iPon Hírek

Januárban új AMD IGP chipszetek jönnek

Dátum | 2007. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD új, integrált videó vezérlővel felszerelt lapkakészletei a legfrissebb információk szerint 2008.januárjában debütálnak, persze, ha minden a terv szerint halad. A gyártó újdonságai, azaz a 740G és a 780G lapkakészletek a piac különböző szegmenseit célozzák majd meg: előbbi termék a belépő szintű megoldásokat kereső felhasználók számára lesz érdekes, míg utóbbi a középkategória igényeit próbálja majd kielégíteni.

A 780G lapkakészlet HyperTransport 3-as támogatással, PCIe 2.0-ás foglalttal és DirectX 10-es integrált videó vezérlővel kerül piacra, érdekességként az alaplap támogatni fogja a Hybrid Crossfire eljárást is. A gyártók akár DisplayPort-tal is felvértezhetik majd az újdonságokat, amennyiben szükségesnek tartják.


A 740G chipszet ezzel szemben egy DirectX 9-es integrált videó vezérlővel és hagyományos PCIE csatolófelülettel kerül a boltok polcaira. A termék valószínűleg még így sem bizonyul majd rossz választásnak, amennyiben kedvező áron adja a gyártó.

Az AMD két új lapkakészlete az Intel és az NVIDIA újdonságainak megjelenése után lesz elérhető, ha minden a terv szerint halad. Jelenleg egy nagy kérdés van: Vajon melyik gyártó dobja piacra elsőként a DirectX 10-es integrált videó vezérlőjét? A kérdés egyelőre költői, az viszont biztos, hogy jelenleg nincs a piacon olyan integrált videó vezérlő, amelyik képes a DX10-es effekteket normális FPS mellett kezelni. A Hybrid SLI/Crossfire technológiák piacra kerülésével ez a helyzet meg fog változni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.18. 13:38
vissza a hírhez

Az AMD új, integrált videó vezérlővel felszerelt lapkakészletei a legfrissebb információk szerint 2008.januárjában debütálnak, persze, ha minden a terv szerint halad. A gyártó ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!