iPon Hírek

Javítják a sérült tengeralatti kábeleket

Dátum | 2008. 12. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Nem sokkal azután, hogy két tengeralatti kábel megsérült a Földközi-tengeren, egy francia hajó odasietett és elkezdte a sérült vezetékek javítását. A mérnökök szerint a történteket véletlenül okozta egy hajó horgonya.

Kairótól Dubai-ig a telekommunikációs cégek arra kényszerültek, hogy átirányítsák útvonalaikat ázsiai és észak-amerikai állomásokon keresztül. A szakemberek, akik a helyreállításokat végzik egy speciális robot tengeralattjáró segítségével határozzák meg a sérülések helyét, majd a kábeleket azon a helyen felhúzzák a hajóra és a felszínen javítják meg. Azon a helyen, ahol a baleset történt, három vezeték van a felszín alatt, kettő a France Telecom-é és egy pedig a Reliance Globalcom-é. Nem tudjuk melyik kettő sérülhetett meg.

A France Telecom reménykedik abban, hogy az egyik vezeték javítása befejeződik 25-éig, a másikat pedig még év vége előtt sikerül helyrehozni. Egyiptom, Jordánia, Bahrein, Szudán, Jemen és az Egyesült Arab Emirátusok két napig el voltak vágva az internetes és telekommunikációs szolgáltatásoktól, Zambia, India és Tajvan lakossága pedig változó idejű kieséseket és akadozó kommunikációt tapasztalt.

Az egész Közel-Keletnek mindössze három ilyen tengeralatti kábellel biztosítja az Internetes forgalmát, így a sérülések drasztikus hatással vannak a régió üzleti életére. Ez már a második alkalom idén, amikor egy hasonló vezetéket vágnak el. A másik eset januárban történt, hasonlóan a mostanihoz egy hajó horgonya vágta el a kábelt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.12.23. 20:49
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!