iPon Hírek

Jobb, ha nem modoljátok a multit!

Dátum | 2015. 05. 09.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Kérdezz-feleleket tartott a Rockstar, így a GTA-széria rajongói végre választ kaphattak az őket foglalkoztató legfontosabb kérdésekre. Sokakban felmerült, hogy bár az online végrehajtható nagystílű bűncselekmények kifejezetten szórakoztatóak, egy tapasztaltabb játékosnak már nem igazán van mire elvernie ebül szerzett vagyonát. A Rockstar programozói a jelek szerint tisztában vannak ezzel, így a jövőben növelni fogják a megvásárolható tárgyak számát. Ugyanakkor, felhívták a még több, gondos tervezést és profi kivitelezést igénylő rablást kérők, sőt, követelők figyelmét arra, hogy ezeknek a misszióknak a tető alá hozása messze nem olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt egyesek képzelik. Így aki arra számít, hogy gombamód fognak szaporodni a Heist-küldetések, az keserűen csalódni fog. A jelenlegi konzolgeneráció tulajai számára jó hír, hogy a tervek szerint a nyáron jelenik meg a Rockstar Editor játékgépekre szánt változata. Annak viszont aligha fognak örülni, hogy elvi esélyük sincs arra, hogy a PC tulajokhoz hasonlóan kedvenc MP3 formátumban tárolt számaik felhasználásával létrehozhassák saját rádióállomásukat. Ez a funkció ugyanis soha nem lesz elérhető konzolokon. Azok pedig, akik Xbox 360-on vagy PS3-on játszanak, ismét emlékeztetve lettek arra, hogy a stúdió nem fogja a végtelenségig frissíteni számukra a GTA Online-t. Előbb-utóbb tehát ha akarják, ha nem, váltaniuk kell majd.
A PC-verziót megvásárlók számára örömteli fejlemény, hogy végre kiderült, mi is a Rockstar álláspontja a modokkal kapcsolatban. A cég szerint az egyjátékos élményt megváltoztató nem hivatalos kiegészítőkkel nincsen semmi bajuk és senkinek sem szükséges amiatt aggódnia, hogy egy ilyen program feltelepítése után egy életre letiltják a szerverekről. A multiplayer machinálására viszont nem néznek jó szemmel, ugyanis nem akarják, hogy bármilyen előnyhöz jussanak a modhasználók. Nem mellesleg ezek a modifikációk később ütközhetnek jövőbeni frissítésekkel, instabilitást okozva. Észben kell tartani, hogy modokat mindenki saját felelősségére telepít. Végezetül a stúdió megígérte, hogy a jövőben is minden létező eszközzel fel fog lépni a csalók ellen. Azt azonban fontosnak tartották leszögezni, hogy balgaság lenne a részükről azt megígérni, hogy minden trükközőt le fognak tudni kapcsolni. Az egyetlen amit tehetnek, hogy a programkód minél gyakoribb frissítésével megpróbálnak majd mindig egy lépéssel a mások játékélményét tönkretevők előtt járni. Azok sem számíthatnak majd túl sok jóra, akik különféle csalásokat és glicheket mutatnak be YOUTUBE-on, buzdítva a közösséget ezek kihasználására. Az ilyen mozgóképeket ugyanis le fogják vetetni a videómegosztó portálokról, így az azokat jegyző csalók már nem sokáig élvezhetik a népszerűséget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. ThePoweR
2015.05.09. 12:55
Na helyes. Épp ezen gondolkodtam nem rég, hogy mekkora teher 3 külön platformra (vagy 9 ha külön vesszük a konzolokat) fejleszteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. matyi009
2015.05.09. 13:00
Csak egyszerüen kéne egy beállitás hogy akit elkap csalással a játék azt felcimkézi "bad sportnak" ahogy a játék is reklámozza ezt a funkciót és ha ezek után a csalók csak egymással tudjanak játszani. Azthiszem a Titanfallban volt hasonlo elképzelés de nemtudom mennyire használták
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. csabi02
2015.05.09. 13:10
teljesen tönkre vágják a multit mindig az ilyen csicskák,nem hiszem el,hogy mod meg csalás nélkül nem lehet élvezni a játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ThePoweR
2015.05.09. 13:42
csabi02: Verik az iskolában szegényt. Valahol ki kell élnie magát ha már az életben egy szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomchee ThePo...
2015.05.09. 16:38
Ehmmm . Miről nem tudok én?
-PC
-XBone
-X360
-PS3
-PS4
Ez nekem 5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. predike07
2015.05.09. 20:17
Ha jól olvastam akkor készitenek már hozzá egy külön multit ahol lehet majd moddolgatni,stb.Meg talán de csak talán a törtel is lehet majd játszani.
De,hogy ebből mi igaz......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sandor555
2015.05.09. 23:48
" ebül"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bPatrik predi...
2015.05.10. 00:32
egy kezdetleges verzióját már ki lehet próbálni (én nem tettem). az tulajdonképpen egy dedikált szerver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ThePoweR tomch...
2015.05.10. 09:38
Pfú. Ne kérdezd azt hogy sikerült kiszámolnom. Nem emlékszem. Lehet csak elírtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun
2015.05.10. 19:04
Nem mernék csalni eredetin!
Féltem az árát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2015.05.10. 22:08
Valahogy nekem nem jött be a multis része, meg valahogy a város is színtelenebb benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2015.05.10. 22:53
Grafikai modokért remélem nem jajgatnak majd, mondjuk azt úgyse veszik észre. Mert ennyi erővel azt is bannolhatnák aki más beállításokkal játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dbelam
2015.05.13. 11:48
Csak lehessen reklamálni, vagy működjön jól a csalóvadász. Mert az kritikán aluli volt, amikor egy játékban azért vágtak botjailbe, mert tableten toltam és nem egérrel kattintottam...

Azok pedig, akik Xbox 360-on vagy PS3-on játszanak, ismét emlékeztetve lettek arra, hogy a stúdió nem fogja a végtelenségig frissíteni számukra a GTA Online-t.
Tehát a pénzeteket köszönjük, a viszontlátásra? Végre a konzolosok is megérezhetik R* szeretetét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csabi02 dbela...
2015.05.14. 14:56
Vagy inkább úgy lehetne fogalmazni,hogy "szarból várat nem lehet..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!