iPon Hírek

Jól sikerült a Gear Fit2 Pro, de az ára sem lesz szerény

Dátum | 2017. 08. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a Galaxy Note8 mellett egy új viselhető eszközt is bemutatott. A Gear Fit2 Próval ismerkedhetett meg a nagyközönség, ami ugyan nem okosórának hirdeti magát, hanem fitneszkarperecként jelent meg a kínálatban, de a gyakorlatban bőven helytáll ebben a szerepkörben is.
A viselhető kiegészítők vonalán érkező újdonság egy egészen nagy, 1,5 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva. A beépített panel enyhén hajlított és Super AMOLED technológiával üzemel, így minden szögből torzításmentesen lehet majd látni a tartalmát. A felbontása 432 x 216 képpontos, ami azt jelenti, hogy éppen 2:1-hez képaránnyal dolgozik, és 322 PPI-s a pixelsűrűsége. Nem meglepő módon a Tizen operációs rendszert vette itt használatba a Samsung. A saját platformját könnyedén tudja úgy igazítani, hogy az igényeknek éppen megfeleljen. És egyébként is nagyon sokat fektetett már a Tizen OS-be a Samsung, így érthető módon szeretné minél több helyen kiaknázni a benne rejlő lehetőséget. Kétféle kivitelben lehet majd választani a terméket, az egyiknek hosszában barázdált szíja van és teljesen fekete, a másik pedig „gyémánt” mintás és belülről piros színű.
A készülék 4 GB-os tárhellyel rendelkezik, amiből 2 GB a szabadon felhasználható. Ez főleg átmeneti adattárolásra szolgál majd, legfeljebb a néhány kedvelt zene fér fel rá, melyekre éppen a mindennapos edzései során szükség lehet a felhasználónak. Hiszen ezen keresztül is van lehetőség a zenehallgatásra is – egyebek mellett az MP3, az AAC és még a WAV formátumokat támogatja. A kapcsolattartásra Bluetooth modult használ Low-Energy kiterjesztéssel, hogy minél kevesebb energiát vegyen igénybe a kommunikáció. De van benne Wi-Fi is, ez 802.11 a/b/g/n szabványoknak felel meg. Fontos, hogy a Gear Fit2 Pro mellett nem feltétlenül kell már a felhasználónak magával vinnie az okostelefonját sem, ugyanis a kiegészítő rendelkezik beépített GPS vevővel is. Szóval az ember mobilja nélkül is pontosan végig tudja majd utólag követni, hogy merre járt például a biciklizés vagy a futás sor, milyen tempóval haladt, és így tovább. A készülékben megvannak az alapvető mozgási szenzorok, és rendelkezik barométerrel, valamint pulzusmérővel is.
Az okostelefon minden értesítését képes lesz átadni a viselőjének a Gear Fit2 Pro, és egyedi figyelmeztetéseket is be lehet rajta állítani, épp úgy, ahogy a napi célok is testre szabhatóak. A bejövő hívásokról is azonnal értesíti a felhasználót az eszköz, így ha a mobil le van némítva, akkor sem fog semmiről lemaradni az ember. A Samsung újdonsága minden esetben határozott rezgésekkel fogja értesíteni a tulajdonosát a történésekről. A készülék több fitneszszolgáltatást is előre telepítve hoz, van rajta Speedo app, MyFitnessPal, MapMyRun és az Endomondo sem hiányzik, ami talán a legtöbb felhasználót tudhatja maga mögött. A különböző típusú testmozgások megkezdése előtt a tulajdonosnak nem kell azzal szöszölnie, hogy beállítja, éppen milyen sportot fog űzni, a karperec ugyanis magától képes ezt megállapítani. És nem csak olyan egyszerű dolgokat képes felismerni, mint a futás, úszás vagy biciklizés, hanem akár a teniszt, a kosárlabdát, vagy ha úgy van, még a táncot is.
Mivel elsősorban sportolóknak fejlesztette ezt a terméket a Samsung, így a vízállóság is kifejezetten nagy figyelmet kapott, és bizony nem is érheti szó a ház elejét ilyen tekintetben. A Gear Fit2 Pro 5 ATM nyomást is el tud viselni anélkül, hogy beengedné a nedvességet, ami 50 méteres vízállóságot jelent. A tervezők úgy alakították ki a készüléket, hogy kifejezetten kényelmes, bőrbarát anyagokból épüljön fel, illetve nagyon könnyű legyen; ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy kellemetlen lesz viselni. A szerkezet belülről bordázott szilikon szíjjal van ellátva, ezáltal nem fog ráizzadni a tulajdonosa csuklójára. A Gear Fit2 Pro a szíja nélkül 51,3 x 25 milliméteres, a tömege pedig mindössze 34 gramm. Egy 200 mAh-s kapacitású telepből fog táplálkozni az újdonság, és előre láthatólag 3-4 napot bír majd egy feltöltéssel, folyamatosan aktív GPS mellett viszont 9 óra alatt megadja magát.
A Samsung Gear Fit2 Pro árazása még nem teljesen hivatalos, de több forrás szerint is 200 dolláros ajánlott fogyasztói áron méri majd a készüléket a vállalat. Ha valóban ennyibe kerül majd az újdonság, márpedig erre minden esély megvan rá, akkor bizony szükség is lesz azokra a jó lehetőségekre, amiket nyújt, ugyanis az Android Wear operációs rendszerrel ellátott okosórák is innen indulnak. Az új Gear Fit érkezésével szinte egyidejűleg azt is megtudtuk, hogy a Samsung az IFA 2017 keretében egy új Gear S modellt mutathat be. Sajnos a képességeit illetően nem sokat tudunk róla, de azt szinte borítékolni lehet, hogy kör alakú lesz a megjelenítője, és szinte biztosra vehető a Tizen operációs rendszer alkalmazása. Kíváncsian várjuk, hogy a visszafogott újításokat hozó Gear S3 páros után mivel rukkol elő a Samsung.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. PACSA
2017.08.25. 01:31
200 dollárét már fele olyan jó telefont lehet kapni mint a note8. Erre kiadnak 1 karperecet ami mutatja az időt+a pulzosomat+a fitness babáknak a kalóriát, stb.
Juj de jóóóóó.

Tuti vétel 50.000 ért.
Komolyan mondom tényleg a hülye emberek tartják fent az ilyen cégeket. Ezt is megveszi valaki+a többi túlárazott terméket(ez minden gyártóra igaz). Ha senki nem venné ezeket, akkor a gyártó kénytelen lenne árat csökkenteni és reális áron adni.
Kinai már nem olyan gagyi mint régen, csak a hype mindig is a jól ismert márkát tolja az arcunkba.
5000 ért lehet megvenném lenne 1 jó karórám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyurma88
2017.08.25. 11:44
Csak ennyit mondok: Xiaomi MiBand 2
Kb. fél éve vettem, 6-7ezerért, ugyanezt tudja, csak nincs benne GPS. Ja és vagy 20-30 napig bírja 1 feltöltéssel. Igaz egy koncerten elhagytam és atom karcos a kijelzője, mert megtaposták, de nem rendeltem másikat, mert ugyanúgy működik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!