iPon Hírek

Jobb LCD-tévék jönnek ugyanannyiért

Dátum | 2011. 03. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Magyarországon már nem számítanak luxusterméknek a lapos tévék - állította a Világgazdaságnak nyilatkozva egy hazai szakértők. Itthon az LCD-tévék a legkeresettebbek, ezen belül egyre többen veszik a LED-es háttérvilágítású típusokat. Méretben a 82 és a 105 centiméteres képátlójú készülékek a legnépszerűbbek.

Itthon még nem viszik a 3D-s tévéket, mert nem tudnak rajtuk mit nézni, ám a világon 2010 utolsó negyedében 2,3 millió darabra ugrott az értékesítésük. Hamarosan jönnek a szemüveg nélküli típusok és a hollywoodi filmstúdiók egyre több 3D-s filmet ígérnek, ezért ez a részpiac nagy növekedés előtt áll.

Idehaza a 3D-s tévéket leszámítva nem lehet arra számítani, hogy tovább csökken a készülékek ára, az viszont nagyon valószínű, hogy egyre nagyobb tudású tévéket kínálnak majd ugyanazért az árért. A 3D-s piac az év végére pöröghet fel.

A világon tavaly október-decemberben 77,6 millió új lapos tévét adtak el, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az LCD mindenütt lenyomja a plazmát, a hagyományos katódsugárcsöves készülékek kisebb reneszánszát hozz, hogy az USA-ban a gyerekeknek ilyen tévét vesznek a szülők, mert ezeket nehezebb leverni, mint a lapos tévéket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zotya
2011.03.02. 10:41
"a hagyományos katódsugárcsöves készülékek kisebb reneszánszát hozz, hogy az USA-ban a gyerekeknek ilyen tévét vesznek a szülők, mert ezeket nehezebb leverni, mint a lapos tévéket." rofl
Persze nézze csak a hülyegyerek a vibráló 50-60hz-et, had rontsa el a szemét már idejekorán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szerzetes
2011.03.02. 10:58
Zotya, de legalább a tv egészben marad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2011.03.02. 11:11
Vagy ha mégis sikerül leverni ,akkor garantáltan agyonüti a gyereket!
Már ha azt is 30-40" méretben veszi a gazdag amerikása!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Csaber
2011.03.02. 11:20
szóval nem változik semmi az eddigiekhez képest , az aztán nagy hír...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ipadnak
2011.03.02. 11:35
Ekkora baromságot. Vegyék csak a katódot, majd kinyomja a gyerek szemét az elektromos sugárzás... Mintha nem lenne lesúlyozva, nem lehetne kikötni vagy a falra felrakni... barmok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2011.03.02. 11:43
Zotya: Nekem még most is egy mono CRT Tv-m van, egy CRT monitor mellett... 29 éves vagyok, 5 korom óta vagyok tévé vagy számítógép közelében aktívabban a szemem -3,5 dioptriás jelenleg, és 7éves korom óta vagyok szemüveges fokozatos romlással, ebből 0,75öt 3 hónap alatt szedtem fel egy raktárban melózva neonfény alatt... a CCFL háttérvilágítású monitorok képétől szó szerint émelygek, fáj a fejem és szédülök 15-20 perc után. Szerinted ez miért van? Az pedig hogy azt veszik a gyereknek neked miért fáj? Honnan veszed hogy az ő szemük drasztikusan fog romlani a CRT-től? Haver alig 10 éve használ számítógépet, és ül a monitora előtt, 4 éve van LCD-je és rosszabb a szeme mint nekem? Meg tudod magyarázni?

Légyszives.. ha már csak rontja a szemem a CRT... magyarázd el hogy miért és hogyan, és lehetőleg térj ki az energiatakarékos izzók frekvenciájára, a neonokéra, a CCFL háttérvilágításére is. OKÉ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!