iPon Hírek

Jól teljesít a NAND Flash piac, a Samsung az első

Dátum | 2012. 11. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A TrendForce divíziója, a DRAMeXchange egy friss elemzést készített, amelyből kiderül, hogy a NAND Flash memóriapiac az idei év harmadik negyedévében összességében véve egyáltalán nem teljesített rosszul, sőt, az előző negyedévhez képest észrevehetően, egészen pontosan 6,6%-kal nőtt. Az említett növekedésnek köszönhetően a NAND Flash szegmens értéke 4,626 milliárd dollárra rúgott. A szegmens szereplői által készített NAND Flash memóriachipek nem csak a SSD meghajtókban, hanem a pendrive-okban és a memóriakártyákban, illetve számos egyéb helyen is jelen vannak.


A beszámolóból az is kiderül, hogy az egyes piaci szereplők hogyan teljesítettek egymáshoz képest az idei év harmadik negyedévében. A NAND Flash piac képzeletbeli tortájából a legnagyobb szeletet a Samsung hasította ki a maga 41,2%-os piaci részesedésével, ami az előző negyedévhez képest 1,8%-kal nőtt. Mögötte a Toshiba lohol, aki a piac 24,9%-át tudhatta magáénak – utóbbi eredmény eléréséhez egy egészen figyelemre méltó, 12,9%-os negyedévek közötti növekedés is hozzásegítette a vállalatot. A szembetűnő növekedés persze nem véletlen: a Toshiba szeptember folyamán növelte a termelést és ezzel egy időben árakat is csökkentett, ami meghatározó szerepet játszott a növekedésben.

A dobogó harmadik fokára a Micron került, aki 2,8%-os negyedévek közötti növekedés után most a NAND Flash memóriapiac 14,4%-át uralja. Az SK Hynix 6,4%-os növekedés után 11,6%-os piaci részesdést ért el, míg az Intel rendkívül komoly, 19,7%-os növekedés után 7,6%-os részesedéssel zárta az idei év harmadik negyedévét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. zodiac83
2012.11.07. 12:07
Hajrá, hajrá! Fogyasztani, fogyasztani, fejleszteni, fogyasztani, jóárasítani, fogyasztani, fogyasztani, földi készleteket hulladékká transzormálni, halandóknak kényelmet fokozni, örömet okozni!
Capital powa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!