iPon Hírek

Jöhet a 150 dolláros Kindle Fire?

Dátum | 2012. 05. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon táblagépe már jelenleg is a piac legjobb vételének számít, a másik nagy amerikai tartalomszolgáltató, a Barnes&Noble NOOK Tabletjével karöltve. Ezek azok a készülékek, amelyek a gyártási költségeik határán egyensúlyozva kerülnek a boltok polcaira.

Mint az ismert, a két vállalat stratégiája az, hogy ezekre a termékekre, csak mint fogyasztói eszközre tekintenek, ezért nem bevételforrásként kezelik őket, alig néhány dollárt keresnek egy-egy eladott modellen. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy milyen módon fogja az Amazon még ennél is lentebb nyomni az árát, méghozzá egészen 150 dollárig, ami 25 százalékos csökkentést jelent.

Nos a válasz a hirdetésekben rejlik. A pletykák szerint, a vállalat egy olyan hirdetési platformon dolgozik, amely elárasztaná a Fire-t reklámokkal, amik a tervek szerint persze nem lennének tolakodóak. A felületeket csaknem 600 ezer dollárért adnák ki az érdeklődőknek, és az ebből beszedett bevételeket lényegében úgy könyvelnék el, hogy az a gépek eladásából származik. Így egyetlen hirdetés 12 ezer Fire-t ellensúlyozna. Az Amazon egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, de hasonló koncepciót már használnak a Kindle család egyéb tagjainál.


Az értesüléseink alapján reklámok kerülnének a főképernyőre és a lezárt felületre is, valamint felugró ablakokkal is számolni lehet. A lezárt képernyős hirdetéssel kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy ez akár a táblagép teljes felületét is kitöltheti, persze a felhasználók ezt csak addig látnák, amíg fel nem nyitnák a kijelzőt. Ezt követően kerülhetnek majd képbe a fix, és felugró ablakos hirdetések a főképernyőn. Aki pedig nem szeretne reklámokat nézni, annak továbbra is maradna a 200 dolláros ár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. hmisi
2012.05.21. 14:28
Marha idegesítő lehet a sok reklám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dfsz34
2012.05.21. 15:58
150 is sok érte, mert kispróroltak minden normális funkciót.
Vegyem meg az Amazonon, jó. Menjetek a fenébe ezzel az üzletpolitikával.

Nekem a tablet legyen microsd-vel bővítheő, legyen benne gps és 3g és egy nagyjából átlagos kamera elől-hátul (elől a video chat-re, hátul meg az adhoc fényképezésre, videózásra ne kelljen már külön gépet vinnem), továbbá ha kirándulok aztóval és gyalogtúrán is ki tudjam használni (útvonaltervező, helyzetmeghatározó).

Bár sok mindent írtam, de már átlagos tabletek is tudják mindezt a funkciót. A kindle nem, abból mindent kispóroltak.

Azért meg nem fogok 30-50 (magyar ár mindig drágább) ezer forintot kiadni, hogy fotelből is tudjak netezni. Nem halok bele, ha leülök a gép elé, ha internetre fel kell lépnem. Meg a krőzus sem vagyok, hogy 50 ezret kiadják egy teljesen felesleges cuccért, csak hogy legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Alwares
2012.05.21. 15:59
Az amazon meg tudja oldani a reklámokat szépen is, a Kindle Touchon egyáltalán nem zavaró, hogy szép könyvborítókat mutogatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sanyix
2012.05.21. 17:48
és mikor lesz kapható hivatalosan normálisan a világ közepén(egybesült állatok) kívül is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rieper
2012.05.21. 23:57
dfsz34 de abba belehalsz, hogy egy normális optikás és érzékelős fényképezőgépet vigyél magaddal egy kirándulásra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _SammY_
2012.05.22. 14:14
dfsz34: Ez egy színes netezős könyvolvasó videónézési készséggel. Erre jó Én könyvolvasóként használom és istentelen jó! Az hogy amazonon rendelhető kb csak annyit jelent hogy a magyar webshophoz képest két héttel korábban megjön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kindle0
2012.05.22. 20:22
Szerintem nem lesznek túlzottan zavaróak a hirdetések. A Kindle könyvolvasók is rendelkeznek reklámos verzióval és csak a képernyővédőn jelenik meg reklám. Cserébe 20-30 dollárral olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!