iPon Hírek

JMicron tulajdonrészre pályázik a Kingston

Dátum | 2011. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A memóriamoduljairól és az SSD meghajtóiról ismert Kingston a legfrissebb hírek szerint tulajdonrészt szeretne vásárolni a JMicron-ban, amely SATA vezérlők és SSD vezérlőchipek gyártásával foglalkozik. A JMicron SSD vezérlőiről korábban igen rossz véleménnyel volt a piac, ugyanis a gyártó SSD vezérlő chipjei teljesítmény és szolgáltatások tekintetében a piacon lévő egyéb gyártók vezérlőihez képest gyengén szerepeltek, ám az utóbbi időben szerencsére sokat javultak a vállalat SSD vezérlői, így nem is panaszkodnak rájuk.

JMicron JMB363 (SATA és IDE vezérlőchip).
A cég illetékesei a napokban egy speciális befektetői találkozót hívnak össze, amelynek keretein belül az új befektetésekkel kapcsolatban folytatnak majd tárgyalásokat az illetékesek. A Kingston célja, hogy a JMicron-ban részesedést szerezhessen, ám azzal kapcsolatban, hogy a cég mekkora tulajdonrészben gondolkodik, egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Ezzel a lépéssel a Kingston és a JMicron partnerkapcsolata a jelenleginél jóval szorosabbá válik majd, ami azt jelenti, hogy a nem is oly távoli jövőben még több olyan Kingston SSD meghajtóval találkozhatunk a piacon, amelyekben a JMicron vezérlői teljesítenek szolgálatot.

Az SSD meghajtókhoz készített NAND Flash vezérlőchipek piacán a Marvell és a SandForce megoldásai hódítanak, de a belépő szintet megcélzó SSD-k belsejében 2010 folyamán nagyrészt JMicron vezérlőkkel találkozhattunk, amelyekről a korábbinál szerencsére jobb véleménnyel vannak a felhasználók és a tesztelők. Az elemzők szerint 2010 folyamán több, mint egymillió SSD vezérlőchipet szállított le a JMicron, amelyeknek több, mint 30%-a kapott helyet a Kingston különböző SSD meghajtóiban. A két gyártó közötti partnerkapcsolat erősödésével ez az arány tovább növekedhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások