iPon Hírek

Jól teljesít a Bing

Dátum | 2009. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft Bing névre keresztelt internetes keresőmotorja nagyjából egy hónapja érhető el a nagyközönség számára. Az újdonság a Google ellen száll harcba a piacon, no de hogyan teljesített az elmúlt idők folyamán a nagy riválissal szemben? A Reuters információi szerint a Bing meglepően jól szerepel: a rendelkezésre álló friss adatok szerint a kereső növelte piaci részesedését. Ez a tény mindenképpen pozitívum, ha azt vesszük, hogy világszerte a Google mondható az emberek legkedveltebb keresőjének.

A Bing.
A StatCounter által rendelkezésre bocsátott statisztikák szerint a Microsoft keresője az Amerikai Egyesült Államok területén már 8,23%-os részesedéssel bírt, ami a júniusi startot követő 7,81%-os, valamint az áprilisi 7,21%-os eredményhez képest egyértelmű növekedést jelent. A Bing indulásakor az elemzők 9,21%-os rekordrészesedést mértek, ez valószínűleg az újdonság varázsának volt köszönhető, ugyanis sokan tettek egy próbát, hogy milyen is az új kereső. A StatCounter adatai szerint a Bing június utolsó hetében már a 8,45%-os értéket ostromolta. Ahhoz, hogy a fenti adatokat valamelyest el tudjuk helyezni, vessünk néhány pillantást a Yahoo adataira is. A kereső az elmúlt hónap folyamán 10,99%-ról 11,04%-ra növelte részesedését, azaz nagyjából stagnált.

A StatCounter elnök-vezérigazgatója, Adohan Cullen elmondta, hogy szerinte az 1%-os piaci részesedés növekedés első ránézésre nem tűnik nagynak és nem tűnik úgy, hogy a Microsoft hatalmas befektetései megtérülnének, ám ha a Bing-et hosszabb távon nézzük, akkor a részesedés növekedésének mértéke igen pozitív.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. pdx06
2009.07.02. 16:10
Kár volt ilyesmire pénzt kidobnia a microsoft-nak. Nincs rá szükség. Amit google-val nem találok meg, azt valószínűleg a binggel sem fogom megtalálni. Sőt, talán azt sem amit google-val megtaláltam. Az pedig kizárt dolog hogy olyat találjon a Bing, amit a google nem talál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Memoryan
2009.07.02. 21:05
Semmivel sem jobb. Csináltam egy gyors tesztet. A Bing a Google szóra : 198 000 000 találatot dobott ki, míg a gugli 2.380.000.000 hát ez egy picivel több. De hogy ne legyen egyoldalú a Bing szóra a Bing 5 390 000 találtotott hozott ki, míg a gugli 53.800.000-et. Alárhogy is nézzük egy 10-szer annyi, tehát haszbáljon mindenki továbbra is guglit, már csak azért, hogy ne Májroszoft függők legyünk mindenben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Noumena
2009.07.03. 00:28
Én is leteszteltem az utolsó dolgot ami Googléval kerestem kipróbáltam megtaláltam volna Bing-el... hát a válaszom nem.. a Speed üzlet honlapját kerestem amíg a google kidobta hogy ez a Zone-hez tartozik addig a Bing mindenféle más találatot rendezvényeket talált... meg mobiltelefon boltokat... hát ennyi én maradok a Google- nál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Khan
2009.07.06. 22:18
Azt is vegyétek figyelembe, hogy Magyarországon még csak egy Bing skinezésű live search van, állítsátok át a területi beállítását Magyarországról mondjuk USA-ra, és keressetek angol dolgokat és ezt vessétek össze Google-lal. Lehet hogy Google így is nyer, de ez a fairebb verseny, és nem olyan rossz az a Bing, bár egyelőre én is maradok Googlenél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.07.07. 14:06
Én akkor vettem észre, mikor MSN-en vki zenét hallgatott, rákattintottam, és a Bing keresőjét használta. Azért a Google általában pontosabb találatokat adott ki eddig nálam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!