iPon Hírek

John Romero új Facebook játéka

Dátum | 2011. 04. 28.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Igen, jól látjátok, a Doom alkotója ismét Facebookra fejleszt. Ismét? Így van, ez lesz a második, az első a tavaly nagy sikereket elért Ravenwood Fair volt. (Mosómedvés esküvőszervezős nagyonnemdoomos bizgerentyű.)

A játék közös fejlesztés lesz John Romero cége, a Loot Drop és a közösségi játékokban utazó RockYou között. A költségeket és a kiadást az utóbbi cég vállalta magára. Romero vezető dizájnerként van listázva a csapatban.

A Coudforest Expedition egy felfedezős kalandjáték. Lesz rendes sztorija is, de a gameplay lényegét a mászkálás, kutakodás és felfedezés adja majd. Ez lesz az első közös projektjük a RockYou-val, de Romero már örömódákat zeng róluk, leginkább azt méltatja, hogy korlátlan kreatív szabadságot adnak neki.

Ha továbbra is ilyen jól megy a közös munka, akkor várhatóan lesznek még közös projektjeik. A Cloudforest Expedition nyárra várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. uristen
2011.04.28. 17:59
Mi lenne itt par emberrel Facebook nelkul? Belehalnanak 1 honapnyi leallasba paran. Nevetseges!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. micu13
2011.04.28. 18:21
Egy Facebook játékhoz hogy jön ide az, hogy ki meddig bírná nélküle?Komolyan mondom vicces már az, ahogy pár ember még mindig ellenez egy közösségi oldalt.Ami ráadásul hasznos is, én pl. innen értesülök a legfrissebb House zenékről és sok más dologról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ájPon
2011.04.28. 18:35
Ha a tősgyökeres Facebookellenző bagázs lenne a vezető erő a világban, még mindig ott tartanánk, hogy a Föld lapos. Szerencsére ők csak a kisebbség, és vannak helyettük olyanok, mint Romero. Annak idején ő és a két Carmack megváltoztatták az egész játékpiacot (sőt, ők teremtették a PC-s játékpiacot) és Romero jövőbelátása még mindig húsz lépéssel az "uristen" fajta emberek elé teszi.

Épp azért nem érezte jól magád az id software-nél a Quake ideje alatt, mert látta, hogy a jövő a történetben és a mély design-ban, a kidolgozott világban lesz, és az agyatlan FPS-eknek hamar befellegzik. Igaza is lett, csak sajnos az ő korát megelőző játéka (Daikatana) nem lett sikeres. Most pedig a közösségi hálók, böngészős közösségi játékok terén van egy nagy kiaknázatlan terep.

Szemellenző sohasem volt ezen srácon, az biztos.

(kép jobb oldalán van amúgy)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. uristen
2011.04.28. 18:44
Ellenzem a Facebookot, de ne kezeljetek ezt a kommentet ugy, mint ha atkoznam is azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. noss
2011.04.28. 19:30
J. Romero tervezte/készítette a pályákat a quake-hez (is)..! =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Flegeton
2011.04.28. 23:40
"Doom alkotója..." azért azt tegyük hozzá, hogy csak az egyik alkotója volt a doomnak. Pályatervezás és a játékhangulat volt az ő szerepe. Doom2 ben pedig nem is igazán dolgozott bele.
A Doom II: Hell on Earth Sandy Petersen által készített utolsó pályájára, az Icon of Sin-re belépve a nagy fej a következő szöveget mondja: "Ahhoz hogy megnyerd a játékot, engem kell megölnöd, John Romerót" (angolul: "To win the game you must kill me, John Romero". Persze a szöveget csak akkor lehet érteni, ha visszafelé hallgatjuk meg, mivel ez egy fajta célzás volt Sandy-től, arra hogy Romero keveset foglalkozott a Doom II készítésével. A pályán nincs semmiféle hivatalos titkos hely, viszont ha az idclip kódot beírjuk játék közben és átmegyünk a hatalmas fejen, akkor a fal mögött Romero karóba húzott fejét láthatjuk. Mikor Romero a játék tesztelése során észrevette saját fejét, egyből értette a célzást.belsejében Romero tüskére akasztott feje található meg,amit egy apró résen keresztül elégszer meg kell sebezni,hogy megnyerhessük a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. uristen
2011.04.29. 07:44
Haha, it's funny.
Ez is egy modja a masok iranti erzesek kifejezesere... virtualisan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2011.04.29. 13:31
Romero fejleszthetne simán okostelefonra.

Érdekes lenne egy olyan statisztika, hogy a facebookosok közül hányan regisztráltak csak a farmville + hasonló baromságok miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sturmtiger
2011.04.29. 22:05
Meg egy olyan statisztika is érdekes lenne, hogy kik azok akik sosem telepítenek ilyen appokat. Meg ha már itt járunk akkor hány olyan van aki csak az iPon akciókért csinált FB profilt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!