iPon Hírek

Jöhet a Skype a következő generációs Xboxra

Dátum | 2012. 05. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A tavalyi év egyik legnagyobb informatikai felvásárlása volt, mikor a Microsoft váratlanul 8,5 milliárd dollárért megvásárolta a Skype-ot. Akkor Steve Ballmer azt nyilatkozta, a program fontos szerepet játszik majd a Microsoft jövőjében, és egy új szintre emeli a családok és barátok közti kapcsolattartást.

A felvásárlás után kiadott sajtóközleményben szerepelt, hogy a szolgáltatás szorosan beépülne az Xbox Live rendszerbe, és támogatná a Kinectet is. Később egy álláshirdetés is azt látszott megerősíteni, hogy a Microsoft minél hamarabb el szeretné indítani az xboxos Skype-ot; akkor egy programozót kerestek a Skype Xbox Engineering Team néven futó csapatba. Azóta azonban nem sokat hallottunk a projekt felől.

A tavalyi GamesComon Robin Burrowes az Xbox Live csapatból azt nyilatkozta, nem mostanában látjuk majd viszont Xboxon a Skype-ot. Könnyen elképzelhető, hogy a Microsoft már csak a következő generációs konzoljába építeni be a szolgáltatást, amit alátámaszt egy most megjelent álláshirdetés is. Továbbra is az Egyesült Királyságba keresnek egy vezető programozót, akinek feladata az lesz, hogy "forradalmi konzolos és in-game hang- és videokommunikációs lehetőségeket építsen a következő generációs Xboxhoz".

Az Xbox 360-as változatot nem említi az álláshirdetés, azt viszont igen, hogy az idő fontos szempont - ami azt sugallja, hogy a Microsoft már a next-gen Xbox hardverének és szoftverének a véglegesítésével foglalkozik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. sanyix
2012.05.28. 23:54
valószínűleg azért a következő generációsra, mert a tipikus jól optimalizált skype alkalmazásnak a jelenlegi xbox nem elég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2012.05.29. 00:33
Már innen is lehet tudni, hogy E3-on ott lesznek a nextgen konzolok:
http://images.playstationcommunity.hu/@blog/0/29/29600_1.png
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiberg
2012.05.29. 16:07
Hivatalosan megmondták hogy nem lesz E3-on, nem tudom ez a képecske miért lenne bizonyíték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2012.05.29. 17:05
Nem bizonyíték, de insiderként csak többet tud egy olyan emberke, mint mi.
Meg ha Sony tényleg még 2013 nyár előtt piacra akarja dobni a PS4-et, akkor itt az ideje bemutatni és lassan promózni.
De hülyeség ezzel foglalkozni, hogy ott lesz-e az E3-on vagy nem, pár hét és megtudjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!