iPon Hírek

Jól fut a Xiaomi szekere

Dátum | 2014. 07. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomit a szakmabeliek Kína egyik legjobb feltörekvő vállalatának tartják, és ez bizony egyáltalán nem megalapozatlan. A távol-keleti gyártó folyamatosan meg tudja erősíteni, hogy rászolgált a bizalomra, és már nemcsak a jobbnál jobb specifikációt felvonultató okostelefonok, hanem az értékesítési adatok is jól mutatják ezt.
A legfrissebb jelentések tanúsága szerint a Xiaomi az idei év első felében már sokkal több készüléken tudott túladni, mint egész 2013-ban együttvéve. A vállalat folyamatosan növekedik, és egyelőre a lendület egyáltalán nem akar csökkenni. Az elmúlt hat hónap alatt összesen 26,11 millió olyan szerkezet talált új gazdára, amit a Xiaomi márkajelzése díszít. Ez ugye már most több, mint a tavalyi éves adat, de még részletesebben elemezve a számokat, ennél is meghökkentőbb dologra lehet rávilágítani. Ha csak az előző év azonos időszakában bonyolított forgalmat vetjük össze a mostani kimutatásban szereplővel, az eredmény 271 százalékos (!) gyarapodás. Ebből egyenesen arra lehet következtetni, hogy 2014 során a Xiaomi akár háromszor több mobilt is értékesíthet, mint az előző év során, ami igazán lenyűgöző teljesítmény lenne. Ráadásul szerencsére nemcsak az eladási számokban, hanem bevétel tekintetében is jól sikerült eddig az idei év. Januártól júliusig 33 milliárd jüan folyt be a céghez, ami átszámítva mintegy 5,5 milliárd dollárnak felel meg. Ez ismételten meghaladja a teljes 2013-as produkciót, így nem csoda, hogy a befektetők számára is nagyon vonzó lehet a Xiaomi. Az eddigi eredmények szépek, ám egyáltalán nem váratlanok a gyártó karrierjét figyelembe véve. 2012-ben még csak 7,19 milliós eladási adat szerepelt a neve mellett, majd 2013-ban már 18,7 millió gépezeten adtak túl. Régóta tartották a Xiaomiról, hogy egyszer odaérhet a nevesebb márkák nyomába, és mostanra ez meg is történt.
Xiaomi MI-2s
A Canalys elemzése a hatodik helyre tette a toplistáján a Xiaomit, és a hátsó sorokból előre ugró vállalat miatt a HTC már az első tízesbe sem fért bele. Egy kínai kimutatás szerint az országban a Xiaomi MI-2s lett a valaha volt legnépszerűbb okostelefon, miután a Samsung Galaxy Note II-t is maga mögé tudta utasítani. A Xiaomi MI-3 és a Redmi pedig világviszonylatban is jól szerepelt mostanában. Ennek eredményeként egy jelentős mérföldkövet is letudhatott a napokban az MI-3, már több mint 10 milliós példányszámban kelt el a megjelenése óta. A rekord tiszteletére Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója bejelentette a pezsgőarany árnyalatú kivitel érkezését. Az 5 colos Full HD megjelenítővel és Snapdragon 800 processzorral szerelt készülék pillanatnyilag még a csúcsmodell szerepét tölti be a Xiaomi kínálatában, és az erősödő versenytársaknak köszönhetően már egyre jobb áron kínálják. Hamarosan megkezdik az indiai forgalmazást is, és ott már akár 250 dollárért is hozzá lehet majd egy-egy eszközhöz jutni.
A Xiaomi neve pedig már nemcsak okostelefonokat, hanem táblagépet is díszít, ugyanis nemrég elrajtolt a Mi Pad. A vállalat első tabletje egészen lenyűgöző képességekkel rendelkezik, és ennek köszönhetően az első szállítmány – ami 50 ezer darabot számlált –, percek alatt gazdára talált. A Mi Pad a világon először pakolta gépházba az Nvidia Tegra K1 chipet, mely az első megmérettetések alapján lenyűgöző teljesítménnyel rendelkezik minden tekintetben. Ezen felül a készülékben helyet kapott még 2 GB-nyi rendszermemória és egy 8 megapixeles kamera is, a különböző tartalmak pedig egy 7,9 hüvelykes, 2048 x 1536 képpontos felbontású, IPS technológiás panelen fognak kirajzolódni. A gépezet elérhető rengeteg színben, így egészen fiatalosnak nevezhető, és választható lesz 16 vagy 64 GB tárhellyel karöltve is. Az alap modellért mindössze 240 dollárt kérnek el, ennek fényében teljesen érhető az óriási érdeklődés iránta.
Hisznek abban a Xiaominál, hogy rövid idő alatt a táblák tekintetében is hasonlóan jó pozícióba tudnak majd kerülni, mint amit most az okostelefonok terén elfoglalnak. És ne feledjük, hogy olyan szakember is egyengeti már a vállalat sorsát, mint Hugo Barra, aki sokáig az Android pártfogója volt a Google berkeiben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. DemonDani
2014.07.10. 19:59
Abszolút szimpatikus a vállalat számomra, de nem tudom megérteni, hogy miért nem az Android 4.4 fut még minden készülékükön, holott ott a MIUI, ami korábban mindig az élen járt ilyen tekintetben. Szenvednek a 4.3-mal meg a 4.2-vel... Érhetetlen.

LAssan jön a MI-4, nagyon remélem, hogy ott végre meg tudják lépni az Android 4.4 alapot, mert szép, hogy a MIUI sok egyedi megoldást hordoz, de olyan mint az ART, az úgy kimarad pl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. oliba
2014.07.10. 20:09
4.4 volt a telefonon alapbol, amit en vettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2014.07.11. 02:25
Mondjuk az a tablet amit elvileg 240 usd-ért lengettek be (a 16gb-os verzió) akárhol is nézi az ember 370 usd-be kerül mindenhol. Azért az nem kis különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NimKorko Avist...
2014.07.11. 07:47
Talán mert az nagykerár. Mindig nagykerárt mondanak, aztán a kiskereskedők mindent rápakolnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. legyes
2014.07.11. 08:32
Sajnos hiába jó a vas, ha nem optimalizálják hozzá az oprendszert és a kor legerősebb tábláján röcög az Android...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kevins
2014.07.13. 00:34
Szerintem meg maradjanak a 4.2 és a 4.3 nál, mert a jelly bean alatt a programokat ki lehet tenni külső kártyára míg a kitkat fosnál már nem el is baszták az egészet ezzel,de szerencsére a Xiaomi nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!