iPon Hírek

Jól alakult az Apple második pénzügyi negyedéve

Dátum | 2014. 04. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Napvilágot látott az Apple legfrissebb pénzügyi eredménye, amely arról rántja le a leplet, hogyan teljesített a cég jelenlegi pénzügyi évének második negyedévében. Elöljáróban annyit rögtön leszögezhetünk: az eredmények nagyon jók. A vállalat az előző év azonos időszakához képest mind teljes árbevétel, mind profit, mind pedig bruttó árrés tekintetében növekedést ért el – utóbbinál 37,5%-ról 39,3%-ra javult az érték. Az Apple 2015 végéig összesen 30 milliárd dolláros értékű részvény-visszavásárlást is bejelentett. A nagyvállalat jelenlegi pénzügyi évének második pénzügyi negyedéve március 29-én ért véget. Az alábbi két táblázat számok formájában is megmutatja, hogyan alakult a szóban forgó negyedév.
Ahogy az a második táblázatból kiderül, az iPad eladások csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A Reuters szerint viszont az iPhone eladások ezzel egy időben jelentősen felülmúlták a várakozásokat. Az elemzők az iPhone-ok esetében átlagban 38 millió leszállított készülékkel számoltak, ehhez képest 43,7 millió iPhone leszállítására került sor. Mac fronton minimális emelkedés mutatkozott az előző év azonos időszakához képest. A jelenlegi pénzügyi negyedév alkalmával 36-38 milliárd dolláros teljes árbevételre van kilátás, a bruttó árrés pedig 37-38% között helyezkedhet el. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor az előző év azonos időszakához képest – amikor a teljes árbevétel 35,3 milliárd dollár, a bruttó árrés pedig 36,9% volt – növekedésre lehet számítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Simba
2014.04.28. 10:53
Ennyit arról, hogy nem megy jól a szekér szifon eladások tekintetében. Ja mert az elemzők nagyobb számokat vártak, és már is rosszul megy a szekér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fernando
2014.04.28. 11:50
Engem inkább az érdekel, hogy az én pénzügyi negyedéveim hogyan alakulnak. Pont leszarom az Apple és minden más cég sikerét, még majd drukkoljak is nekik, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!