iPon Hírek

Japán egy tűz után leállítja a bálnavadászatot

Dátum | 2007. 02. 28.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Japán bajbajutott bálnaflottája hazafelé tart, mivel Tokió úgy döntött, véget vet a Déli Óceánon folytatott éves vadászatnak egy hajó kigyulladása miatt.

A tűz két héttel ezelőtt ütött ki a Nisshin Maru fedélzetén, ahol bálnatetemeket dolgoznak fel, majd tárolnak. A legénység egyik tagja életét vesztette.

A tűz folytán a hajó mintegy tíz napon keresztül nem volt képes megfelelően közlekedni, és ez növelte az olajszivárgással vagy más vegyi anyag elszabadulásával kapcsolatos aggodalmakat, főleg mivel az eset veszélyesen közel történt a világ egyetlen Adelie pingvinpopulációjához.


Tokiói illetékesek arról számoltak be, hogy a vadászat korai befejezése nagy aggodalomra ad okot. „Húsz év óta ez az első eset, hogy le kellett állítanunk a vadászatot," mondta el riportereknek Takahide Naruko, egy halászati ügynökség tagja. „Nagyon el vagyunk keseredve".

A flotta, amely novemberben szállt vízre, 860 bálnát tervezett leölni, mielőtt visszatér Japánba áprilisban, ám idáig a halásztársaságok alig 500 bálnáról számoltak be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.02.28. 19:11
Japán bajbajutott bálnaflottája hazafelé tart, mivel Tokió úgy döntött, véget vet a Déli Óceánon folytatott éves vadászatnak egy hajó kigyulladása ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!