iPon Hírek

Jobb játékélmény integrált videó vezérlővel

Dátum | 2009. 03. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Intel a Visual Adrenaline névre keresztelt fejlesztői program keretein belül egy új megoldást kínál a játékok készítőinek: a friss szoftvercsomag segítségével az eddigieknél hatékonyabban lehet majd kihasználni játékok esetében az Intel integrált videó vezérlőjével felszerelt konfigurációk teljesítményét. Az Intel Graphics Performance Analyzer (GPA, azaz Grafikus Teljesítmény Elemző szoftver) csomagban három különböző alkalmazás foglal helyet. Az első szoftver egy rendszerelemző megoldás (System Analyzer), a másik a képkockánkénti teljesítmény méri (Frame Analyzer), míg a harmadik alkalmazás nem más, mint maga az SDK (Software Developement Kit), azaz az optimalizáláshoz szükséges fejlesztőkörnyezet.


A Visual Adrenaline program tavaly augusztusban indult el San Fransisco-ban, az Intel Developer Forum alkalmával. A kezdeményezés célja, hogy eszközöket,forrásokat és információkat biztosítson a játékfejlesztők és az animátorok számára annak érdekében, hogy a jövőben készülő játékok hatékony erőforrás felhasználás mellett fussanak. A GPA csomag egyébként azzal a céllal készült el, hogy ezzel egyszerűbbé váljon a fejlesztők munkája. A szoftvereknek köszönhetően a játékok gyengeségei és teljesítményigényükkel kapcsolatos problémái könnyedén feltárhatóak, ezáltal pedig sokkal eredményesebb optimalizációra nyílik lehetőség az Integrált videó vezérlők esetében, ahol a szerény teljesítményt maximálisan ki kell használni. Az SDK segítségével testre szabható a csomag a fejlesztők igényeinek megfelelően. A szoftverek futtatása történhet helyben, de akár távolról is, egy hálózati kapcsolaton keresztül.


A GPA összességében lehetővé teszi, hogy a jelenlegi Intel processzorok, lapkakészletek és integrált videó vezérlők grafikai teljesítményét elemezhessék a fejlesztők A GPA csomag a jövőben az Intel következő generációs termékeihez és a sokmagos megoldásokhoz (Larrabee) is támogatást fog nyújtani. A szoftvercsomag a Visual Adrenaline programban résztvevők számára ingyenesen letölthető, egyébként a szoftver az Intel Business Exchange-en keresztül érhető el 299 dolláros áron.

A Visual Adrenaline programtól azt várják az ötletgazdák, hogy segítségével lerövidül a fejlesztéshez szükséges idő, valamint olyan játékok jönnek majd létre, amelyek maximálisan kihasználják a rendszer által nyújtott teljesítményt. A program tagjai között 800 szoftvergyártó cég van jelen, ide tartozik például az Activison, a SEGA és az Ubisoft is.

Reméljük, hogy a kezdeményezés valóban eléri célját.

További információk: http://software.intel.com/sites/billboard/index.php

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Svindler
2009.03.24. 16:55
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jadam92
2009.03.24. 16:59
amúgy. ez így volt eddig is az AMD -nél is nem? a Terhet a CPU ról át vette az IGP 790GX-SB750 es nél nem?(HD3300)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2009.03.24. 17:34
Ilyen hülyeségek már a 810-es chipsettől kezdve letölthetők voltak, de egyik se ért semmit. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki szoftveres úton az újabb chipseteknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. d311c
2009.03.24. 17:48
Kihoztak egy újabb API-t a DirectX mellé ami jobban tolja a fostalicskákat. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. taripocok
2009.03.24. 22:45
de miért akarnak annyira játszani az integrált vga-val...ne akarjanak,jó lesz az a külön kártya,azt legalább lehet cserélni,ha erősebbet szeretne az ember,vagy esetleg fejlesztene,integráltnál meg cseréljek alaplapot is...kösz,de inkább nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csaber
2009.03.24. 23:08
taripocok: egyszerű a válasz , sok ember csak nagyon ritkán játszik , és mikor unatkozik felrak egy játékot/mondjuk egy 2-3 éveset ami elmegy rajta / vagy ott van a laptoposok aki megint csak nagyon ritkán játszanak /meg nem is tudják igazán fejleszteni van kivétel / egyébként attól hogy valamelyik lapra integrálva van a vga attól függetlenül van rajta PCI-E x16...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nattila77
2009.03.25. 08:23
normális hardvert drágább lenne késziteni, ezért nesztek "szoftver"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. twollah
2009.03.25. 08:32
Mintha egy mankos embert tanitananak futni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.03.27. 11:52
nattila77 - 2009.03.25 08:23
normális hardvert drágább lenne késziteni, ezért nesztek "szoftver"


drágább a lópikulát, csak a hardverevolúciót és a kapitalizmust kell megfizetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!