iPon Hírek

John Smedley: Kivimäki nem ússza meg felfüggesztettel!

Dátum | 2015. 07. 09.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Julius „zeekill” Kivimäki szokatlanul enyhe ítélete sokakat felháborított. Hiszen a 17 éves, számos DDoS támadásban kulcsszerepet játszó „hackert” 50,700, azaz ötvenezer hétszáz vádpontban találták bűnösnek, amiért két év felfüggesztettet kapott, valamint a jövőben arra fogják kötelezni, hogy részt vegyen a kiberbűnözés elleni harcban, és magától értetődő módon minden, a kibertérben megtett lépését figyelni fogják. Ám John Smedley, a korábban Sony Online Entertaiment néven futó Daybreak Game Company elnöke szerint a kiberbűnöző még nem lélegezhet fel, mert 15 másik ügyben is ítéletet fog felette mondani a bíróság. A karácsonyi PSN elleni támadás miatt például még nem is vonták kérdőre. Így könnyen lehet, hogy a Lizard Squad tagjaként ténykedő Kivimäki végül mégis börtönben végzi.
Smedley a Twitter-csatornáján egyébiránt nem is nagyon titkolta, hogy a szíve legmélyéből gyűlöli a fiút. Erre meg is van minden oka, mert Kivimäki és pár másik "script kiddie" egy bombamerénylettel való fenyegetéssel elérte, hogy a Dallasból San Diegoba tartó gépe jó ideig ne tudjon a levegőbe emelkedni. Ráadásul azt is elhitették a biztonságiakkal, hogy Smedleynek köze van a robbanószerkezethez. A Daybreaket vezető szakember úgy látja, hogy a hackerpalánta tankönyvbe illő szociopata, és erősen fontolgatja, hogy minden lehetséges jogi eszközzel fel fog lépni a szülei ellen, mert szerinte ők nagyban felelnek azért, hogy a fiúkból egy „gennyzsák” lett. Kivimäki helyzetét tovább súlyosbítja, hogy a bombákkal való fenyegetőzés az Egyesült Államok területén szövetségi bűncselekménynek számít, amiért akár tíz évet is kaphat a delikvens. Tekintve, hogy Finnország és az USA között már a nyolcvanas évek óta életben van egy kölcsönös kiadatási egyezmény, elvileg nem elképzelhetetlen, hogy Kivimäkinak emiatt is bíróság elé kell majd állnia. A bűnöző egyébként a jelek szerint teljesen tisztában van azzal, hogy olcsón megúszta, és mind saját maga, mind pedig mások által írt, meglehetősen provokatív üzeneteket tesz közzé és oszt meg a Twitteren.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Riddick77
2015.07.09. 17:30
A srác simán csak egy "elszállt" kocka. Az ilyet vétek börtönbe csukni. A Sony Online Entertaiment elnöke,meg akkor lett volna becsülendő,ha küld neki egy egyéves PSN + előfizetést ,egy PS4-el együtt,hogy vegye most már magát takarékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. VikMorroHu...
2015.07.09. 21:22
Sehol nem találom az ezzel kapcsolatos korábbi cikket, ahol valaki megkérdezte, hogy milyen módon lehet egy bűnözőt arra kötelezni, hogy a társadalom szolgálatában használja a tudását, úgyhogy ide írom: részben erről szól a CSI: Cyber TV sorozat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010 Riddi...
2015.07.10. 15:44
"Az ilyet vétek börtönbe csukni. "
https://www.youtube.com/watch?v=v0245xP_HVk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. macman507 Riddi...
2015.07.13. 21:54
Remélem csak viccelsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!