iPon Hírek

Jelentős összeget fektet az Apple a Gorilla Glass gyártójába

Dátum | 2017. 05. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple jelentős összeggel támogatja a Corningot, és a vállalat reményei szerint ez több dologban is segíteni fogja majd a kiemelkedő népszerűségnek és hírnévnek örvendő Gorilla Glass fejlesztőjét. A cupertinóiak szeretnék elérni, hogy a Corning kitartson az Egyesült Államok mellett, és persze azt is elősegítenék, hogy többet tudjanak költeni például K&F kiadásokra.
A Corning Incorporated nagyon sokat köszönhet az Apple-nek, de igaz ez fordítva is. A két vállalat gyakorlatilag az iPhone történetének kezdete óta szorosan együttműködik, és ez a Corning és az Apple számára egyaránt gyümölcsöző lett. Tehát már az Apple első okostelefonja is élvezte a felek egészséges együttműködésének eredményét, és ez egy évtized leforgása alatt sem változott meg – ami azért ebben az ágazatban nem mindennapos dolog. Most pedig úgy néz ki, hogy a Gorilla Glasst fejlesztő vállalat a jövőben is kiemelt partnere lesz az Apple-nek, aki a tervek szerint újabb csúcsokat érne el. A cupertinói alakulat nem kevesebb mint 200 millió dollárt invesztál a Corningba.
Itt készül a Gorilla Glass.
Jeff Williamsnek, az Apple pénzügyi igazgatójának hivatalos indoklás szerint a vállalat vezetése úgy tartja, hogy a Corning folyamatosan tudja szállítani az innovatív termékeket és megbízható minőséget nyújt. A 10 éves partnerkapcsolat alatt az Apple így olyan üvegekkel szerelhette fel a termékeit, legyen szó iPhone-ról vagy akár iPadről, amit az Egyesül Államokban, vagyis a vállalat hazájában fejlesztettek. A cupertinóiakat rendkívüli büszkeség tölti el a kiemelkedő eredményekkel járó kollaboráció okán. És az Apple bízik abban, hogy a jelentős tökének köszönhetően a Corning gondtalanul tud működni a jövőben is; nem lesz semmi akadálya annak, hogy akár áttörést hozó fejlesztésekkel álljon elő a jövőben, ahogy tették azt korábban is.
Üveghalom a Corning üzemében.
Előre láthatólag az Apple további befektetésekre is készül, ezeknek a célja egyértelműen az amerikai gazdaság élénkítése lesz. Ebből kiindulva pedig a Corningba invesztált 200 millió dollár csak a kezdet lehet. A cupertinóiak létrehozták az Advanced Manufacturing Fund néven jegyzett alapítványt, amit egyébként maga Tim Cook, az Apple jelenlegi vezetője harangozott be. Ennek a célja az, hogy milliárdos összeggel járuljon hozzá ahhoz, hogy az Egyesült Államokban 2 millió ember munkahelyét támogassák valamilyen formán. Érdekesség például, hogy 450 ezer munkavállalót foglalkoztatnak Amerikában olyan kisebb-nagyobb elosztói láncok, melyeket valamilyen formán az Apple igénybe vesz, de az Advanced Manufacturing Fund ezeken is bőven túlmutat majd.
Donald Trump, Peter Thiel és Tim Cook
Az Apple hazai gazdaságot élénkítő törekvéseinek hátteréről egyébként nincsenek pontos információink, de valószínűleg egy Donald Trumppal kötött egyesség áll a háttérben. Trump többször is elmondta, hogy felpezsdítené az amerikai gazdaságot, és az Apple „hazaköltözését” is támogatná. Ráadásul Tim Cook személyes tárgyalásokat is folytatott a frissen megválasztott elnökkel. (Az Apple mindössze a teljes bevételeinek 7 százalékát állomásoztatja az Egyesült Államokban, márpedig a tét több mint 250 milliárd dollár, ami egészen felfoghatatlan összeg, így nem csoda, hogy Trump mindenestül hazaédesgetné az Apple-t.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. tibour
2017.05.16. 08:28
Az Apple-t ismerve akkor ad majd pénzt, ha csak neki gyártanak a jövőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. eriol
2017.05.16. 08:51
A még drágább üveg helyett inkább ne érjen az üveg az eszköz pereméig, és akkor nem fog pókhálósra repedni az első sarokra ejtésnél. Bár akkor kevesebb lesz a bevétel is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Avisto eriol
2017.05.16. 09:42
ugyan nem iphone-om van de az én telóm is gorilla glasses ami peremig ér (fém perem). Már valamikor az első hónapban sarokra esett járólapon. A fém keret deformációját leszámítva semmi baja nem lett. Ez már kb 2 éve történt. A hátlapja ami szintén üveg most húsvétkor tört el, aszfalton. De nem sarokra esett hanem pofával felfelé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.05.16. 12:26
Nekem a samsung s4 (gorilla glass 3) esett sokszor sarokra, hátra, pofára járólapon, linóleumon. Közel 3 éve van meg és gyakran leejtem: kicsúszik zsebből, véletlen lelököm... nagyon ügyetlen vagyok. Pár hete viszont nem is túl magasból sarokra esett a linóleumra és annyi volt. Pókháló repedésa készülék alsó felén. Az érintőkijelző még működik, viszont a szervízben azt mondták, csak kijelzővel együtt cserélik, mert egybe van építve az üveg a kijelzővel és így 40-50 ezer forint lenne. Megoldhatnák, hogy az üveg cserélhető legyen és működjön megfelelően az érintésérzékelés is utána, de akkor szintén: nem cserélnék annyian a készüléket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim masko
2017.05.16. 13:27
Ha ennyire ügyetlen vagy, akkor vehettél volna rá egy szilikon tokot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95 Avist...
2017.05.16. 15:33
Persze, csak n darab leejtés után az egyik sarok (amelyikre a leggyakrabban esik) annyira deformálódni fog, hogy eltöri az üveget. A lekerekített élek, lekerekített üveggel viszont veszélyes mutatványok, ott inkább már valami sokkfelfogó szivacs béléses alumínium bumper keret kell, hogy ne törjön össze a legelső leejtéstől, ezzel persze kinyírva a az egész design koncepciót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.05.16. 23:51
Épp most találkoztam ismerőssel, akinek 1 méterről esett le az új iphone 7ese a sarkára. Darabokra tört az egész, mert az üveg az előlap felé kidomborodik a sarkokon a felületből. Mindezt szilikontokban.

Csak erre az üveg részre kell esni, és helló:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jamaisvu
2017.05.18. 19:20
"az Apple bízik abban, hogy a jelentős tökének köszönhetően..." ...nagy sikere lesz a nőknél!
Mennyit jelent olykor egy ékezetbéli eltérés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!