iPon Hírek

JJ Abramsnek fájt a Star Trek játék

Dátum | 2013. 09. 13.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az új Star Trek filmek rendezője, JJ Abrams elmondta, hogy érzelmileg nagy megrázkódtatást jelentett számára a legújabb Star Trek játék. A Digital Extremes által készített darab szereplőit az új filmek színészeiről mintázták, akik a hangjukat is kölcsönözték a figuráknak. A játék története az új Star Trek film, és folytatása, az Into Darkness között játszódik. Abrams eredetileg együtt dolgozott a játék fejlesztőivel, de aztán kiszállt, amikor látta, hogy milyen irányba halad a projekt. "Egyértelműen nagy csalódás volt számomra" - nyilatkozta Abrams a GamerHubnak adott interjúban. "Már az elejétől kezdve részesei voltunk a projektnek, aztán észrevettük, hogy nem abba az irányba haladnak a dolgok, mint ahová szerettük volna, hogy haladjanak, úgyhogy kiszálltunk, ők meg folytatták azután is, hogy kisiklott a dolog." "A videójáték számomra olyasmit is jelenthetett volna, ami ténylegesen jót tett volna a szériának, egy izgalmas, szórakoztató darab, nagyszerű játékmenettel - de nem volt az." "Számomra ez érzelmi megrázkódtatást jelent, mert nagyon keményen dolgoztunk a filmen, aztán kijött ez a játék, amit mindenütt lehúztak - és ez még csak nem is az én véleményem. Szerintem nem kérdés, hogy nemcsak hogy nem segített a filmnek, de egyenesen ártott neki." A következő Star Trek filmet már nem Abrams fogja rendezni, csak producerként fog közreműködni benne, mivel már az új Star Wars film, az Episode VII forgatására készül, amely a jövő év elején veszi kezdetét Nagy Britanniábban. Közben a Valve-val is együtt azon munkálkodnak, hogy a Half-Life és a Portal a mozivászonra kerülhessen, de tervei között szerepel még a Cloverfield folytatása és a Mission Impossible 5 is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. Asagrim
2013.09.13. 19:44
Nekem meg JJ Abrams filmjei fájnak, szóval ha úgy nézzük a játék pontosan annyira hűen adja vissza a Star Trek világot, mint amennyire az ipse filmjei követik a fél évszázad alatt lefektetett univerzum alapjait.

Semennyire!

Úgy is modern köntösbe lehetett volna öltöztetni a franchise-t, hogy nem gyalázza meg azt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Gatee
2013.09.13. 20:04
Abramsnak igaza van, ez a játék borzalmas és kiritkán aluli ezt bárki megmondja aki ért hozzá egy cseppet is. Ellenben az Into the Darkness kb csak pozitív visszajelzéseket kapott a hardcore fanokat leszámítva akik nem bírják felfogni, hogy ők egy elenyésző kisebbséget képviselnek a mozibajáró emberek körében és a filmnek nagyobb célközönséget kell megcélozni és igen, mivel ez 1 sci-fi az akcióra nagyobb hangsúlyt kell helyezni mert ma már ez az elvárás. Ettől függetlenül teljesen megvan benne a Star Trek hangulat, az utalások a régi filmekre és a karakterek dinamikája is hű a címhez. Csak azok fanyalognak akik még mindig a William Shatner korban élnek de nekik meg bármilyen új filmet lehetne csinálni úgy se lenne jó mert az nem a "klasszikus Star Trek".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. lajcsi1975
2013.09.13. 20:15
@Asagrim

Ezen lehet vitatkozni. Ugyanis a star treknek szerintem és mások szerint is jót tett a reboot. Kiszakadt abbol a steril képmutató világból és a mai kor szellemének megfelelően lettek a szereplők lemintázva.

Ha Abrams abban a stílusban folytatja ahogy az annak idején elkezdődött azzal csak a szűk hardcore star trek rajongótábor lett volna elégedett ami kevés lett volna ahoz hogy a film üzletileg (is) sikeres legyen.

De az is látható volt hogy az eredeti franchise is kezdett már kifulladni a 90s évek végére. Már ott látható volt hogy változtatni kellene a szerkezetén. Ami nem történt meg , inkább leállították az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim Gatee
2013.09.13. 20:22
" és a filmnek nagyobb célközönséget kell megcélozni és igen, mivel ez 1 sci-fi az akcióra nagyobb hangsúlyt kell helyezni mert ma már ez az elvárás."

Az akcióval nem volt semmi gondom.

"Csak azok fanyalognak akik még mindig a William Shatner korban élnek ... "

Arra a régi vontatott kamerába hosszasan, cselekmény nélkül pózolós szarra gondolsz ami az eredeti sorozat volt? ...

Semmi köze annak se az akcióhoz, se konkrétan az eredeti Star Trek iterációhoz, hogy a Föld-Qo'noS távolság nem 20 perc, vagy hogy semmilyen kitalált világban nem adsz egyetlen szereplő kezébe olyan technológiát, ami a feje tetejére borítaná az egész egyensúlyt!

Eddig lefektetett konvenciókat igenis meg lehet tartani úgy, hogy nagyobb célcsoportnak csinálod!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Terror Asagr...
2013.09.13. 20:27
Khm, az eredeti sorozatra tett megjegyzéseidet azért igazi Star Trek rajongók előtt ne nagyon hangoztasd, feltéve, ha kedves az életed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim Terro...
2013.09.13. 20:29
Evvan, TNG-n nőttem fel.

Az eredeti Wrath of Khan 20 perces "feszült" üldözős jelenete olyan vontatott szar, hogy inkább végignézném a Melrose Place sorozat egy évadját.

Az meg hogy "igazi Star Trek rajongó" ... hát, én annak vallom magam, mert az ósdi színjátszás az amit rühellek a régi részekben, de a tartalmát elfogadom az univerzum részeként, amit imádok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Szefmester
2013.09.13. 20:29
Az into the darkness nekem kifejezetten fájt. Ma néztem meg, és nem vagyok nagy fanja a világnak, de az hogy a Holdtól szabadesésben percek alatt a Földre! zuhantak kicsit ütött. Fanként tuti bele lehetne kötni sok apró részletbe, és sztorielembe, de ez úgy ahogy volt bődületes baromságként hatott. A túlzó lensflare effekt meg áhh. hagyjuk. Végre kezdtem volna elfelejteni hogy ma megnéztem, erre jön egy cikk ami eszembe juttatja....

Lajcsi, azzal nem lenne gond ha a mai normákhoz formálja a dolgot, de sikerült egy bármely szériát kedvelő nézőnek elvennie az életkedvét. Ma a Star Trek fanok körében már nem az a vita hogy Kirk vagy Picard a jobb, hanem hogy ki rühelli jobban ezt az újat. Eddig a közellenség az Enterprise sorozat volt.. ma már ezek a felújított (elcseszett) filmek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. lajcsi1975 Asagr...
2013.09.13. 20:35
Az hogy neked nem tetszik a reboot , és hogy Asagrimnak sem tetszik , az egy dolog , és én tudomásul is veszem. Csak azt nem értem hogy egy üzletileg sikeres filmre miért akarják ráeröltetni hogy az egy hulladék. Meglehet nézni az IMDB pontokat is.

Szóval mindenki fújhatja a magáét, csak a saját véleményét ne próbálja objektívként beállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror Asagr...
2013.09.13. 20:40
Nem konkrétan a mozifilmre utaltam, de az eredeti sorozatból szerintem nem sok részt láthattál.

Az Imdb-t hagyjuk, sok film van a top 100-ban, ami szart nem ér. Ami nekem nem tetszett az új filmekben, az az, hogy sok karaktert átformáltak (Scotty, Spock - egyszerűen nem adják az eredetit), más karakterek meg ugyanolyanok maradtak, mint pl. Kirk. Ez egy elég buta egyveleg szerintem, most vagy hagyják békén a karaktereket, vagy egyformán vonják őket reform alá, de ez így keverve, hát nem is tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim Terro...
2013.09.13. 20:49
Végigszenvedtem az összes részét az eredeti sorozatnak.

Az meg hogy Scotty meg Spock nem sikerült túlzottan jóra, csak annak tudható be, hogy az író egy-egy karaktertulajdonságukra túl sok hangsúlyt fektetett, míg másokra túl keveset, reformot viszont nem láttam (a Spock-Uhura viszonyt kivéve).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror Asagr...
2013.09.13. 20:57
Hááát pedig az eredeti az igazi sci-fi, nem a sok gay travesty, ami utána jött. Nah mindegy.

Scotty konkrétan nem is hasonlít az eredeti karakterre, aki egy szabálykövető konzervatív skót volt, az új meg leginkább azt a mukit juttatja eszembe, aki az avataromon látható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Terro...
2013.09.13. 21:01
Erről a Scottyról van szó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kunrichard
2013.09.13. 21:16
lajcsi1975:

Teljesen egyet kell értenem veled.
Bár az Enterprise volt talán az utolsó sorozat. nekem mégis valahogy ez jött be a legjobban. sajnos az utolsó pár részt alaposan sikerült elbarmolniuk de a Xindi incidens nagyon földobta az egész monoton fölfedezősdit. annyira kiváncsi voltam hogy mi sül ki belőle hogy egyhuzamban végignéztem talán a fél évadot. Csak azt sajnáltam hogy mindössze 4 évadot élt meg.
Ami a 2 új Star Trek filmepizódot illeti talán a 2 nem sikerült annyira jól. de az 1. baromi jóvolt. remélem hogy az első Enterprise csillaghajót is viszontláthatjuk majd egy film vagy új sorozat képében. elvégre engem valahogy mindíg is a kezdet érdekelt. nem pedig a "csapjunk a lecsóba" dolog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kunrichard
2013.09.13. 21:20
Jah ami a játékot illeti. mert ugyebár ez a téma. csak annyit mondanék: Borzalom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Terror Asagr...
2013.09.13. 21:35
Asagrim - arról.

Ami nekem a legjobban hiányzott, az az, hogy csakugyan mutassanak valamit az Enterprise felfedezőútjáról. Lássunk valamit, ahol ember még tényleg nem járt, idegen létformákat különleges képességekkel, valami igazi sci-fit. Legyen valami rejtély. Az, hogy kvázi emberekkel ölik egymást, nem igazán csigáz fel (amiért a romulannak is hegyes a füle, attól még nem poén, ahogy lövik egymást).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Terro...
2013.09.13. 21:37
Ebben egyetértünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Humbuk
2013.09.13. 23:16
Szerintem igen is jó volt a 2 új film. Moziban nézős volt mind a kettő. Bár nem vagyok egy fan, azért ismerem az előzményeket is.
Ez nem a 20. század közepe/vége, más a divat, más az igény. Egy film nem lehet tökéletes és akiben van egy pici jóindulat, elnézi az apró baromságokat.
Ha már itt tartunk: Nekem a legfájóbb pont az volt amikor Kirk rugdossa olyan 70fokos szögben azt a szerencsétlen összekötő bigyót Persze a sci-fi nem hallott még tudományról és x-y irányú felbontásról

Baromság minden részletért sírni, hiszen az ilyen marhaságokon is jót lehet nevetni. Aztán ha nem szórakoztat semmi, mert a hibákat keressük, annak mi értelme?

ON: Kifejezetten tetszik, hogy egyes híres emberek is felválalják a véleményüket (egyre többen) és igen is ki van mondva, hogy az a játék egy kalap szamócát sem ér. Talán a kiadó ezután elgondolkodik. Talán egyszer majd tényleg rájönnek, hogy a minőségi szórakoztatás megéri az extra beruházást, mert visszajön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.09.13. 23:38
A Mátrix videojáték még szarabb volt anno. Ez a pasi meg rinya helyett maradt volna ott, és megmondta volna a fejlesztőnek / kiadónak, hogy vagy úgy csinálják ahogy ő mondja, vagy ugrott a liszenc. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balucsek
2013.09.14. 17:29
Ezzel MrFox-al kell egyet értenem. Ha látta, hogy halálra van ítélve az egész akkor nem megjelenés után kell rinyálni hanem be kell menni a fejlesztőkhöz vagy a kiadóhoz és borogatni az asztalt, hogy már pedig ez rombolja az egész brandet és ezen ezen és ezen sürgősen módosítani kell, hogy legalább egy torrent letöltést megérjen a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. m76
2013.09.14. 21:50
Viccember. Látja, hogy lék van a hajón, erre elsunnyog. Majd amikor elsüllyedt jön vissza mutogatni: dehülyékvagytok hogy elsüllyedtetek.

Mondjuk a star trek brand-nek már amúgy is elég nehéz ártani, hiszen ő már lenullázta azt. Persze nem vészesen rosszak a filmek, de klasszikus star trek rajongóként fájdalmas volt néha. Ha valami új néven adják el, akkor nem lett volna semmi gond, kb vasember szint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2013.09.14. 23:08
Hm, hát szerintem nem volt különösebb gond a filmekkel. Egy jó kis pörgős, akciós, látványos sci-fi volt. Hogy nem hű a Star Trek-hez? Részben igaz. Nem vagyok fanatikus, de láttam az eredeti sorozat kivételével mindegyiket és a régebbi filmeket is. Tény, hogy mondjuk a Voyager és a Next Generation sokkal megfontoltabb, diplomáciát és emberi problémákat állítja inkább előtérbe de mondjuk a Deep Space Nine-nak elég sok akciódús része volt és az Enterprise (a legutolsó sorozat) pedig stílusában hasonlít a filmekre.
A játéknál meg gondolom a szokásos gyorsan adjunk ki a film után valami szart eljárás történt amit megértek, hogy nem tetszett a csókának. Végre egy rendező is szót emel, mert eddig ami játékok jöttek a blockbusterekből mind alávaló szemét volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2013.09.15. 15:38
Az előző új film nagyon tetszett, ez a második összességében szintén jó volt, de jó pár részlet azért elrontotta a dolgot, de szerintem így is olyan 7/10-et megér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr...
2013.09.15. 23:58
Az én Star Trekes ismereteim kimerülnek néhány tucat DS9 és Voyager epizidban és az eredeti 10 filmben. Szerintem nagyon jót tett a reboot. Jó tempójú, itt-ott azért tényleg kicsit fután kinéző filmek lettek. A karakterek szerintem jók, a történet leköt, állva tapsolnék, ha minden reboot így sikerülne. A ST filmek a vége felé (nagyjából Patrick Stewarttól) már nagyon a lejtőn voltak. A hc Star Trek fanok váleményében meg olyan ívben tojok, hogy az már a Hold mellől jön szabadesésben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!