iPon Hírek

Jól felszerelt, színhű monitorokkal támad a NEC

Dátum | 2015. 12. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Aki professzionális felhasználásra alkalmas, színhű képpel rendelkező monitort keres, mostantól kettővel több modell közül választhat, ugyanis két új termékkel bővült a kínálat, hála a NEC-nek. Az egyik újdonság egy 27 hüvelykes képátlójú megoldás, amely az EA275WMi típusjelzést kapta, társa pedig már 30 hüvelykes képátlóval és EA305WMi jelöléssel kerül az üzletek polcaira. Közös tulajdonság, hogy képátlótól függetlenül mindketten 8-bites AH-IPS alapú LCD panelt kaptak, így a betekintési szögek kellően szélesek, hisz 178 fokosak. A két új monitor 350 cd/m2-es maximális fényerősség, 1000:1 tipikus kontrasztarány és 6 ezredmásodperces tipikus válaszidő mellett üzemel, de képarány és háttérvilágítás tekintetében már vannak köztük különbségek.
NEC MultiSync EA305WMi
A 30 hüvelykes EA305WMi 16:10-es képarányú, 2560 x 1600 pixeles natív felbontás mellett üzemelő panellel büszkélkedik, amely mögött GB-R típusú háttérvilágítás lapul, így a termék szélesebb színpaletta-lefedettséggel bír, mint társa. A GB-R típusú háttérvilágítás tulajdonképpen a WLED egy alfaja, amelynél a szokásossal ellentétben nem egy kék ledet vonnak be sárga foszforréteggel, hanem kék és zöld ledeket kombinálnak egymással, illetve egy vörös foszforréteggel. Az eljárás jóvoltából a kék, zöld és piros tartományok ezáltal jól elkülöníthető spektrális csúcsokkal rendelkeznek, szemben a tradicionális megoldásokkal, amelyeknél a kék tartomány esetében magas csúcs látható, a sárga tartomány pedig szélesen elterül. A 27 hüvelykes EA275WMI esetében már 16:9-es képarány és 2560 x 1440 pixeles natív felbontás áll rendelkezésre, a háttérvilágítás szerepét pedig klasszikus W-LED alapú megoldásra bízták. Ez a modell csak az sRGB színtér lefedésére képes, nagyobb társánál pedig nem esik szó a különböző színterek lefedésének mértékéről, csak annyit említ a gyártó, hogy az EA305WMi költséghatékony választás fotószerkesztéshez. Az új monitorok 75 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett dolgoznak, G-Sync vagy FreeSync támogatással azonban nem rendelkeznek. Videó bemeneteik között egy DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 2.0-s, valamint egy DVI-D port sorakozik, állványuk pedig maximális testre szabhatóságot biztosít, ugyanis a monitor döntése és elforgatása mellett még magasságállítást is kínál (130 mm), sőt, pivot/portér módba is forgatható vele a kijelző. A VESA furatok jóvoltából falra vagy állványra is szerelhetőek a termékek. Hab a tortán, hogy az új monitorok háromportos USB 3.0-s hubbal és két darab 1 wattos beépített hangszóróval egyaránt rendelkeznek.
NEC MultiSync EA275WMi
Extra szolgáltatás, hogy mindkét monitor kapott környezeti-fény érzékelőt, így a háttérvilágítás fényerejét automatikusan tudják szabályozni, valamint azt is „látják”, ül-e előttük valaki, hála a Human Sensor funkciónak, így hamar készenléti állapotba váltanak, ha nem használják őket. Van még a fedélzeten Carbon Footprint Meter is, amivel a használat közben keletkező széndioxid-lábnyom méretét követhetjük, valamint költség-kalkulátort is kaptak a termékek, így a használatból eredő fogyasztás költsége is remekül követhető. A 27 hüvelykes modell esetében egyébként 68 wattos, a 30 hüvelykes példány esetében pedig 86 wattos tipikus fogyasztást ad meg a gyártói weboldal. Az új monitorok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A 30 hüvelykes EA305WMi ára 1399 dollár lesz, míg a 27 hüvelykes EA275WMi-ért 699 dollárt kérnek el. Extraként Datacolor Spyder Elite 5 kalibrátorral, valamint NEC SpectraViewII szoftverrel felvértezett csomagban is elérhetőek lesznek az újdonságok: a 30 hüvelykes modellért így 1549 dollár, 27 hüvelykes társáért pedig 849 dollárt kérnek el. Mindkét monitor három év jótállással kerül az üzletek polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. palacsa
2015.12.22. 11:57
Széndioxid lábnyom? Paks II.
Bitch plz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!