iPon Hírek

Javuló eredmények a félvezető piacon

Dátum | 2010. 10. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A SIA (Semiconductor Industry Association) legfrissebb jelentése szerint a félvezető piac teljesítménye augusztus folyamán tovább javult: a globális chip eladásokból 25,7 milliárd dolláros árbevétel keletkezett a piacon, ami 1,8%-os növekedést jelent a júliusi eredményhez képest, amikor  a teljes árbevétel 25,2 milliárd dollárt tett ki. Ha az idei év augusztusában elért teljesítményt a 2009-es év azonos időszakában elért eredményekhez hasonlítjuk, akkor a javulás mértéke még szembetűnőbb: 2009 augusztusában a globális félvezető piac 19,4 dolláros forgalmat bonyolított, ami a mostaninál 32,6%-kal alacsonyabb teljesítmény.

Érdekesség, hogy a legnagyobb növekedést a Japán piac könyvelhette el, ahol júliusról augusztusra 4,1%-kal növekedett a forgalom. Amerikában és Ázsiában sorrendben 2%-os, illetve 1,4%-os volt a növekedés mértéke, míg az európai teljesítmény 0,1%-os növekedést mutat, amiért az alacsony PC forgalmat okolják az elemzők. 2009 első nyolc hónapjában globálisan 134,7 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a félvezető piac, ám idén ez az érték már 194,6 milliárd dollárra növekedett, azaz a forgalom 44,4%-kal magasabb volt. Tisztán látszik, hogy még ha csak kisebb mértékben is, de folyamatosan javul a félvezető szegmens teljesítménye.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. tibaimp
2010.10.05. 18:39
dobálóznak itt a milliárdokkal méghozzá dollárban!

gondoljatok bele, ebből mennyi elképesztő adó folyik be az államháztartásokba, csak azt nem tudom hogy azt a rengeteg adót mi a lófaszra költi a sok szar, szemét politikus!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!