iPon Hírek

Javítják a fehér MacBookok hajszálrepedéseit

Dátum | 2009. 04. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Apple fehér, műanyag házzal rendelkező MacBook-jaiival már azok megjelenése után nem sokkal is problémák voltak. A noteszgépek háza tervezési hibák miatt hajlamos berepedni: van néhány tipikus hely, ahol a műanyag borításon az óvatos használat ellenére is megjelennek a hajszálrepedések. Korábban ezt a hibát már elismerte a gyártó: akkor javították is a garanciális készülékek ilyen jellegű hibáit, ám most újabb fordulat történt az ügyben.

Ilyen látvány fogad, ha reped a ház...Az AppleInsider értesülései szerint a különböző Apple partnerek az elmúlt időszak folyamán számos olyan panasszal szembesültek, amelyek a 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott MacBook modellek házának repedéséről számoltak be. A 2006 folyamán piacra dobott készülékeken különböző helyeken, többnyire a touchpad és a billentyűzet környékén, valamint a készülék tetején jelenhetnek meg finom hajszálrepedések, egyéb helyeken a hírek szerint nincs esély a repedés kialakulására, legalábbis tervezési hibából kifolyólag biztos nem. A vállalat arra kérte szervizpartnereit, hogy vizsgálják meg a szóban forgó MacBookokat, amelyekkel a vásárlók hozzájuk fordulnak, majd ezeket a készülékeket jogos panasz esetén javítsák meg, még akkor is, ha azokra már nem érvényes a garancia. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy új noteszgépet kap az, aki leejtette MacBookját, de a tervezési hibából adódó repedésekre lesz orvosság.

A gyártó kínálatában 999 dolláros áron még mindig elérhető a fehér, műanyag házzal rendelkező MacBook, ám a gyártó az új MacBookok esetében már az ún. unibody házra tért át, amely sokkal strapabíróbb alumínium házat takar.

Hogy mennyire strapabíró egy alumínium MacBook? Nos, az alábbi képeket egy srác készítette, akit biciklizés közben elsodort egy teherautó. A MacBookja a teherautó kerekei alá került, de ő szerencsére komolyabb sérülések nélkül úszta meg a balesetet. Ennyit maradt a noteszgépből (persze fontos hozzátenni, hogy ezt nem sok minden bírja ki):Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.04.09. 14:45
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. lew000
2009.04.09. 15:04
első ránézésre azt hittem hogy a kalaptartón hagyta a napon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. siskanyi
2009.04.09. 15:23
Ez ám a minőség!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. petyus76
2009.04.09. 15:53
Ha a HDD mükszik, már annak is örülhet, talán a RAM-ok is túlélték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sogron83
2009.04.12. 02:04
Kicsit kamunak tűnik, bár nem látszik a képen, hogy csak a led világít, vagy el is indult a cumó(bár nincs az az alaplap, ami kibír egy ilyen hajlítást).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ossyni
2009.04.12. 13:13
odavaló az összes mac-gép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vardar
2009.04.12. 23:05
Miért, más noteszgépnek szétesik az oldala és kifolyik a belseje?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dozsi
2009.04.13. 10:12
így van. Egy Dell, vagy Lenovo, vagy egy Sony gép is kibírja ezt még úgy is, ha a külseje műanyag (ami mellesleg nem repedezik). Láttam már olyan lenovo gépet, amelyet egy égő lakásból dobtak ki a tűzoltók ( kicsit meg volt perzselődve), és elindult. (nem a lenovos reklámvideóról beszélek, hanem egy másik hasonlóról.)
Az Apple márka létezésének oka: terjed az amerikai vásárlási stílus nálunk is, amely CSAK azon alapul, hogyha egy terméket agyonreklámoznak, akkor az csak jó lehet... Egy iphone sem tud többet mint egy pár éves tenyérszámítógép, mégis mindenki isteníti... (ugye az ára az egekben, a minősége meg a béka segge alatt van...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!