iPon Hírek

Játék negyedik személyben a Pavilionnal

Dátum | 2016. 09. 27.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Pavilion egy izometrikus nézetű, fejtörőkkel tűzdelt kalandjáték, mely a fejlesztő Visiontrick Media meghatározása szerint negyedik személyben játszódik. Hogy ez pontosan mit takar? Nos, nagyjából azt, hogy nem a főszereplőt irányítjuk közvetlenül, hanem a körülötte lévő világot és ez az indirekt irányítás maga a „negyedik személyes látásmód”. A játék középpontjában épp ezért a befolyásolás, a tudatalatti kontroll áll a felfedezés élménye mellett.
A Pavilion rejtvényei három részből állnak. Az első a fő karakter, akit a videón is látunk, nekünk pedig meg kell majd figyelnünk a viselkedését, a személyiségét, meg kell őt értenünk és segítenünk kell annak érdekében, hogy haladhassunk a játékban. A második pillér maga a környezet, melynek elrendezése befolyásolja a karakter haladását. A harmadik komponens pedig azok az interaktív tárgyak, melyek mozgatásával közvetlenül a környezetet, közvetve pedig a karaktert befolyásoljuk. Ahogy Henrik Flink, a stúdió társalapítója és kreatív vezetője elmondta, nem csupán ez az indirekt kormányzás a negyedik személyes jelző jelentése, de többet nem mondhatnak róla a játék azon részeinek felfedése nélkül, melyeket inkább a játékosokkal szeretnének felfedeztetni. A Steamen és a Humble-n már kapható Pavilion csak az első része a teljes alkotásnak, a folytatás 2017 elején érkezik DLC formájában. PC-n kívül PS4-en és PS Vitán is elérhető az alkotás.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Meteorhead
2016.09.27. 15:23
A zenéje nagyon barátságos. Az ötlet is eredeti (szerintem). Eddig tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 Meteo...
2016.09.28. 20:35
Nekem is tetszik, tényleg hangulatos... de azért eredetinek nem nevezném. Monument Valley-re emlékeztet engem nagyon... ami szintén nagyon jópofa játék volt, csak baromi rövid (szerencse, h épp free volt a storeban).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!