iPon Hírek

Jócskán átalakul majd a Final Fantasy 7 remake harcrendszere

Dátum | 2015. 07. 31.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Final Fantasy 7 remake-je nem egyszerű feldolgozás, hanem egy, a történet fontosabb fordulatait érintetlenül hagyó, de számtalan egyéb dolgot megváltoztató újragondolás lesz. A játék munkálatait vezető Tetsuya Nomura az Official Playstation Magazine-nak adott interjújában megerősítette azt, amit sokan sejtettek, jelesül, hogy az ATB-harcrendszert is le fogják cserélni. Nomura elmondása szerint „drámai változások” várhatóak, de „nem kell attól tartani, hogy lövöldözős játékot fognak csinálni belőle, felismerhető marad”.
Ebből mindenki azt szűrhet le amit akar, de a rendező meglehetősen homályos szavai a fórumhozzászólások tanúbizonysága szerint kisebbfajta pánikot idéztek elő a rajongók körében, mert sokan attól tartanak, hogy a nosztalgiafaktort jelentősen lecsökkentő, valós idejű csatákban kell majd helytállnia a játékosoknak. Mások szerint elképzelhetetlen, hogy hozzányúljanak az Active Time Battle rendszerhez, de mivel a jóval gyorsabb és pörgősebb játékokhoz szokott felhasználók igényeit is ki kell majd elégíteni, valamiféleképpen mozgalmasabbá és interaktívabbá fogják tenni a modernebb akció-RPG-ken edződöttek számára valóban meglehetősen lassú és "unalmas" rendszert. Az is kiderült, hogy az alaposan feljavított látványvilág hasonlítani fog a szakember által rendezett, vegyes kritikákat kapó Final Fantasy 7: Advent Childrenéhez, de ez nem azt jelenti, hogy egy az egyben a már tíz éves animációs filmből veszik majd át a modelleket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Lordy
2015.07.31. 14:37
Én csak azt remélem, de valószínűleg hiába, hogy kijön majd PC-re is, mert nincs kedvem venni egy PS4-et is az asszonynak :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cloud-nr.1
2015.07.31. 19:24
Ne parázz, a bejelentésnél egyértelmű volt, hogy multiplatform, viszont, ha túl sokat matatnak vele és tényleg csinálnak ebből a gyöngyszemből egy jól kinéző, ám kókány tákolmányt (tudom, szinonima), akkor részemről elmehetnek, ahova gondolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aryanis83
2015.08.01. 12:13
igen, ATB meg a random battle grind elég unalmas egy idő után, de egy FF ettől volt az ami. Remélem a Materia rendszert békén hagyják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. homeware
2015.08.03. 00:01
Az ATB volt szerintem a FF egyik legjobb eleme...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2015.08.03. 17:46
Egy FF13 szerű harcrendszerrel még kibékülnék (csak a paradigmákat hagyják, vagy legyen opcionálisan a FF12 gambit rendszere), de pl a ff12 alap harcrendszere bűncselekmény volt a játék ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!