iPon Hírek

Jobban teljesít elődeinél a Surface Pro 3

Dátum | 2014. 07. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft referencia táblagépeinek karrierje meglehetősen nehezen indult be, de most úgy fest, hogy érdemes volt folyamatosan megújítani a Surface szériát, az új modell iránt már egészen jó kereslet mutatkozik. Pontos számokra sajnos nem derült fény, azt viszont megtudhattuk, hogy az előző generációkat máris sikerült kenterbe vernie a Surface Pro 3-nak. A Microsoft az első Surface tabletet még 2012 októberében állította reflektorfénybe, de ez még az ARM-ra optimalizált Windows RT-vel karöltve érkezett. A Windows 8-at futtató Surface Pro több csúszást követően csak 2013 februárjában került bevetésre. Ezt követően tavaly novemberben már együtt futott be a Surface 2 és Surface Pro 2; az előbbi továbbra is a Windows RT pártfogójaként jelent meg, míg az utóbbi ismételten a Windows 8-at helyezte előtérbe. Az ARM-os Windows RT és vele együtt a Surface sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a harmadik generációja talán már nem is fog megjelenni, ellenben a Surface Pro 3 máris kapható kereskedelmi forgalomban (júniusban jött el az ő ideje a Windows 8.1-gyel), és ezúttal már egy visszafogottabb sikernek is szemtanúi lehetünk.
Amy Hood, a Microsoft aktuális pénzügyi vezérigazgatója meglehetősen érdekes dologról számolhatott be a napokban. Hood elmondása alapján az egy hónapja elrajtolt Surface modellek máris nagyobb számban keltek el, mint az ezt megelőző Surface Pro táblagépek. Ez egyébként kicsit érdekes kijelentés, hiszen nemcsak a Pro 3 jó szereplésére, hanem az első két széria hatalmas kudarcára is szépen rávilágít. Persze ez a mostani eredmény vélhetően nem a kiskereskedelmi eladásokon alapul, hanem egyelőre csak a leszállított termékeket vették figyelembe, viszont már ez is jól tükrözi azt, hogy egyértelműen nagyobb az új gép iránt a kereslet. Na meg a Microsoftot sem kell félteni, ha az eladások felpezsdítését kell megoldani. Példának okáért olyan akciót hirdettek nemrég, hogy azonnal beszámítanak minden használt, friss MacBook Air modellt, így az új Surface Pro árából akár 650 dolláros kedvezmény is kapható. Ez a legolcsóbb gép esetében azt jelenti, hogy már mindössze 150 dollárért elvihető lenne. A Surface Pro 3 egyébként tényleg egészen vonzó ajánlatnak ígérkezik, de minden bizonnyal sokaknak továbbra is túl magas lesz az ára, hiszen jóformán az ultrabookok között száll harcba. Bár már 800 dollártól hazavihető az alapgép, a legerősebb konfigurációk megközelítik a 2000 dollárt is. Az új Pro modell egy 12 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami 2160 x 1440 képpontos felbontással dolgozik. Az intuitívabb kezelhetőség érdekében a vállalat egy 256 nyomásszint megkülönböztetésére képes N-Trig aktív digitális tollat is mellékel hozzá. Kapható Intel Core i3, Core i5 és még Core i7 processzorral is, a rendszermemória 4 vagy 8 GB lehet, az SSD formátumú tárhely pedig 64-től egészen 512 GB-ig skálázódhat attól függően, hogy mekkorára nyitja az érdeklődő a tárcáját. A szerkezet dupla 5 megapixeles kamerával van felvértezve, továbbá elöl, hátul egyaránt 1080p-s videózásra nyílik vele lehetőség, így egyebek mellett a videóhívások alkalmával is kiválóan szerepelhet. Asztalra letéve pedig pillanatok alatt notebook formátumúvá alakul a kijelzővédővel egybeépített gombsornak, valamint a hátlapon található támasztónak köszönhetően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. menthous
2014.07.28. 09:03
Nagyon szimpatikus kis "NoteTab"...
Bár az a Win8(.1) már nem annyira szimpatikuska...,igaz egy normális személyre szabható startmenü, illetve a dual os (win8/android) még nagyobbat dobna rajta (szerintem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. DemonDani menth...
2014.07.28. 09:18
Dual OS nagyobb vállalatnál sosem lesz, csakis kicsi kínaiknál jelenhet meg ilyesmi. (sajnos?!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ByrDer
2014.07.28. 09:33
Nem rossz ez, csak drága. Ettől sokkal olcsúbb windowsos tabletek vannak már... igaz azokban többnyire atom van. Az ultra alacsony fogyasztású i3-5-7-ek más dimenzió, de ezzel együtt is drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. j.panzer
2014.07.28. 09:42
A dual OS alapból hülyeség szvsz. Egy jó Windows minden ilyen jellegű problémát megoldana.
Ami a procit illeti, ezek a ultra alacsony fogyasztású Core i-k nem annyival erősebbek egy atomnál. Kb a dupláját tudják, és hozzá még aktív hűtés is kell nekik. Szerintem akkor már érdemes megvárni, míg kijönnek az Core M-es procik, azokat direkt tabletekbe fejleszti az Intel.

Szerk: Amúgy szerintem ez egy nagyon jó tablet lett. Nekem csak a passzív hűtés miatt nem kéne, no meg az ára miatt. Iszonyat minőségi cucc, de akkor sem ér annyit, amennyit kérnek érte. Főleg itthon, VÁM-mal +27% ÁVÁ-val.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gabest
2014.07.28. 10:15
Csak két baja van, nincs Atommal és ide el se hozzák a magyarparasztnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. franc03 gabes...
2014.07.28. 10:53
Ha meg Atomos, az a baj.

Amikor legközelebb Parndorfba/Bécsbe autózom, akkor megállok egy boltban és megveszem. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asdsa
2014.07.28. 12:16
Mondjuk egy i3-ason, vagy egy atomon melyik fut el a 3 játék közül (40-100fps-en)?:
CS 1,6 ; CS: S ; CS:GO
Mindig is gondolkoztam rajta, hogy ha már ennyi pénz, akkor elvisz-e valami komolyabb játékot is - tudtommal az Inteles variánsokban csak integrált VGA van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Phantomstr... asdsa
2014.07.28. 15:47
De miért akarna valaki tableten CS-zni?
Biztos elindulna, na de mégis?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint Phant...
2014.07.28. 18:41
Ezek a notetabek elvileg mindent hivatottak helyettesíteni (tablet, notebook, asztali PC, utóbbi nyilván külső monitorral, billentyűzettel, egérrel), ami egy bizonyos szintű teljesítményigényig igaz lehet.

Szerk.:
Szerintem mondjuk ehhez egy combosabb dokkoló is kellene, maga a billentyűzet mint dokkoló kevés ehhez, mert kevés portja van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.07.28. 22:37
A CSé annyira nem erőforrásigényes játék - ezért hoztam fel példának -, csak kíváncsi vagyok ha vennék 100-200 ezer körül egy Win tabletet, az milyen játékot tudna futtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto Zabal...
2014.07.28. 23:08
Van hozzá rendes dokkoló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY asdsa
2014.07.29. 08:45
A CS:1.6-ot fogja bírni biztosan. Talán rommá butítva egy CS: Source is elmegy, de egy CS: GO már nem hiszem. Speciel van egy Intel Atom N270 hulladékkal töltött netbookom, onnan tudom hogy az 1.6 megy, de egy Condition Zero is már megfogta. Vannak leírások hogy rommá butítva elmegy a Half Life 2 is a netbookokon, de az multiban nem biztos hogy elég FPS-t tolna a Source motor alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!