(főleg feltörekvő kínai gyártóktól), amikben erős hardver, nagy érintőképernyő társul IP67 szabvánnyal és fémházban vannak Gorilla Glass vagy Dragontrail borítású képernyő mellett. Ja és van rajtuk jack csatlakozó és nem áznak be úgy 2m mélységig.
Tudom ez sokkal többet bír, de szűk rétegnek van erre szüksége és még kisebbnek felel meg már manapság egy butatelefon.
A másikkal meg már megelőztek, nem is hinné az ember, hogy kis szerencsével mit ki nem bír egy szappantartó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Jimmy9082
2014.01.07. 19:04
nem tudom mióta láttam milyen herce-hurca volt haverom faterjának CAT okostelójával(egy hónapon belül három garis csere vol abból az egyik teló be sem kapcsolt)elég rossz véleménnyel vagyok róla.nem tudom ki gyárthatja ezeket a telókat. biztos valami noname kinai gyár, esetleg sharp(mintha a voda telókat is az csinálta volna).most van egy S4 active neki sokkal jobb és nem volt annyival drágább.mindazonáltal ez egy featurephone nem egy árkategória viszont ez strapabíróbb annyi szent.Ez az ip67-es szabványnak való megfelelés számít valamit vagy csak parasztvakítás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. junkie
2014.01.07. 20:49
Viccesek a leejtett tepsitelefonok. Egyik reggel láttam a buszmegállóban egy nő kezéből repült ki egy valami x+1-edik Samsung érintős tömegteló. Megszámoltam, 5 darabra esett szét

Én okostelót még nem ejtettem le, de anno a 3210-es esett vízbe. Elő/hátlapcsere és 1 nap szárítás után kiválóan üzemelt újra. Pedig annak aztán semmi ípé minősítése nem volt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!