iPon Hírek

Jó vétel lesz az ASUS EEE PC-je?

Dátum | 2007. 10. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az UMPC-k piaca egyre jobban felledülőben van, számos vállalat ismeri fel az üzletág által kínált lehetőségeket. Az egyik ilyen vállalat az ASUS, aki az EEE PC névre hallgató konfigurációjával próbálja meghódítani a vásárlókat. A kis eszköz 199 dollár körüli áron kerül forgalomba, igaz, hogy csak a partnerek kapják majd ennyiért, a vásárlóknak valamivel többe fog kerülni a szerkezet. Eleinte főleg a nagyobb on-line áruházakban lesz elérhető, például a Newegg-nél, majd az elkövetkező hetek folyamán Európában is debütál az új UMPC.

Korábban az UMPC piac csak a vásárlók kis százalékának volt vonzó, mivel a belépő szintet képviselő gépek 1000 dollár körüli áron voltak elérhetőek. Ezt a gyakorlatot kívánja megváltoztatni az ASUS az EEE PC-vel, amelynek ára 200 dolláros nagyságrendet tesz ki. Az előzetes vélemények szerint a készülék rendkívül jó vételnek számít majd, de ezt csak később, az eladási statisztikák vizsgálata után lehet kijelenteni.

 
"Ha csak néhány millió EEE PC-t tudunk értékesíteni, már elégedettek leszünk." - mondta Jonathan Tsang, az Asustek értékesítési és marketing osztályának elnöke.

Az EEE PC 7 hüvelykes kijelzőt tartalmaz, amelynek 800x480 pixeles felbontása van, ezen kívül 10/100-as ethernet vezérlő, 56k-s modem, WiFi adapter és 512 MB rendszermemória foglal helyet a kis UMPC-ben. Az adatok tárolásáról 4GB-os, 8 GB-os vagy 16 GB-os tárterülettel rendelkező SSD meghajtó gondoskodik. Ahhoz, hogy a készülék árát alacsonyan tudják tartani, linux operációsrendszerrel dobják piacra.

Egy orosz EEE PC cikkből időközben kiderült, hogy az Asus terméke 900 MHz-es ULV Celeron processzort tartalmaz, amely 910GMLE chipszetben foglal helyet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.15. 21:31
Az UMPC-k piaca egyre jobban felledülőben van, számos vállalat ismeri fel az üzletág által kínált lehetőségeket. Az egyik ilyen vállalat az ASUS, aki az EEE PC névre hallgató ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!