iPon Hírek

Izmosabb procit kapnak az új iPhone-ok

Dátum | 2009. 05. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Várhatóan az új iPhone-ok már "drámaian erősebb" processzorokra számíthatnak, miután a jelenlegi 412MHz-es órajelük 600MHz-re ugorhat, ám az érzékelhető teljesítménynövekedés ennél is jóval többnek fog tűnni majd.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan miféle is lesz majd az új processzor - vagy hogy új lesz-e egyáltalán, és nem csak a jelenlegi korlátozásmentes változatban, de ha valóban új vasat terveznek, úgy a legesélyesebb jelölt a Samsung új, Cortex architektúrájú, vektorbővítményeket is kínáló ARM-ja lehet. Ezzel együtt 256MB-ra bővül a készülékek memóriája is, ami további gyorsulást fog eredményezni.

Plusz megerősítést kaptak egyben az olyan korábbi híresztelések, miszerint 32GB-os modellre, iránytűként szolgáló magnetométerre, valamint autofókuszos, 3,2 megapixeles kamerára is lehet majd számítani, amely utóbbi igen fontos szerephez is fog majd jutni az új készülékek reklámkampányában.

Az általános teljesítményerősödésnek a nyilvánvaló következményein túl még az az előnye is meglesz, hogy a netböngészést is felgyorsítja, lévén ez nem csak magának a kapcsolatnak a sebességétől függ, hanem attól is, hogy a már letöltött anyagokat mennyire flottul tudja kezelni és megjeleníteni a készülék; az új változat tehát már ilyen téren is jóval hatékonyabb lehet.

Végül, de nem utolsósorban pozitívum az is, hogy legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy az árak változatlanok maradnak; a 16GB-os példány $199 maradna, míg a 32GB-os $299.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. pluto
2009.05.25. 20:10
VISSZA A HIRHEZ

Ha nem emelik az árakat, versenyképes lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. greganka
2009.05.25. 20:51
emelik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Csernus
2009.05.25. 20:53
ennyi nem kell kibeszélni nem éppen egy olcso mulatság ezért nem is vettem meg. de az uj kezd érdekelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Insignia
2009.05.25. 21:00
szánalom ez az egész iPhone inkább csak divat telefon... ha nem jailbrakeled akkor használhatatlan...
meg bt-n alig lehet vmit küldeni esetleg fogadni
emailben küldött zenét nemlehet letölteni a készülékre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hunmyke
2009.05.26. 00:21
Tök jó, hogy amcsiknál zsebből ki tudják fizetni, mire ide ér, mi magyarok meg a minimálbér 2x-esét fizethetjük egy ilyen vacakért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.05.26. 00:54
(Trub @ 2009 May 25, 21:24) Igen? mondj mobilra használhatóbb böngész?t, vagy zenelejátszót, képnézeget?t!
Jailbreak 10 perc, kár érte sírni, ahoz képest, hogy a wm-el mennyit lehet szívni.... különben, ha ügyes vagy, még linuxot is rakhatsz rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szpisti
2009.05.26. 08:24
Szerintem csak olyan ember fikázza az iPhone-t, akinek még nem volt a kezében... A kezdeti nehézségekkel szemben, már mindent meg lehet vele csinálni, amit a többi "okostelefonnal" hála a fejlesztőknek... Aki nem tud gombok nélkül élni, az ne vegyen ilyet... A Windows Mobile-ról meg annyit, volt nekem PDA-m (HTC) az iPhone-hoz képest iszonyat lassú op.rendszer, plusz egy nap legalább egyszer lefagyott... Az spb pedig csak tovább lassítja az amúgy is csiga PDA-t... Persze biztos vannak kivételek... Ja és amúgy is rühellem a ceruzával böködni a képernyőt...

Persze ez csak az én véleményem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. racklap
2009.05.26. 16:16
És ezt így milyen forrásból?
Mertha ez is az a kínai pletyka, ami egy hete végigsöpört a neten, akkor még nem kezelném ennyire tutinak. Ott pl. szerepelt, hogy lesz benne FM rádió. Na ja, meg kártya olvasó is, mi? Ja meg a hátul világítós alma-lógó, igaz, hogy OLED kijelzőnek nincs megvilágítása, így nem lenne mmi világítsa az almát, és ugye a pletyka szerint OLED kijelzős is lesz.

Szóval forrást, légyszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!