iPon Hírek

Januári Steam hírözön

Dátum | 2014. 01. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Zajlik az élet mostanában a Valve-nál, jönnek a Steam Machine-ok, az Alienware-é, amelynek specifikációit még mindig nem tették közzé szeptemberben érkezik. Erről a gépről csak annyit lehet tudni, hogy Intel Haswell architektúrás proci és Nvidia VGA lesz benne. Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Steam felhasználók száma átlépte a 75 milliót, és a Steam Greenlight át fog alakulni, ma pedig újabb hírekkel szolgálhatunk. Az első, hogy 12 új pénznem támogatását fogja bevezetni idén a Steam. A forint még mindig nincs köztük, de ott lesz az Új-zélandi, Ausztrál, Kanadai és a Szingapúri dollár, az Indonéz rúpia, a Japán jen, a Maláj ringgit, a Mexikói és a Fülöp-szigeteki pezó, a Dél-koreai won, a Thai baht, és az Ukrán hrivnya. Az új helyi pénznemek támogatása azt jelenti, hogy az ottani felhasználók nem lesznek kitéve a különböző átváltási rátákból adódó esetleges kellemetlenségeknek, és jobban támogatják őket a helyi fizetési módok, de azzal is jár, hogy a kiadók sokkal gyakrabban fogják módosítani a regionális árakat. A végére hagytuk a Steam kontrollert, amelyet a Valve át fog alakítani: a középső részéről lekerül a kisméretű érintőfelület, helyette egy D-padot kapunk négy iránygombbal. Az újratervezést tegnap jelentették be a Valve a fejlesztőinek tartott Steam Dev Days konferencián, Seattle-ben. A dizájnt valószínűleg azért változtatják meg, hogy a kontroller visszafelé kompatibilis legyen a régebbi játékokkal. Sajnos kép még nincs róla, hogyan fog kinézni az új kontroller, mert még a 300 Steam Machine teszfelhasználó visszajelzései alapján változtathatnak rajta. Az viszont már lehet tudni, hogy a kontroller AA elemekkel fog működni. A Valve-ot még mindig foglalkoztatja egy olyan rendszer is, amely a felhasználók biometrikus adatait figyeli a test más részein, mivel a kéz erre nem a legalkalmasabb. A Steam kontroller a boltokban is kapható lesz, de közvetlenül a Valve-tól is megvásárolhatjuk majd, a megjelenés dátuma még nem ismert (de ha az Alienwave gépe ősszel jön, akkor a kontrollerek is valószínűleg ezidőtájt várhatóak).
A régi "bagoly" dizájn
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. dRGizmo
2014.01.16. 17:06
Nekem nagyon idegennek tűnik ez a kontroller kicsit fura a kialakítás és a két "szarvat" is rövidnek találom... bár lehet h kézbe fogva minden ilyen érzésem elmúlna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. chris123
2014.01.16. 17:29
"A Valve-ot még mindig foglalkoztatja egy olyan rendszer is, amely a elhasználók biometrikus adatait figyeli..."

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Morte
2014.01.16. 17:50
chris123: köszi, javítottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hympyke
2014.01.16. 18:47
Olyan ez mint az ügyfail a számtekboltba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ByrDer
2014.01.16. 20:06
Természetesen a forint nincs közte.. nem mintha jobban járnánk.

A controller meg még mindig béta verzió.. szerencsére, de az újabb változat azért már egy fokkal jobb (4-4 rendes gomb van lent középen ahol a dual shock paden az analog stickek vannak). Szolid gombok nélküli verzió halott ötlet volt, mert minden olyan játékban ahol egyébként is controller előnyösebb az egér + billentyű kombóval szemben, ott mindkét megoldásnál pontatlanabb és gyengébb lett volna. Super mario full tapipados irányítással játszhatatlan lenne.. de mondhatnék még sok példát.
Bár még mindig van mit csiszolni. Én személy szerint megcserélném a tapipadokat a gombokkal mert azt szoktam meg a hagyományos dual analog stickes gamepadekkel... persze akkor meg az lenne a baj hogy nem elég "innovatív". De elsősorban funkcionálisnak kellene lennie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY
2014.01.16. 22:17
Jól értelmezem? A kontroller közepére raknak egy D-padot? Facepalm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sensorprim...
2014.01.16. 23:32
ezek szerint Ukrajna is jobban teljesít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. KisDre
2014.01.17. 00:44

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2014.01.17. 08:58
Gyanitom a Valve arra alapozott,hogy a PC-s felhasznalok nagy resze eddig meg nem fogott kontrollert a kezebe,igy meg akar hozza is szokhatnak ehhez.
A kozepso DPad meg erosen sexista.A ferfiak meg tudjak a pocsukkel csapkodni,de a csajok mar komoly bajban lesznek a kezelessel.A kovetkezo ujitaskent rarakhatnanak ket joy-t,de kizarolag az oldalso elere,vagy az aljara.Esetleg megcsinalhatnak kiforditosra,mint a regi teli gatyam volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY senso...
2014.01.17. 13:42
Látnád a regionális Ukrán árakat! Felvásárolnád a fél Steam játékválasztékot!

Amúgy így is ronda az a két D-Pad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2014.01.18. 11:49
Hehe kivancsi vagyok, hogy ezek utan a nalam 50 dollaros, USA-ban meg 10 dollaros jatek (R.U.S.E) (oroszoknal meg talan 5), hogy fog valtozni.
MW2 meg mindig 90 dollar lol. MW1 7eves jatek meg 50 dollar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dilofekete
2014.01.20. 00:58
Nem is kéne, ha levennék róla a kijelzőt. Inkább a felhasználó állíthassa be a szín tartományok hosszát és tartamát a tapipad körül, mint egy érintés érzékelő drgb csík, így nem lenne útban a kijelző a gombok használata során, mivel nem feltétlenül kéne nyomást gyakorolni az érintő csíkra, mint ha egy gumi talpat nyomogatnánk. Középre le, a marok részek közé meg egy ki be csúsztatható hardveres qwerty billentyűzetet. A kijelzőt meg hagyják meg plz! Játék közben eléggé hasznos lehet az a funkció.
Vagy esetleg billenhetne az a 4 középső gomb szögben is és akkor már nem 4 lenne. 300 felhasználóra hagyatkozni nagy hiba volna, mert biztos az a bajuk, hogy útban van a kijelző, de hát mindegy, akkor nem kell, pedig vártam rá. Ez van Ff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dilofekete
2014.01.20. 01:15
Kíváncsi lennék rá, hogy mit tudna egy szélesebb és egy picit magasabb kijelzővel, jobb felbontással és egy iris pro grafikus processzorral, hdmi kimenettel és természetesen wifivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!