iPon Hírek

Javítaná eredményességét a Revolution

Dátum | 2009. 05. 07.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Revolution Software 2008-ban 532 millió forintos árbevételt ért el, 1,3 millió forint üzemi eredmény mellett. Az árbevétel több mint a felét a Microsoft Dynamics NAV-ra alapozott középvállalati vállalatirányítási rendszerek bevezetése, 25 százalékát az Iroda++ kisvállalati ügyviteli rendszer, 16 százalékát pedig a rEVOL Express dobozos irodai termékcsalád értékesítése adta, mely utóbbi jelentősen, 58 százalékkal növelte forgalmát az elmúlt év során.

A 2009-es évre a Revolution célja piaci pozíciójának javítása és a nyereségesség növelése - a nehezedő gazdasági helyzetben is. A vállalat 2009 áprilisában beiktatott új vezetése az árbevételt egy várhatóan tovább szűkülő piacon tervezi szinten tartani, miközben a bevezetett és a közeljövőben bevezetendő nyereségességjavító intézkedések révén az üzemi eredmény már az idén eléri a 20 millió forintot.

Az elmúlt év értékelése és a 2009-es tervek kapcsán Kustos Ferenc, a Revolution Software partnere és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2009 eddigi eredményei és a jelenleg folyamatban lévő értékesítési projektek száma és mérete okot ad a bizakodásra. "Jelentős bizonytalansági tényező azonban, hogy a válság közepette a rendszerbevezetést célul kitűző és a kiválasztási folyamatot lebonyolító cégek végül valóban elszánják-e magukat a végső döntés meghozatalára" - tette hozzá.

Az új tulajdonosok elsődleges elvárása a vállalattal szemben a tartósan nyereséges működés elérése. A stratégiában ezért olyan elemek szerepelnek 2009-re, amelyek célja, hogy segítségükkel a cég egyrészt előnybe kerüljön versenytársaival szemben, másrészt kompenzálja a válság negatív hatásait. "A terv sikeres teljesítésének kulcsszavai a nyereségességre törekvés, a likviditásgazdálkodás, az ügyfél-elégedettség növelése és a hatékonyabb szervezeti struktúra kialakítása" - mondta Kustos.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!