iPon Hírek

Játszottál már vadnyugati MMO-val?

Dátum | 2017. 05. 15.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Wild West Online egy nyílt világú, PvP MMO lesz, ahol bandákat alapítunk, hogy aztán vagy a törvényt védjük, vagy megszegjük azt, miközben a vidéket járjuk, vagy beülünk a helyi szalonba egy kártyapartira. A fejlesztők még májusban szeretnék elindítani a kickstarteres kampányt, ahol 250 ezer dollár összegyűjtése lenne a cél. Az alapverzió a tervek szerint ettől függetlenül megjelenik majd idén, a kampány csak az extra finanszírozást szolgálná a bővítések számára. A játék számos vonást átvesz a Red Dead Redemption online módjából, azzal a különbséggel, hogy jelen esetben egy MMO-ról van szó – viszont a szokásos küldetések és szintezés helyett egy egybefüggő, hatalmas, nyílt világot ígérnek, ahol egy szerverrészen néhány száz játékos él együtt.
A játékot készítő 612 Games megunta a Red Dead Redemption PC-s verziójára való várakozást és a saját kezükbe vették a dolgokat. Ahogy a kreatív alelnök, Stephan Bugaj fogalmazott, a témának megvan a maga PC-s közönsége, akiket eddig nem igazán kényeztettek el, így egy olyan helyet szeretnének kreálni, ahol a játékosok tényleg beleélik magukat a kalandokba. A stúdió munkatársai között vannak, akik már számos játékon dolgoztak a Crysistől a League of Legendsig. A Wild West Online több lesz, mint a Red Dead Redemption többjátékos módjának másolata: nem csak rendőrök és banditák lehetünk, de akár szakmákat is szerezhetünk, választhatjuk az aranyásók, farmerek életét, hogy az általunk szerzett erőforrások aztán a játék gazdaságát táplálják. Bugaj szerint a gyűjtögetésnek és táborépítésnek több közösségi eleme lesz, mint más MMO-kban megszoktuk, a craftrendszer pedig főleg a receptek megtalálására és megtanulására épül majd. Nem feltétlenül fogunk találkozni a hagyományos fejlődéssel és képességrendszerekkel. Bár még mindig kialakítás alatt állnak az alapok, a Wild West Online-t főleg a történet, a karakterek és a játékmenet mozgatja majd, az ehhez tartozó fejlődési szisztéma pontos részletein most dolgoznak.
A játék egyik központi eleme az igazságszolgáltatás. Ha bűncselekményt követünk el a városokban, körözést adnak ki ellenünk – ezt csillagokkal jelölik, minél több van, annál rosszabb a hírünk, végül akár a játékosok által alakított seriffek és fejvadászok célpontjává is válhatunk. A bandák szorosan átfonják ezt a rendszert, mely alapja lesz az egyes csoportok közti rivalizálásnak. Törvényszegést nem csak gyilkosságokkal lehet elkövetni, a tolvajlás, bankrablások, más játékosok táborainak, vagy a városi boltoknak kirablása is a paletta része. Ha túl sokszor követünk el kihágást, száműzhetnek minket a településekről és a banditák rejtekhelyein kell meghúznunk magunkat, ahol sokkal több veszély leselkedik ránk. A harc csak más játékosok ellen folyik majd, NPC-k nem erednek a nyomunkba, ha köröznek. Bár ez később változhat, a jelenlegi állás szerint a törvény embereinek és a törvényszegőknek harca alakítja majd a játékot, miközben a munkát végző játékosok csoportja a két szembenálló fél között próbál boldogulni.
Bugaj hangsúlyozta, hogy bár lehet néhány túlélőelem a Wild West Online-ban, a cél nem csak az életben maradás, de a közösségi programokban való részvétel és a többi játékossal való interakció is. Ha meghalunk, annak lesznek bizonyos következményei, de kemény büntetésre nem kell számítani. A pontos részleteket egyelőre homály fedi, ráadásul néhány igazán eredeti funkció a kampány extra céljainak eléréséhez lesz kötve. Ilyen például az 1,75 millió dollárra „beárazott” vonatrablás az első nagy frissítésben, vagy az, hogy a női karakterekhez legalább 400 ezer dollár összegyűjtése kell majd. Egy másik nehézség lehet a játék számára, hogy a tervezett megjelenés nagyjából egybeesik a Red Dead Redemption 2 kiadásával, és bár ezt egyelőre nem jelentették be PC-re, a GTA V sikerét látva elég valószínű, tehát kemény konkurenciával nézhet szembe az indie MMO. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak az események.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kogeru
2017.05.15. 19:28
Jól hangzik, az biztos ha jól összerakják érdekelni fog. Ki ne akarna kalapját az arcába húzva pókerezni, szétverni a társaságot majd azután kikérni egy (vagy több) adag hagymásbabot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2017.05.15. 20:08
Kár, hogy PvP. Semmi kedvem állandó jelleggel unatkozó gankerek keze által megdögleni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. flashpoint...
2017.05.15. 20:24
u király, tuti megnézem ha megjelenik, külön jó hogy csak PVP és nem a scriptek ellen kell menni mint egy gagyi csőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sutyko_hop... flash...
2017.05.15. 20:35
A gagyi csonek es az "ai"-nak mi koze egymashoz?
A gta gagyi cso ugye...


Engem is erdekelne ha nem egy multis fos lenne.
Semmi kedvem csalo kis kocsogokkel kuzdeni akik meg egy mai ai-nal is hulyebbek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Busterftw
2017.05.15. 23:37
Mar most latom mi lesz ebbol, kb senki sem akar majd sherif lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. noPublicFG
2017.05.16. 02:21
Kipróbálnám, milyen aranyásónak lenni. Ha bejön, szólok Hoffmann-éknak. :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.05.16. 08:51
Mint régen...100 banditára jutott egy halott sherif
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock Buste...
2017.05.16. 09:43
Az biza meglehet, de ezt is ki lehet védeni, pl túlerő méretétől függően olyan buffal ellátni a sheriffet hogy kihívás legyen a banditáknak megölni
Am kíváncsi leszek mit hoznak ki, western rajongó lévén biztos hogy kipróbálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kogeru
2017.05.16. 14:00
Majd sheriffnek álcázott banditák mennek lovakat lopni mint az ördög jobb és balkezében. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw thest...
2017.05.16. 21:29
Csak akkor az már sci-fi/wild west mmo lesz. Én inkább játszanék valami realisztikusat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!