iPon Hírek

Izraeli NAND Flash specialista céget vett az Apple

Dátum | 2011. 12. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Apple egy rendkívül fontos technológiával rendelkező izraeli vállalatot vásárolt fel, amely az Anobit nevet viseli. A felek egyelőre semmilyen hivatalos nyilatkozatot nem tettek a tranzakcióval kapcsolatban, ennek ellenére már több, a felvásárlással kapcsolatos részlet is ismert.

A tranzakció az Apple számára nagyjából 500 millió amerikai dollárba került, de abból kiindulva, hogy az Anobit mennyire hasznos technológiát kínál, valószínűleg rendkívül jó üzletet ütött nyélbe az Apple. Az izraeli székhellyel rendelkező cég MSP (Memory Signal Processing) technológiával kapcsolatos fejlesztéseket végez, ami a NAND Flash memóriachipek esetében rendkívül komoly előnyöket kínál mind strapabíróság, mind pedig teljesítmény tekintetében.

Az Anobit technológiájának köszönhetően SLC-re (egy bit per cella) jellemző strapabíróságot és teljesítményt lehet elérni MLC (két bit per cella) típusú NAND Flash memóriachipek alkalmazása mellett és MLC-re jellemző strapabíróságot, illetve teljesítményt kaphatunk, ha TLC (három bit per cella) típusú NAND Flash memóriachipeket használunk. Ennek fényében jelentős költségcsökkentésre van mód az egyes termékek gyártásánál, ugyanis olcsóbb NAND Flash memóriachip alkalmazásával is elérhető az a strapabírósági- és teljesítménybeli szint, mint ha drágább NAND Flash memóriachipeket pakoltak volna ugyanabba a mobil eszközbe.


A fenti előnyök speciális jelfeldolgozó és fejlett hibajavító algoritmusok, valamint innovatív Flash menedzselő technológia együttes alkalmazásával érhetőek el. Az Apple az Anobit-tel kapcsolatos konkrét terveiről nem árult el részleteket, de ez aligha meglepő. Az viszont már annál meglepőbb, hogy az Apple ezzel egy időben Izraelben egy kutatással és fejlesztéssel foglalkozó fejlesztőközpont megnyitásán munkálkodik. Utóbbi azért is fontos lépés, mert hasonló központot eddig még nem nyitott a vállalat az Amerikai Egyesült Államok területén kívül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. hpeter105
2011.12.22. 10:24
persze ez a termékeik árán nem fog látszani de akkor is maradok iPhone-nál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Amacs
2011.12.22. 12:23
Utóbbi azért is fontos lépés, mert hasonló központot eddig még nem nyitott a vállalat Nagy-Izrael területén kívül.
Így már nem is tűnik olyan fontos lépésnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2011.12.24. 07:51
hat en ott elek de ilyen ssd-rol meg itt sem lehet hallani!Ezek szerint eddig csak serverekbe es professzionalis felhasznaloknak gyartottak!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!