iPon Hírek

Jézus és családja sírja

Dátum | 2007. 02. 28.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Az egyház lehet, hogy istenkáromlónak kiáltja majd ki James Cameron dokumentumfilmjét, de szerintem Jézus így is úgy is szereti a rendezőt.

Felháborodott régészek és vallástudósok szerint Cameron új filmje "Jézus sírgödre". Szerintük ezzel a rendező nyilvánosan végzi ki Jézust.

James Cameron ellentmondásos dokumentumfilmet készített a US Discovery Channel számára, és a vélemények kereszttüzébe került, mivel a film szerint egy évtizedekkel ezelőtt felfedezett jeruzsálemi kriptában vannak Krisztus, a felesége és a fia csontjai. Talán úgy hangzik ez, mint  A Da Vinci kód újraforgatása? Vagy netán a Passió? Némelyek így vélekednek róla.


Az egész 1980-ban kezdődött, amikor építkezési munkások véletlenül felfedeztek egy kriptát, amelyben 10 kőkoporsó volt, és ezek közül haton volt felirat. Némelyik feliratot a jelentések szerint kisilabizálták, és ezek közül három jelentheti akár Yeshua-t is (héberül Jézust), József és Mária fiát, Máriát illetve Yudah-t, Yeshua fiát.

Tegnap Cameron elmondta, hogy szerinte a két koporsó Jézusé és Mária Magdolnáé. „Szerintem ez az évszázad legnagyobb régészeti feltárása” - mondta el - „Semmiképpen sem csalás vagy ámítás.”

Csapata DNS-vizsgálatot végzett, valamint statisztikai analíziseket, és szerintük a felfedezés teljesen autentikus. Ugyanakkor a felfedezésekkel kapcsolatban nem mindenki ért egyet. Amos Kloner elismert izraeli régész véleménye: „Biztosan állíthatom, hogy tudományosan nem elfogadható a család azonosítása. Nem fogadom el, hogy Miriamnak és Yosefnek (Máriának és Józsefnek), Jézus szüleinek Jeruzsálemben volt a családi sírjuk!“

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.28. 05:05
Az egyház lehet, hogy istenkáromlónak kiáltja majd ki James Cameron dokumentumfilmjét, de szerintem Jézus így is úgy is szereti a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!