iPon Hírek

Jobb grafikus teljesítményre számíthatunk Win8 alatt

Dátum | 2012. 07. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows 8 esetében a hardveres grafikus gyorsítással kapcsolatban több finomhangolásra is számíthatunk, amelyeknek köszönhetően összességében gördülékenyebben, zökkenőmentesebben működik majd a friss operációs rendszer. A Microsoft szoftvermérnökei az operációs rendszerhez tartozó különböző vizuális effektek esetében a 60 képkocka/másodperces teljesítményt célozták meg. A 60 képkocka/másodperces sebesség átlagos eredményként jónak tűnhet, de nem mindegy, hogy a teljesítmény hányszor esik az elfogadható szint alá: ha egyes képkockák renderelése 16,7 milliszekundumnál több időt vesz igénybe, akkor az akadozásnak számít – ezt is számításba veszik.

Némi időt igénybe vett a DirectWrite optimalizálása is, amellyel felgyorsítható a szöveg renderelése, de ezzel együtt a tesszellációs teljesítmény javításán is dolgoztak a szoftvermérnökök. További jó hír, hogy a JPEG és PNG
formátumú képek dekódolása gyorsabban zajlik az új operációs rendszer alatt, mint korábban.
 


A Windows 8 esetében a DirectX frissítésére is sor kerül, így az már a 11.1-es verziószámot fogja viselni. Az új DirectX támogatja TIR (Target Independent Rasterization) funkciót, amely a legmodernebb GPU-k számára lesz fontos. A fenti videó ugyan nem tartalmazza, de a Microsoft szoftvermérnökei Direct2D Effektusokkal is bővítették a repertoárt. Ezeket az effekteket a fejlesztők egy egyszerű API segítségével érhetik el. Az újítás Metro felhasználói kezelőfelület alatt lesz elérhető.

A fentebb említett grafikai optimalizációkból főként a Metro központú, viszonylag gyengécske hardverrel szerelt konfigurációk profitálhatnak majd a legtöbbet. Érdekes lesz látni, hogy az optimalizációk hogyan hatnak majd az Atom processzorral, illetve ARM alapú SoC egységgel szerelt táblákra. Az Apple eszközei híresek az általuk kínált „gördülékeny felhasználói élményről”, valamint az Android legfrissebb kiadása, a Jelly Bean is jól sikerült, ugyanis sokkal reszponzívabb lett, mint a korábbi Android operációs rendszerek. Rövidesen meglátjuk, hogy ezekhez képest a Windows 8 és a Windows RT hogyan teljesít majd a tábla szegmensben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. DogTheDog
2012.07.26. 10:53
Remelem a kepnezegetojuk alapbol felismeri majd az osszes RAW varianst,azert csak 2012 van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2012.07.26. 13:31
Valóban?

http://www.youtube.com/watch?v=nK8gPZqa8kw&feature=related
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Turai
2012.07.26. 18:48
mythbuster

Hadd legyek az ördög ügyvédje...
Még nincsen minden megfelelően optimizálva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2012.07.26. 22:26
Tural

A nagy lóf@szt nincsenek megfelelően optimalizálva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... mythb...
2012.07.26. 22:44
Nem végleges kiadású opreációs rendszer, béta grafikus driverekkel... ahha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2012.07.28. 02:18
@mythbuster
Bezzeg az új Ajfónon 100 fps-sel futna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2012.07.28. 13:19
asdsa,

Ez nem tudom honnan jött neked, itt a windóz nyóc grafikus teljesítményről írnak a cikkben... Én egy win7 vs win8 -at linkeltem be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!