iPon Hírek

Jól felszerelt számítógépház, vonzó árcédulával

Dátum | 2013. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az XMOD sorozatot erősítő újdonság SECC típusú, megerősített acélból álló vázra épül, ami 0,6 milliméter vastag. A kívül-belül feketére festett számítógépház kétféle változatban kerül az üzletek polcaira: az X2.6018-as modell plexi ablakkal ellátott oldallapot kínál, ezzel szemben az X2.6018 V2-es kiadás perforált oldallapot kapott - ezt leszámítva a két verzió minden tekintetben megegyezik.

Az X2.6018-as modell 508 x 194 x 469 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig 6,6 kilogramm. A ház belsejében micro-ATX, illetve ATX formátumú alaplap kaphat helyet, az alaplaptálcán pedig ezúttal is megtaláljuk a szokásos szerelőablakot, ami a processzor-, illetve a processzorhűtő cseréjekor jöhet különösen jól. A szerszámmentesen szerelhető bővítőhelyeket kínáló újdonság esetében természetesen kábelmenedzsment is rendelkezésre áll, azaz a termék lehetőséget biztosít a rendszerben tekergőző vezetékek esztétikus elrendezésére.

Bővítőhelyek terén remek a kínálat, ugyanis a ház 4 darab 5,25 colos, illetve egy 3,5 colos külső bővítőhelyet kínál. Belül négy darab 3,5 colos bővítőhely áll rendelkezésre, PCI bővítőhelyekből pedig hetet kapunk. A közepes torony formátum köré épülő termék ATX formátumú tápegységet fogad, a videokártyák számára pedig 290 milliméternyi helyet kínál. A kuckóban akár nagyobb processzorhűtő is helyet kaphat, a megfelelő szellőzésről pedig több ventilátorral is gondoskodhatunk, sőt, még folyadékhűtő szett beszerelésére is van lehetőség. Gyárilag két légkeverő jár: egy 120 milliméteres előlapi, illetve egy 120 milliméteres hátlapi, amelyek közül előbbi kék LED-es világítást is kapott. A ventilátorok mindketten nano csapágyazással érkeznek. Rajtuk kívül a ház tetején kialakított perforált szellőzőnyílás mögött további két darab 120 milliméteres ventilátor elhelyezésére is van lehetőség, így igazán huzatossá varázsolható a ház.

Az előlapi portok ezúttal a ház tetejére kerültek. Itt egy USB 3.0-s, illetve két USB 2.0-s port lapul, de rajtuk kívül a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet is jelen van a kínálatban. A ház tetején egy ventilátorfordulatszám-szabályzót is elhelyeztek a Spire mérnökei, így a rendszerhűtő ventilátorok fordulatszámát egy gyors tekeréssel a pillanatnyi igényeknek megfelelően módosíthatjuk. A két év garanciával érkező, plexi oldalablakkal ellátott kiadás 47,95 euróba kerül, és hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az X2.6018 V2-es kiadás, amely perforált oldalablakkal kerül a boltok polcaira, várhatóan márciusban érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. scsabi
2013.02.20. 14:34
Valóban vonzó az ára, tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Leeroy
2013.02.20. 15:05
Teljesen kiváló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. chris-v
2013.02.20. 15:34
Kár hogy nincs fehérbe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. TheRealTsL
2013.02.20. 15:41
Az a 25 centis Spire felirat erősen gagyi hatást ad neki, pedig amúgy formailag még rendben is lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ribizly
2013.02.20. 16:36
Egy kérdés azért még az anyaghasználat, ami lehet kiábrándító lehet (reméljük nem lesz az). Illetve van egy alapvető gondom a házzal: miért nincsenek elforgatva a HDD helyek? Ez ma már szerintem nem egy akkora feature, amit ki kellene hagyni... Ettől függetlenül elég kellemesnek tűnik mind kivitelezését, mind pedig árát tekintve. Persze én is elhagytam volna azt a nagy Spire feliratot róla...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Szefmester
2013.02.20. 17:04
Kár hogy nincs világítás mentesen... Ma miért nem lehet kapni minőségi, és könnyen szerelhető házat úgy hogy amellett ne tudjak olvasni este lefekvés előtt ha megy a gép??

Tud ajánlani valaki egy sötét színvilágú (netán ezüsttel kéttónusú), könnyen szerelhető, szellős, méretes oldalpleximentes, és világításmentes házat? Nem akarnék modolni azért hogy sötétben legyen a gép...

Ha már modolás akkor meg olyan ajánlatot kérek ahol egyedi házat ehet csináltatni... Van egy jó kis tervem hogy hova lehetne beépíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ribizly
2013.02.20. 17:28
@Szefmester:
Nexus Prominent 5
Nexus Prominent R

Én erről a kettőről biztosan tudom, hogy nem világítanak és nem plexi az oldaluk. Szép, fekete, letisztult design, elfordított HDD keretek, csavarmentes szerelés (leszámítva a táp-ot és az alaplapot, ráadásul az R-ben már leszíjazható adott esetben a táp, szóval félig az is szerelhető csavarmentesen). Sajnos ipon-nál nem kaphatóak és az áruk is kicsit magasabb (~22-25e huf). Ráadásul ha választani kell, akkor inkább a Prominent R-t ajánlom, mert bár egy lehelettel drágább, de még többet tud. Nekem speciel Prominent 5-öm van, de csak azért, mert akkor még nem volt a piacon az R...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mThom
2013.02.20. 17:51
Csak nekem tűnik úgy, hogy a 2. képen az alaplaptálca deformálódva van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ata133
2013.02.20. 17:55
Szefmester:

Fractal Design Define R4

Tuti nem bánnád meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Majonez89
2013.02.20. 18:04
Formailag tényleg tetszetős, mondjuk az a bazinagy felirat és logó tényleg nem kellene oda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2013.02.20. 18:10
Tetszetősek!

Az ideális még mindig a saját tervezésű/készítésű lenne. Akkor el tudnám tüntetni egy asztal két fiókja közé, félig asztallapként funkcionálva. A szellőzés és a hűtés megoldott lenne, elfektetve pedig a vga hője nem a proci, a ramok, a táp felé áramlanának (már amit nem tud kitolni a vga ventije), hanem az oldalra fordított gép teteje felé áramolva, télen kézmelegítőként funkcionálhatna. Egy szép vízhűtéssel megtoldva pedig még hatékony is lenne. Pl egy passzív torony valami esztétikus színre lefújva, és ki/be kapcsolható megvilágítással. (csak hogy legyen olvasólámpa is)

De ehhez a kivitelhez a már meglévő asztaloson kívül kéne egy emberke aki tud egy egyedi házat csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Szefm...
2013.02.20. 18:14
Szefmester:
Bitfenix Shinobi XL


Én akkor vetettem el a háztervezés ötletét mikor rátaláltam erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. maláj
2013.02.20. 20:08
nekem biza nem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mocsok92
2013.02.21. 00:19
@asagrim valóban szép kuckó, semmi csicsa teljesen letisztult, egyik kedvenc házam egykét képet küldhetnél a külsejéről/belsejéről privátban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sasaittvan
2013.02.21. 07:48
ribizly:

Miért kelle elforgatni a hdd-ket? Hogy még kevésbé lehessen lehűteni a winyókat?

elforgatott hdd-k esetén front oldalról a légkeverő iszonyat mennyire nem hatékony mert a winyó keretbe ütközik a légáramlat!
Az el nem forgatott winyó keret segít normális szellőzés kialakításában.

A legtöbb embernek nincs szüksége a 290mm nél hosszabb vga-k beépítésére.
Ráadásul azok a monstrumok hamarabb pusztulnak a méretükből eredű óriási fogyasztás és hő termelése miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ribizly
2013.02.21. 12:47
@sasaittvan
Igaz, hogy így sokat lehet veszíteni a HDD hűtésének mértékéről, de ha valaki nem szervert üzemeltet, vagy nem egyéb nagy HDD teljesítményt/kihasználtságot igénylő munkára használja a gépet (és akkor még a 2.5"-os HDD-kről és az SSD-ről nem is beszéltünk), hanem otthoni felhasználás (internetezés, filmnézés, játék, stb.), akkor ez annyira azért nem nagy probléma. Legalábbis nálam nem akartak eddig elfüstölni a vinyók, (igazából nem is melegednek túlzottan) mert nem lenne elegendő ez a hűtés... Természetesen aki sok és magas fordulatszámú HDD-t szeretne betenni a gépébe, annak ez egy fontos szempont lehet, de akkor azoknak meg ott vannak a szerverházak, vagy a direkt erre kialakított megoldások.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim sasai...
2013.02.21. 13:37
sasaittvan:

Van 2 merevlemezem két külső 3,5-ös bővítőhelybe pakolva milliméterekkel egymástól, és köszönik szépen jól elvannak légkeverők nélkül, egyik merevlemez egy kb. hét éves 200 GB-os IDE merevlemez, a másik meg egy terabájtos WD BLACK.

Továbbá TTL barátunk említette valamelyik videójában, hogy tapasztalata szerint abszolút nem csökkenti a merevlemez élettartamát ha állandóan 51-52 fokon üzemelnek hűtés hiányában, semennyivel nem halnak korábban mint a többi, és nézd el nekem ha az ő szavát előbb veszem készpénznek, főleg ha egybeesik a saját tapasztalatommal.

Arra meg engedd meg hogy bullshit-et kiabáljak, hogy jobban hűtené a merevlemezt egy hosszirányú légáramlat mint egy oldalirányú, de tudod mit? Kipróbálom, mert az új házamban 90 fokban forgathatók a meghajtóöblök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller Asagr...
2013.02.21. 13:45
ouch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!