iPon Hírek

Jelentős fejlesztés előtt a MacBook-ok

Dátum | 2008. 04. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Egyes, az AppleInsider-nek nyilatkozó források szerint mind a "fogyasztói" MacBook, mind pedig a teljesítményközpontú MacBook Pro jelentősen fel lesz fejlesztve a soron következő frissítés alkalmával.

Állításuk szerint most ehhez a két modellhez is "leszivárognak" az iMac-nél és a MacBook Airn-él már bevált dolgok - így például a teljes egészében alumínium-dizájn (nyomokban fekete felületekkel), a lekerekítettebb sarkok, az extra nagy érintőpad (amiről viszont még nem tudni, hogy a 13 hüvelykes MacBook esetében is többérintéses lesz-e).

Gyakorlatilag biztosra vehető a Centrino 2-es platformra való átállás is, a hozzá tartozó felújított alaplappal és fejlesztett integrált grafikával együtt - és persze olyan processzorokal, mint a Core 2 Duo-k, a maguk 2,26-2,8 GHz-es sebességével és 1.066 MHz-es buszokkal. Hírbe hoztak még egy 3,06 GHz-es Core 2 Extreme-et is e téren, de ez elég valószínűtlen, lévén hogy jóval többet fogyaszt annál, mint amennyit az Apple még elfogadhatónak tart ehhez a termékkategóriához.

Amennyiben tehát a váltás feltételezett részletei pontosnak bizonyulnak, úgy az jelentős fordulatot hozhat az Apple eddigi fejlesztési rendszerében - figyelembe véve azt a tényt, hogy a két modell közül a hosszú távú szolgálatra inkább alkalmas MacBook Pro a maga idejében (2006 februárjában indították) csak minimális váltást jelentett az elődjéhez (a 2003-as alumínium PowerBook G4-hez) képest - és a valamivel fiatalabb  "kistestvére" (tekintve, hogy ez "csak" 2006 májusában indult) is igen közel állt az általa felváltott iBook műanyag-dizájnjához.

Az alumíniumra való átállástól az Apple egyrészt egységesebb megjelenést vár, valamint a cég "környezettudatos" arculatának megámogatását is másrészt (tekintve a fém könnyebb újrahasznosíthatóságát). A LED-háttérvilágítás dolga azonban még kérdéses, mivel ezek elkerülhetetlen árnövekedést is jelentenének a hagyományos, hideg katód-alapú, fluoreszcens háttérvilágításhoz (CCFL) képest.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások