iPon Hírek

Jócskán megéri a Kindle 2 az Amazonnak

Dátum | 2009. 04. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az iSuppli egy újabb elemzéssel örvendeztetett meg bennünket, ezúttal az Amazon e-book olvasójának, a Kindle 2-nek az előállítási költségét vizsgálták.

A cég már korábban is szemügyre vette több gyártó sikeres eszközének előállítási költségét, amiből következtetéseket lehet levonni a cégek árbevételéről. Többek között olvashattunk az iPod Nano és az iPhone 8 GB gyártási költségeiről is. Azoknál a termékeknél tapasztalható hatalmas árrés úgy látszik az Amazon második generációs Kindle-jénél is megtalálható, derül ki az iSuppli legújabb elemzéséből.

Az elemzők becslése szerint a 359 dollárba kerülő Kindle 2 legyártása csupán 185 dollárjába kerül az Amazonnak, ami azt jelenti hogy az ár 51 százalékáért állítja elő a terméket a cég. Értelemszerűen a legdrágább és legfontosabb összetevő a kijelző az E Ink-től, ez 60 dollárt, a teljes gyártási költség 41,5 százalékát viszi el. Ez a kijelző 16-féle szürkeárnyalatú képet tud megjeleníteni a korábbi változat 4-féle árnyalatához képest, illetve olyan technológiát tartalmaz, aminek a segítségével áramellátás nélkül is megőrzi a legutolsó képet.


A második legdrágább eszköz a vezetéknélküli kommunikációt megvalósító modul a Novatec Wireless-től. 39,5 dollárjával az előállítási költség 27,3 százalékát viszi el ez az összetevő. A korábbi változatokban ezt a képességet egy, a fő áramkörre integrált chip látta el, a Kindle 2-ben azonban egy különálló modulként szerepel. A fő áramkörön kívül még fontos összetevő a Freescale Semiconductor MCIMX31LVKN5C névre hallgató mikroprocesszora, ami 8,64 dollárba kerül. Ez az ARM11 mikrovezérlőjére alapul, és 532 MHz-es órajelen működik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pjszilard
2009.04.22. 20:36
VISSZA A HIRHEZ

Arrol nem is szolva, hogy mingen szukseges alapanyag megtalalhato a Foldon, tehat akarki ingyen is csinalhat ilyet.
Meg nagyobb haszon van a kogyveken, hiszen az abc minden gyelven ingyen hozzaferheto ugyhogy barki irhat maganak olyan ebook-ot amilyet csak akar es nem kerul semmibe.
Vajon mi lehet az oka, hogy megis inkabb megveszik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vardar
2009.04.22. 22:00
Azért nem 8 dolcsis processzorra számítottam... Nagyon megfogja érni ARM procikkal nettopot gyártani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.04.22. 22:15
Én telómba is ARM11 proci van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alwares
2009.04.23. 09:17
Huh ilyen olcsó? Akkor építek majd egyet itthon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!