iPon Hírek

Jól felszerelt H270-es Mini-ITX alaplap az ASUS-tól

Dátum | 2017. 05. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS kínálata egy újabb Mini-ITX formátumú alaplappal bővült, ami ráadásul a RoG STRIX sorozatot erősíti, így egy nagyon jól felszerelt termékről van szó. A RoG STRIX H270I típusjelzéssel rendelkező alaplap azokat veszik célba, akik nem igénylik a RoG STRIX Z270I extra szolgáltatásait, például az erősebb tápellátást, valamint a processzor- és memória-tuning lehetőségét, mégis jól felszerelt alaplapra vágynak.
A RoG STRIX H270I egy 24-tűs ATX és egy 2x4 tűs EPS csatlakozón keresztül szerezheti be a működéséhez szükséges áramot, a processzor számára pedig hét tápfázist kínál – szemben a Z270I modellel, amelyen 9 tápfázis áll rendelkezésre. Az LGA-1151-es processzorfoglalat két darab DDR4-es memóriafoglalathoz kapcsolódik, amelyekben maximum 32 GB-nyi DDR4-es rendszermemória kaphat helyet. A kínálatból természetesen a PCI Express 3.0 x16-os slot sem hiányzik, így az új alaplap segítségével egész combos kis gamer konfiguráció építhető – de a processzorba integrált iGPU-ra is támaszkodhat a rendszer, ha szükséges.
Az adattárolókat összesen négy darab SATA 6 Gbps-os port várja, de rajtuk kívül két darab M.2-es slotot is kapunk, amelyek egymás felett helyezkednek el. Közülük az egyik csak PCI Express 3.0 x4-es NVMe kártyákat fogad, a másikban viszont SATA 6 Gbps-os vagy PCI Express 3.0 x4-es adattároló egyaránt helyet kaphat. A vezetékes hálózati kommunikációt két darab GbE port segíti, amelyek közül az egyik egy Intel i219V típusú, a másik pedig egy Realtek RTL8111H típusú vezérlőre kapcsolódik. Az alaplapon találunk még Intel gyártmányú 802.11ac és Bluetooth 4.1-es vezérlőt is, hála a mellékelt Mini PCIe kártyának.
A tervezők az audió részleget sem aprózták el, ugyanis ASUS SupremeFX alapú megoldást használtak, ami egy Realtek ALC1220-as audió vezérlőből, valamint két darab fejhallgató erősítőből áll, természetesen minőségi kondenzátorokkal és leválasztott földeléssel szerelve. A figyelemfelkeltő megjelenésről az elegáns dizájn mellett a memóriafoglalatok felőli oldalra integrált RGB LED alapú világítás gondoskodik, ami az Aura Sync RGB alkalmazáson keresztül vezérelhető. Amennyiben külön RGB LED szalagot is szeretnénk beépíteni a kiszemelt számítógépházba, úgy azt az alaplapon elhelyezett RGB LED tüskesoron keresztül könnyedén lehet vezérelni és szinkronizálni.
Az új alaplap rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Asagrim
2017.05.04. 17:01
És ennek pont most kell eszébe jutnia egy alaplap gyártónak, hogy ne kelljen szegény marhának az extrák miatt Z-s chipsetes alaplapot vennie a non-K processzor mellé, mikor lassan már Celeron is lesz húzható?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock
2017.05.04. 21:02
Én eddig úgy tudtam hogy a gámer alaplaphoz hozzátartozik az is hogy a tulajdonos tudjon tunyingóni. Ezek szerint ez nem így van, felszereltségtől függ, vagy egész egyszerűen ez csak egy jól felszerelt alaplap? Vagy a világítástól gémer? Elvesztem, mutassátok merre találom a fényt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.05.04. 21:54
Azért Gamer valami, mert ràírjàk! A gamerség legalha az Asus h81 gamer alaplap!!! https://www.asus.com/Motherboards/H81GAMER/ Ez az alaplapok legalja, de Gèèèèmeeeer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!