iPon Hírek

Jobb későn, mint soha: Nougat frissítést kap egy sor Meizu

Dátum | 2017. 06. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu hasonlóan jó ár-érték arányú okostelefonokkal szokott színre lépni, mint a Xiaomi, és éppen ezért világszerte nagy népszerűségnek örvendenek a készülékei – még akkor is, ha a legtöbb területre csak alternatív értékesítési csatornákon jutnak el ezek. Hazánkban is keresettek a Meizu készülékei, éppen ezért a magyar felhasználók is örömmel fogadhatják azt a hírt, hogy végre érkezik az Android 7.0.
Azok a vállalatok, akik szerették volna a Nougátra frissíteni az okostelefonjaikat, az elmúlt hónapokban már általában meglépték ezt, de szerencsére még mindig vannak, akik reménykedhetnek a frissítésben. A Meizu például hamarosan több mint féltucatnyi okostelefonjára fogja egyidejűleg elindítani az Android 7.0 frissítést. Hogy kik örülhetnek ennek? Nos, íme azoknak az okostelefonoknak a maradéktalan listáját, amelyek már biztosan frissülni fognak: ● Meizu Pro 6 Plus ● Meizu Pro 6 ● Meizu Pro 6s ● Meizu Pro 5 ● Meizu MX6 ● Meizu M5 Note ● Meizu M3 Note ● Meizu M3 Max ● Meizu M3e A legrégebbi a fenti felsorolásban a Meizu Pro 5, ez még 2015 szeptemberében mutatkozott be, szóval csaknem 2 éves már. Érdekes módon a vállalat egyelőre a legolcsóbb modelljeiről megfeledkezni látszik, ugyanis sem a Meizu M3, sem pedig a Meizu M5/M5s nem szerepel a lajstromban, pedig ezek is szép számban fogyhattak a megjelenésük óta, ráadásul nem sokkal maradnak el a hardverüket tekintve a Note jelzővel illetett párjaiktól. Reméljük, hogy csak még egy kicsit több időt vesz igénybe ezeknek a Nougátra frissítése. A frissítés jelenleg még béta állapotban van, amit regisztrációval lehet használatba venni, de július tizedikétől már a végleges kiadás terjesztését kezdi a Meizu. A vállalat azért hozta nyilvánosságra néhány nappal a frissítések érkezése előtt ennek a hírét, mert éppen most ünnepli az ötödik születésnapját a Flyme OS. Az egyedileg kialakít, extra lehetőségekben is bővelkedő grafikus felhasználói felület meg lesz az új kiadás esetében is. Ez pedig azt jelenti, hogy a tulajdonosok nemcsak az Android 7.0 által szállított új funkciókkal ismerkedhetnek majd meg, hanem az elmúlt időszakban a Flyme OS-t ért friss fejlesztésekkel is. Hírünk másik szereplője a Sony, aki szintén a napokban jelezte, hogy Nougat frissítéssel örvendezteti meg a felhasználóit. „Mindössze” annyi a különbség itt a Meizuhoz képest, hogy a japánok már az Android 7.1.1-et nyújtják a felhasználóik számára, a Sony ugyanis az Android 7.0-t még februárban indította útnak.
A mostani frissítés keretében a vállalat az Xperia Z-széria tagjait emelte ki, köztük egy táblagépet is. Android 7.1.1-et kapott az Xperia Z5 sima és Dual-SIM-es változata is, az Xperia Z3 pluszosított változat, valamint a 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt Xperia Z4 Tablet is. A frissítés az aktuális, júniusi biztonsági csomagot is magában foglalja már, ami mindenképpen jó hír, hiszen így nemcsak új lehetőségekkel lehet számolni, hanem jobb védettséggel is. A vállalat elmondása szerint az újdonság jobban szabályozható Stamina móddal szolgál, jó hatással lesz a fényképek minőségére – a szakemberek változtattak a képalkotó algoritmusán – és elhozza az Xperia Assist-ot, ami tippekkel és javaslatokkal szolgál majd a mobilhoz vagy tablethez kapcsolódóan. A Sony Xperia Z modelleket érintő frissítés a 32.4.A.160 verziószámmal érkezik. Ezt a kiadást mindenképpen érdemes lesz telepíteni a felhasználóknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. 5hR3kY
2017.06.30. 19:11
Csak nekem áll a linkelt oldal "loading..." felirattal és forgó animációval folyamatosan, úgy hogy nem történik semmi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. katt777
2017.07.02. 22:00
Hurrá, csak hát ebben még mindig biztonsági nagykapu van, amelyet a google deklaráltan nem javít az O-ig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2017.07.04. 13:13
Azért fejlesztik a weboldalt, mert már csak egy hibaüzenet jön be:
{"code":"500","message":"Could not get a resource from the pool","redirect":"","value":""}
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!