iPon Hírek

Játék készül az Apokalipszis most alapján

Dátum | 2017. 01. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Úgy tűnik, hogy játék készülhet a klasszikus vietnámi háborús film, az Apokalipszis most alapján. Legalábbis akkor, ha összejön rá 900 ezer dollár, a készítők ugyanis a Kickstarteren keresztül szeretnék finanszírozni a projektet. Ezzel együtt nagyon valószínű, hogy sikerrel jár majd a kampány, ugyanis nem kis nevek állnak mögötte. Egyrészt ott van az eredeti film rendezője, Francis Ford Coppola, aki producerként vesz részt a projektben, a játék elkészítésébe azonban nem szól bele közvetlenül - ő is tudja, hogy nem ért hozzá, így inkább profikra bízza a dolgot. Profikat pedig sikerült szerezni, a független csapat vezetője ugyanis Montgomery Markland (korábban a Wasteland 2 és a Torment: Tides of Numenera producere), alatta rögtön ott van Lawrence Liberty (korábban a Fallout: New Vegas és a The Witcher producere), az írói feladatokat Rob Auten látja el (Gears of War: Judgement, Battlefield: Hardline), és az egészbe külsős tanácsadóként besegít Josh Sawyer, az Obsidian egyik fejese. De milyen játékot fognak ők így együtt összehozni? Nos, az biztos, hogy nem egy shootert, ugyanis gyorsan igyekeztek leszögezni, hogy ez nem egy "Call of Duty: Vietnam". Ehelyett egy kemény hangulatú, pszichedelikus szerepjátékot akarnak készíteni, horrorisztikus elemekkel. A játékmenet középpontjában azonban nem a beszélgetés áll majd, hanem sokkal inkább a cselekvés. Vagy éppen annak hiánya, és itt jön be a horror a képbe: a fejlesztők igyekeznek visszaadni a háború borzalmait a lehető legnyersebb módon, így nagyon vigyáznunk kell az embereinkre, és ha lehet, akkor el kell kerülnünk a felesleges küzdelmeket. Fontos azonban a csapattársainkkal való interakció, hiszen ettől függ majd, hogy a többiek milyen szemmel néznek ránk, és mennyire lesznek hajlandók segíteni. A történetben egyébként nagyjából a film alapjaira épül: itt is az amerikai Benjamin Willard százados útját követjük majd végig, akinek a célja a hadsereget eláruló Walter E. Kurtz ezredes megtalálása és levadászása. Érdekes egyébként, hogy először 2010-ben hallhattunk arról, hogy játék készülne az Apokalipszis most alapján, és a projekt élén már akkor is Montgomery Markland állt - azt viszont nem tudni, hogy mi történt az elmúlt hét évben. Könnyen lehet, hogy Markland kezdetben a kiadóknál próbált házalni, és egy nagyobb költségvetésű játékot készíteni, majd végül eljutott a közösségi finanszírozásig. Megjelenési dátumról egyelőre nem esett szó, azonban az biztos, hogy korai hozzáférés lesz a Steamen, amit a megfelelő támogatási összeg mellett meg is kapunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. LGx
2017.01.27. 11:13
tyű! imádom a filmet. kérdés mi sül ki ebből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Vazul267 LGx
2017.01.27. 11:45
Biztos valami Rambo: The video game féle förmedvény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rottenbull
2017.01.27. 11:54
Az amugy erdekes, hogy a Blackroom kampanyat azert vettek le, mert csak igergetesek voltak a videoban, semmi render vagy esetleg minimalis gameplay.
Ez meg itt virit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Netere
2017.01.27. 15:06
Szóval se nem shooter se nem RPG. Akkor mégis mit lehet kihozni egy Vietnámi háborúból? Survival horror... Na ez nem fog összejönni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pendra37 Neter...
2017.01.27. 17:43
Se nem shooter se nem RPG. Hm RTS esetleg? Vagy platformer? TBS?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. WRT54GL
2017.01.30. 00:40
Esetleg sport? Hidden object? Vagy Dinner Dash?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!