iPon Hírek

Jelentősen kibővült az Android szövetsége

Dátum | 2008. 12. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Egész pontosan 14 új taggal bővült a Google Android mobil-oprendszerének hátországát adó Open Handset Alliance, amelyek között éppúgy találhatunk "friss" és "veterán mobilosokat", mint ahogy lapkagyártókat, szolgáltatókat - és még egy GPS-gyártót is.

Ennél a sorrendnél maradva, a szövetség immár tagjai közt tudhatja az ASUS-t, az Ericsson-t, a Sony Ericsson-t és a Toshiba-t, az ARM-ot és az Atheros-t, a Softbank-ot és a Vodafone-t, valamint a Garmin-t is. De csatlakozott még az AKM, a Borqs, a Huawei, az Omron és a Teleca is.

A tagság természetesen sokmindent jelenthet, az Android támogatásától egészen annak a fejlesztéséig; mindebből nyilván ki-ki a maga képességei és orientáltsága szerint veszi ki a részét. Így most már a Google szinte az összes nagy mobilgyártót maga mellett tudhatja (a korábban csatlakozott HTC-vel, LG-vel, Motorola-val és Samsung-gal együtt), kivéve persze az olyan neveket, akikre vélhetőleg a későbbiekben se nagyon számíthatnak (pl. Nokia, Apple, Rim, Palm).

Végső soron azonban mindez csak azt teszi egyre valószínűbbé, hogy az Android piaci részesedése a jövő évtől kezdve egyre jobban gyarapodhat (tekintve, hogy egyre több Androidos mobilt várhatunk). Kis szerencsével még akár "ő" is lehet majd a "nevető külsős" az olyan "titánok" elkeseredett csatározásai mellett, mint a Symbian, az iPhone, vagy épp a BlackBerry OS.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.10. 21:28
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!