iPon Hírek

Jól bővíthető Antec PC ház jutányos áron

Dátum | 2014. 12. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Új taggal bővült az Antec számítógépház sorozata, a friss jövevény pedig a GX családban talált magának helyet. A GX300-as modell a költséghatékony számítógépházak szegmensében indít támadást, ahol felszereltsége alapján egész jó esélyekkel indul riválisaival szemben.
A kívül-belül feketére festett, modern formavilágot képviselő GX300-as számítógépház gond nélkül el tud szállásolni egy combosabb gamer konfigurációt is, hiszen bőven van hely a belsejében. A 485 milliméter magas, 180 milliméter széles és 475 milliméter mély újdonság üresen 5,45 kilogrammot nyom a mérlegen, szerelőablakkal ellátott alaplaptálcáján pedig nem csak ATX, hanem microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap is helyet kaphat. A rendszer hatékony kábelmenedzsmenttel érkezik, így a kábeleket esztétikusan elvezethetjük, ami nem csak a látványra, de a szellőzésre is pozitív hatást gyakorol. A GX300-as modell egyébként oldalablakkal ellátott kivitelben is forgalomba kerül, méghozzá nem csak feketében, hanem fehérben és narancssárgában is.
Belül a 7 PCI sloton kívül hat darab szerszámmentesen szerelhető meghajtó bővítőhely is található, ezekben 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattárolók egyaránt elférnek, a ház felső szegmensében pedig három darab 5,25 hüvelykes meghajtó számára van hely. A 3,5/2,5 hüvelykes meghajtó bővítőhelyek két keretben foglalnak helyet, amelyek közül a felső eltávolítható, ha hosszabb videokártya beszerelése a cél. A ház belsejében maximum 140 milliméter magas processzorhűtő fér el, a bővítőkártyák pedig maximum 400 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. A tápegység ezúttal is a ház hátuljára, alulra kerülhet, méghozzá gumilábakra, szellőző fölé. Annak érdekében, hogy alulról kellő mennyiségű friss levegő érkezhessen, a házat lábakra tették.
A rendszer szellőzéséről több ventilátorral is gondoskodhatunk. Az alapmodellnél csak a ház hátulján, az ablakkal ellátott példánynál pedig a ház elején és hátulján is elhelyeztek egy-egy 120 milliméteres átmérőjű légkeverőt. A ház elején mindkét esetben maximum két darab 120 milliméteres ventilátor fér el, csak úgy, ahogy a tetején.
Az előlapi portok ezúttal a tetőlapra kerültek: ezek között a szokásos audió csatlakozók mellett egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s portot is találunk. A kínálatban kétállású ventilátorfordulatszám-szabályzó szintén lapul, a ház tetején pedig egy tároló rekeszt is kialakítottak, ahová telefon, pendrive vagy egyéb apróság helyezhető.
Az Antec GX300-as számítógépháza három év garanciával kerül az üzletek polcaira, alapára pedig 59 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. MR_47
2014.12.05. 17:30
A ház belsejében maximum 140 milliméter magas processzorhűtő fér el

Gratulálok....magyarán a normális hűtők 90%-a nem fér el benne.

Annak érdekében, hogy alulról kellő mennyiségű friss levegő érkezhessen, a házat lábakra tették.

Azt a kutya fáját, hát ez nem semmi, micsoda újítás, kajak lábakra?!?!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. deltaa MR_47
2014.12.05. 22:12
Ráadásul jó ronda lábakra tették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim MR_47
2014.12.05. 23:59
Azt ugye vágod, hogy valamiből cikket is kell írni? A legtöbb ilyen cikk helyére elég lenne az a 4-6 kép meg egy táblázat és minden el lenne mondva, de a hírezés nem erről szól!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabest
2014.12.06. 05:27
Egyébként ferde.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.06. 10:57
Oké, de ezen a mondaton szinte felnevettem, annyira esetlenre sikerült, szerintem elég feltűnő. Eddig ilyet még nem olvastam itt, de ez elég viccesen sikerült kifejezni.

A széncinegének kis szárnyi vannak, melyek segítségével képes a repülésre.
A széncinegének kicsi, rövid, de széles, fehér, sárga és szilvakék színű szárnyai vannak, melyek segítségével képes a gyors, fürge repülésre, hirtelen irányváltásokra, amiben természetesen a farktollaknak is nagy szerepe van.

Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy a műanyag lábai alatt van-e puha rezgéscsillapító/csúszásgátló gumi, de ezt max egy háztesztnél várom el, hogy leírják, egy hírnél persze nem igazán várható el, szóval alapjában véve nincs bajom a cikkel, nemhiába olvasok itt főleg, de az a mondat akkor is nagyon esetlen lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!