iPon Hírek

Jól fogynak a MacBook Air-ek

Dátum | 2008. 03. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A nemrégiben megjelent ThinkPad X300-as konkurencia ellenére az Apple MacBook Air-je továbbra is olyan jól fogy, hogy számos forgalmazónál egyenesen állandó hiánycikké vált - nagyoknál és kicsiknél egyaránt, akik egyöntetűen arról számolnak be, hogy bár minden nap kapnak újabb szállítmányt, azok folyamatosan újra el is fogynak a legrövidebb időn belül. Maga az Apple is egyre gyakrabban kényszerül szabadkozni a meghosszabbodó szállítási idők miatt; a megjelenése óta a MacBook Air mostanra láthatólag valóban "sztárrá nőtte ki magát".

Természetesen az Apple saját boltjaiban mondható a legstabilabbnak az áruellátás, viszont a külsős forgalmazók számára egyre inkább nehezedik az árufeltöltés; már az Amazon-nál is hiánycikk-ként szerepel a leggyakoribb (és láthatóan legnépszerűbb), $1.799-os konfiguráció (ráadásul azt is megemlítik, hogy várhatóan még legalább két hétig az is marad), és a Best Buy-nál is igen alacsony az ellátottság - ami logikus következménye annak, hogy az Apple elsősorban természetesen a saját rendeléseit igyekszik teljesíteni.

A magas eladási mutatókat az Apple nem kommentálta, így még nehezebb megállapítani, hogy a MacBook Air egyre inkább hiánycikké válása valóban teljes mértékben a különösen nagy érdeklődésnek tudható-e be, vagy pedig legalább ilyen fontos szerepet kapnak-e benne esetleges alkatrész-ellátási zavarok is. Az azonban mindenképpen tény, hogy az árát tekintve az ultrahordozható laptopok kategóriáján belül az Air ugyan valóban teljesen versenyképes, viszont az Apple saját hasonló termékeihez képest meglehetősen drága.

Friss elemzések mindezt azzal a megállapítással foglalták össze, hogy az eredeti MacBook eladásainak mutatóit ugyan még mindig nem érte el az Air így sem, de jó úton halad afelé, ha így folytatja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.03.04. 15:59
(Vendég_Zoli_* @ 2008 Mar 4, 12:28) [snapback]19825[/snapback]
Mitől konkurenci a ThinkPad X300??? Az ronda...


De körülbelül 100x használhatóbb első blikkre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2008.03.06. 22:55
(Vendég_Zoli_* @ 2008 Mar 6, 11:49) [snapback]20039[/snapback]
Svindler,
Szerintem életedben nem használtál Macet, ezért írod...


Egyáltalán nem azért, de ki kéne nézni az Air hype-ból. Nálam pl már ott megbukott hogy van rajta egyetlen USB. Ha tehetem és olyan helyen vagyok akkor például szeretek egeret használni a touchpad helyett, és akkor pl a Pendrive-omat már hova rakom? De nem ez az egyetlen gond a géppel.

Szóval no offense, de attól mert alma van rajta még lehet valami rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!