iPon Hírek

Jó felszerelt gamer billentyűzet a Sharkoontól

Dátum | 2015. 12. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Sharkoon gamereknek szánt perifériákat felvonultató Shark Zone családjában egy új, meglehetősen jól felszerelt, már-már zászlóshajónak is tekinthető billentyűzet jelent meg. A Shark Zone MK80 RGB típusjelzéssel ellátott modell dizájnjában az egyenes, határozott vonalak dominálnak, a végeredmény pedig figyelemfelkeltő és letisztult.
Az MK80 RGB fedélzetén Kailh gyártmányú mechanikus kapcsolók lapulnak az egyes billentyűkupakok alatt – a mechanika élettartama a 60 millió leütést is meghaladja. Üzemi karakterisztika terén háromféle kapcsolóból lehet válogatni: Kailh Red, Kailh Blue és Kailh Brown.
A Kailh Red egy lineáris mechanikus kapcsoló, amelynél a kapcsolási pont és a kattanási pont nem érzékelhető. Lenyomásához 50 g erőre van szükség, a kapcsolási pontot pedig kétmilliméternyi út után éri el a mechanika. A Kailh Brown esetében a kapcsolási pont érzékelhető, a kattanási pont viszont nem. Ennél a modellnél 45 g erő szükséges a lenyomáshoz, a nyomáspont pedig 2 milliméternél található. A harmadik, azaz a Kailh Blue kapcsoló lenyomásához 50 g erő szükséges, a nyomáspont pedig 1,9 milliméternél található. A Blue példánynál a kapcsolási pont és a kattanási pont is érzékelhető.
Angol, német és kínai lokalizáció érhető el. Blue mechanika esetén német lokalizáció nincs.
Az eltérő mechanikus kapcsolóktól eltekintve mindhárom esetben ugyanaz a körítés. A billentyűk mögött RGB LED alapú háttérvilágítást használnak, ami 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Gyárilag nyolcféle effekt is van, így a háttérvilágítás pulzálhat, színeket válthat, vagy éppen a zene ritmusára is villoghat, fényerőssége pedig négy lépésben állítható, sőt, akár kikapcsolására is van mód. Szükség esetén akár minden egyes billentyű külön színben pompázhat. Az egyes mechanikus billentyűkhöz makrókat is rendelhetünk, a makrókat pedig öt különböző profilba lehet csoportosítani. Annak érdekében, hogy ezek mindig kéznél lehessenek, a billentyűzet 4096 KB-nyi fedélzeti memóriát is kapott. A kínálatból persze az N-Key Rollover támogatás és a multimédiás funkciógombok sem hiányoznak. A különböző funkciók finomhangolásáról dedikált szoftver gondoskodik, operációs rendszer szintjén pedig Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10 támogatás áll rendelkezésre.
A kényelmes használatról csuklótámasz gondoskodik, amit bármikor le lehet venni, a különböző egyéb perifériákat pedig a jobb felső sarokban kialakított csatlakozótömbhöz kapcsolhatjuk. Itt két darab USB 2.0-s port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. Az új billentyűzet 470 hosszú, 180 milliméter széles és 24 milliméter magas, tömege pedig 1,45 kilogramm. A termék 200 centiméteres szőtt kábelt használ, amelynek végén aranyozott USB 2.0-s port található.
A remekül felszerelt Shrak Zone MK80 RGB már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig mechanikától függetlenül egységesen 139,90 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. BReal
2015.12.15. 17:07
Nekem a Logitech Orion Spark ugrott be, csak külön makrógombok nélkül. Mondjuk mire hozzánk elér, lehet nem lesz sokkal olcsóbb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. patrik2991
2015.12.15. 17:20
Azért legalább egy 3.0-s usb beleférhetett volna ennyiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thestock
2015.12.15. 21:50
Gondoltam hogy valaki szóváteszi az USB 3-at...persze ennyiért beleférhetne,de szerintem teljesen lényegtelen hogy van-e rajta vagy sem.
Lassan 2 éve nyúzok egy sharkoon egeret,és nem mondanám hogy rossz.Persze nem egy nagy szám,de használható,és nekem megfelel...a legnagyobb előnye az hogy ennek ellenére olcsó. Nos ez a billentyűzet minden csak nem olcsó. Nem tudom hogy mit akarnak vele kezdeni,de ebben az árkategóriában már vannak jobb választások,sokkal nagyobb márkáktól.
Nem lehetne olyan "gamer" billentyűzetet csinálni ahol pl csak a WASD mikrokapcsolós? lehet hülyén hangzik,de ilyen megoldással (ha kivitelezhető) lehetne olcsón strapabíróbb billentyűzetet készíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim thest...
2015.12.15. 22:37
És a QERFGCVX1234 Shift?

Én biztos hülyét kapnék a nyomáspont különbségtől, ha membrános lenne a WASD gombokon kívül minden.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. peti198706...
2015.12.16. 02:50
Egyszer kell kiteni a szűrét a macskának, utána dorombol mint állat.. -Lásd ha beveszed, lesz neked. S még dorombol is. ez az ár akkor lesz érdekes mikor eltűnik a piacról a termék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock Asagr...
2015.12.16. 06:07
Igaz,zavaró lehet hogy ha játék közben az ember mondjuk mást is nyom,és érződik a különbség.
Nem tudom mennyit lehetne így spórolni,de azért van jópár gomb amit jóformán sosem használ az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. patrik2991 thest...
2015.12.16. 06:30
Hát aki nem használja ki, annak tényleg mindegy. Másrészt, mivel a billentyűzet hátulján van elég kényelmetlen lenne a használata, legalábbis az én asztalomon, így tényleg fölös.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. matusek.be...
2015.12.17. 10:44
És mikor lehet majd ilyen csodát innen beszerezni ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!